Μάκης Κατσαβάκης: Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Έλληνας τεχνικός και αναφέρθηκε στα  δικά του συμπεράσματα για ΠΑΟΚ, Άρη, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, σημειώνοντας πως ήταν ''πρόστυχη'' η συμπεριφορά του Αλαφούζου στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ενώ εξήρε τους Ραζβάν Λουτσέσκου και Λορέν Μορόν.

«Όπως είχε ξεκινήσει και πέρσι το πρωτάθλημα, συνεχίζεται. Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα επίτευγμα και παρουσίασε μία πολύ καλή ομάδα χωρίς μεταπτώσεις, απεναντίας ο Ολυμπιακός δεν το έκανε. Ο λόγος είναι η παρουσία του ίδιου του προπονητή, έχει επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί, διόρθωσε συναισθηματικά λάθη, έχει τη βοήθεια της Ευρώπης που κάνει τους παίκτες να αισθάνονται πολύτιμοι και χρήσιμοι στον ρόλο της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός είχε ποδοσφαιριστές που δεν προσαρμόστηκαν, παράδειγμα σε αυτό ο Μουργκ, τον οποίο ο ΠΑΟΚ περίμενε και βλέπουμε τώρα τι κάνει το παιδί. Ότι βλέπουμε είναι έργο Λουτσέσκου, έχει δύο χαφ τον Μεϊτέ και τον Οζντόεφ που κάνουν πολύ καλή δουλειά και η ομάδα του πιέζει ψηλά στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας λύσεις από τον πάγκο για να φρεσκάρει την ομάδα του όποτε χρειάζεται».

Για τον Γιάννη Κωνσταντέλια, ανέφερε: «Καταπληκτικό ταλέντο και είχαμε χρόνια να βγάλουμε ένα τέτοιο ταλέντο, το οποίο διαχειρίζεται εξαιρετικά ο Λουτσέσκου με τον χρόνο συμμετοχής. Έχει δημιουργήσει έναν πολύ ισχυρό πυρήνα στην ομάδα και ένα εξαιρετικό κλίμα. Ο Τάισον έχει μία καταπληκτική φρεσκάδα παρά την ηλικία του , χαίρεται και ευχαριστιέται το ποδόσφαιρο».

Για τη θέση που κατά τη γνώμη του χρειάζεται ενίσχυση ο ΠΑΟΚ: «Ένας στόπερ που θα μπορούσε να δώσει μία μεγαλύτερη ασφάλεια , να δέσουν τα παιδιά ο Μιχαηλίδης και ο Κουλιεράκης, με τον Ίνγκανσον να είναι μία απώλεια , καθώς θα μπορούσε να προεκτύνει την απόδοση των δύο νεαρών. Ο ΠΑΟΚ έχει έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που δεν το είχε αυτό και την πλήρωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς».

Για τον Παναθηναϊκό , πρόσθεσε: «Ήταν πρόστυχο αυτό που έκαναν στον Γιοβάνοβιτς. Έβγαλε ταλέντα, όπως ο Ιωαννίδης με τον Βαγιαννίδη, όπου μαζί με τον Κωνσταντέλια θα απαρτίζουν τα βασικά στελέχη της Εθνικής. Δηλαδή στη Μάντσεστερ τι θα έπρεπε να κάνουν; Θα υπάρχουν δυσαρεστημένοι ποδοσφαιριστές καθώς υπήρχε μία καλή διαπροσωπική σχέση με τους ποδοσφαιριστές του».

Όσο για τον Ολυμπιακό, ανέφερε: «Στον Ολυμπιακό οι αλλαγές προπονητών δεν κάνουν καλό, όλη η ενδεκάδα αλλάζει εκτός από τον Πασχαλάκη και τον Φορτούνη , αλλά δεν μπορούσαν να δέσουν μία ομάδα , είναι σαν να χτίζεται από την αρχή».

Για την ΑΕΚ: «Θα πρέπει να ψαχτούν στην ΑΕΚ, γιατί οι περισσότεροι τραυματισμοί είναι μυϊκοί. Υπήρχαν παιδιά που είχαν καταπονηθεί. Πληρώνει το μάρμαρο και από τον τερματοφύλακα, ας πούμε ο Αθανασιάδης που είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας και ένα εξαιρετικό παιδί, έκανε λάθη καριέρας».

Ενώ για τον Άρη και τον Άκη Μάντζιο, σημείωσε: «Ήμουν κάθετα αντίθετος από την απομάκρυνση του Μάντζιου στην αρχή, εγώ τον πιστεύω απόλυτα τον Άκη. Θα πρέπει να σταθεροποιήσει κάποια παιδιά στην ομάδα, όπως οι δύο στόπερ με τον τον Κουέστα, θα πρέπει να κάνει το ίδιο και με άλλους παίκτες. Μπορεί να καλύψει το χάντικαπ με τις ομάδες που βρει.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στον Λορέν Μορόν: «Ο Μορόν είναι ένας καλός παίκτης μηδενίζοντας τον χρόνο προσαρμογής σε μία ομάδα που χτίζεται. Είναι πολύ έξυπνος ποδοσφαιριστής με αίσθηση του γκολ», είπε ο Μάκης Κατσαβάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συμφωνία Γιαννούλη με Νόριτς - Τον θέλει... πακέτο με Μπακασέτα η ΑΕΚ - "Ανοιχτός" για Ολυμπιακό και ΠΑΟ