Facebook Pixel Σαμέντ Γεσίλ: Ο ποδοσφαιριστής της Super League που έγινε εργάτης σε εργοστάσιο στη Γερμανία (BINTEO)
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-16 08:36:00

Ο ποδοσφαιριστής της Super League που έγινε εργάτης σε εργοστάσιο στη Γερμανία (BINTEO)

Του Γιώργου Βροντάκη
Ο ποδοσφαιριστής της Super League που έγινε εργάτης σε εργοστάσιο στη Γερμανία (BINTEO)

Πόσο απέχει από το να παίζεις για τη Λίβερπουλ στο Anfield μέχρι να δουλεύεις σε ένα εργοστάσιο; Ελάχιστα...

Η ζωή λένε πως κάνει κύκλους. Ο Σαμέντ Γεσίλ ήταν ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του γερμανικού ποδοσφαίρου στα 17 του και δέκα χρόνια αργότερα δουλεύει ως εργάτης σε εργοστάσιο φίλτρων αέρα.

Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του στη Γερμανία. Έκανε το ντεμπούτο του στην Μπουντεσλίγκα για την Μπάγερ Λεβερκούζεν όταν ήταν μόλις 17 ετών.

Ο γεννημένος στο Ντίσελντορφ, στις 25 Μαΐου 1994 είναι, πλέον, πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, αφού αγωνίζεται σε ερασιτεχνικής ομάδα της Γερμανίας.

Ποδοσφαιριστής από τα 6

Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην τοπική ομάδα CFR Links, σε ηλικία μόλις έξι ετών και στη συνέχεια έπαιξε για το BV 04 Düsseldorf. Σε ηλικία έντεκα ετών πήγε στη Λεβερκούζεν. Ο παίκτης που φόρεσε μέχρι και τη φανέλα της Εθνικής Γερμανίας είναι σήμερα εργάτης σε ένα μικρό εργοστάσιο.

Λόγω των ικανοτήτων του στο σκοράρισμα, ονομάστηκε μέχρι και “Γκερντ”, από το θρυλικό σκόρερ Γκερντ Μίλερ. Έπαιξε για τις εθνικές ομάδες νέων της Γερμανίας 34 φορές και όλα αυτά του έφεραν μια μεγάλη μεταγραφή όταν έγινε έφηβος.

Η μεταγραφή στη Λίβερπουλ και ο Πανιώνιος

Πουλήθηκε στη Λίβερπουλ έναντι ενός εκατομμυρίου λιρών, αλλά σε τέσσερα χρόνια κατάφερε να καταγράψει μόνο δύο συμμετοχές, ενώ είχε δοθεί και δανεικός στη Λουκέρνη. Τελικά αποχώρησε από τη Λίβερπουλ το 2017.

Ο Σαμέντ Γεσίλ έμεινε έξι μήνες χωρίς σύλλογο μετά τη Λίβερπουλ και έφτασε στην Ελλάδα υπογράφοντας στον Πανιώνιο, όπου σημείωσε 8 γκολ σε 31 εμφανίσεις την πρώτη του σεζόν.

Τα οικονομικά προβλήματα και ο επαναπατρισμός

Τα ζητήματα εκτός γηπέδου διέκοψαν τον Γεσίλ για άλλη μια φορά. Τα οικονομικά ζητήματα τον έκαναν να περάσει μήνες χωρίς να πληρωθεί. Μάλιστα, η ομάδα της Νέας Σμύρνης κινδύνευσε με αφαίρεση βαθμών λόγω οφειλής προς τον Γεσίλ. Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ του επιδίκασε ποσό 86.567 ευρώ το 2020..

Οι τραυματισμοί που είχε τον έκαναν να έχει μερικά βήματα πίσω, μέχρι να φτάσει σε μια κατάσταση όπου δεν μπορούσε να παίξει ακόμη και στις μικρές κατηγορίες της Γερμανίας.

Δεν μπορεί να ζήσει από το ποδόσφαιρο

Τη σεζόν 2021-22 ήταν μέλος του συλλόγου DJK Teutonia St. Ο Tönis. Δεν μπορούσε, πλέον, να ζήσει από το ποδόσφαιρο και παίζει μόνο από αγάπη.

Οι προπονήσεις πραγματοποιούνταν μόνο τρεις φορές την εβδομάδα και παράλληλα δούλευε σε εργοστάσιο παραγωγής φίλτρων αέρα. Η εταιρεία ανήκε στον ιδιοκτήτη του συλλόγου που αγωνιζόταν.

«Δεν είναι τόσο κακό, με βοηθάει να παραμένω σε φόρμα» αναφέρει ο Γεσίλ, ο οποίος είναι σεμνός, αλλά απόλυτα συμφιλιωμένος με τη μοίρα του.

Η ζωή μετά το ποδόσφαιρο

«Πρέπει να δοκιμάσω τρόπους για τη ζωή μετά το ποδόσφαιρο, σε περίπτωση που δεν επιστρέψω σε επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Είμαι βέβαιος ότι μπορώ να παίξω 30 παιχνίδια αυτή τη σεζόν και να πετύχω 15 έως 20 γκολ, τότε θα ανέβω κατηγορία» είχε τονίσει ο πρώην άσος του Πανιωνίου στο “The Athletic”.

Τη σεζόν 2022/23 ήταν μέλος της Ράτινγκεν και φέτος μετακόμισε στο πρωτάθλημα της περιοχής στο CSV Marathon για τη Κρέφελντ.

Το 17χρονο «ποδοσφαιρικό θαύμα» που είδε την καριέρα του να μην απογειώνεται ποτέ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags