Μπορεί από την ΑΕΚ να βγαίνει προς τα εξω ότι η ομάδα θα κινηθεί μόνο για την απόκτηση αριστερου εξτρέμ, αν και δεν υπάρχει κάποιο όνομα που να έχει συνδεθεί με τον σύλλογο, παρόλα αυτά φαίνεται ότι ο οργανισμός των Κιτρινόμαυρων ψάχνει και αλλού.

Γιατί το ρεπορτάζ αναφέρει ότι έχει τεθεί υπόψιν του κλαμπ ο Ντάρκο Λάζοβιτς, πεπειραμένος διεθνής Σέρβος χαφ-εξτρέμ τής Ελλάς Βερόνα, και η περίπτωσή του δεν περνάει αδιάφορη. Φυσικά να σημειώσουμε ότι σε αυτή τη θέση, του αριστερού ή δεξιού εξτρέμ, η Ένωση δεν ψάχνει για παίκτη δεδομένου ότι ο Ματίας Αλμέιδα έχει πληθώρα λύσεων στα χέρια του.

Παρόλα αυτά μια αξιόλογη περίπτωση όπως είναι εκείνη του Λάζοβιτς, στον βαθμό που μπορεί να είναι διαθέσιμος, δεν μπορεί να αφήσει ασυγκίνητη μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό.

Παρά τα 33 του χρόνια η χρηματιστηριακή του αξια παραμένει στα 2 εκατ. ευρώ, ενώ το συμβόλαιό του με την ιταλική ομάδα ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι - Άρα μπορεί να συμφωνήσει από τώρα με όποια ομάδα θέλεις και, ως μέσο πίεσης, να ζητήσει να αποχωρήσει από τον Γενάρη.

Στην καριέρα του έχει σε Ερυθρό Αστέρα και Τζένοα, ενώ τη φετινή αγωνιστική περίοδο έχει παίξει σε 16 ματς και έχει πετύχει 1 γκολ. Το sportdog απευθύνθηκε στον Γιάννη Γιαννούλα, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Ιταλία, προκειμένου να συλλέξουμε πληροφορίες.

"Μικρό αντίτιμο για υπογράψει - Αν είναι καλά θα παίζει βασικός - Σε ποια κατασταση βρίσκεται τώρα"

"Σε προχωρημένη ηλικία πια, στα 33, καλύπτει και όλη την πλευρά όταν η ομάδα του παίζει με τριάδα στην άμυνα. Μπουκαδόρος με καλή ντρίμπλα στο ένας εναντίον ενός", σχολίασε αρχικά ο καλός συνάδελφος και πρόσθεσε: "Φέτος δεν κάνει την καλύτερη χρονιά του, έχοντας αρκετούς τραυματισμούς νωρίς στη σεζόν. Το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό του οπότε μπορεί να συμφωνήσει από τώρα με την ΑΕΚ. Αν έρθει τώρα απλά ένα μικρό αντίτιμο στη Βερόνα θα πρέπει να καταβληθεί. Η Βερόνα έχει οικονομικά προβλήματα και ξεπουλάει, ήδη έχει παραχωρήσει έξι παίκτες, τους πέντε βασικούς"

Σε σχέση με το υλικό που έχει τώρα η Ένωση, μπορεί να κάνει τη διαφορά;

"Καλός παίκτης, αποφασιστικός στις προηγούμενες καλές σεζόν της Βερόνα. Είχε και νούμερα με αρκετές ασίστ, φέτος ωστόσο δεν κάνει καλή χρονιά. Ο καλός Λάζοβιτς ασφαλώς και είναι για βασικός, αμφιβάλλω ωστόσο για την τωρινή του κατάσταση. Και φυσικά για την ηλικία του, δεν είναι στην πρώτη νιότη του".

Ξανά ενδιαφέρον των Γάλλων για Λιβάι Γκαρσία

Πολλοί ευχαριστημένοι είναι στην ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα με τον Λιβάι Γκαρσία, καθώς ο 26χρονος επιθετικός έχει εκπληκτικά νούμερα τον τελευταίο μήνα. Για αυτό και δεν είναι τυχαίο που έχει αρχίσει ξανά η μουρμούρα γύρω από την περίπτωσή του, καθώς το όνομά του "παίζει" ξανά στις λίστες γαλλικών ομάδων!

Ο Ματίας Αλμέιδα είχε αποφασίσει το καλοκαίρι του 2022 να αλλάξει θέση στον Λιβάι δικαιώθηκε πλήρως, καθώς ως εξτρέμ είχε πιάσει το ταβάνι του στην ομάδα. 

Ως επιθετικός, όμως, άρχισε μια καινούργια καριέρα, δεδομένου ότι πραγματοποίησε μια σούπερ παραγωγική σεζόν με 18 γκολ και 7 ασίστ πέρσι, ενώ φέτος μέχρι στιγμής έχει 9 γκολ και 2 ασίστ - Ο Αλμέιδα ανέδειξε ακόμα περισσότερο τα στοιχεία του (όπως είναι η ταχύτητα) και εκτόξευσε την τιμή του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο από τα 4 εκατ. ευρώ που ήταν το καλοκαίρι του 2022, στα 12 εκατ. ευρώ τώρα!

Φυσικά η Ένωση δεν ζητάει αυτά τα χρήματα (δηλαδή 12 εκατ. ευρώ) για να τον παραχωρήσει αλλά τουλάχιστον δύο φορές πάνω αυτό το ποσό, δηλαδή 25+ εκατ. ευρώ - Δεδομένου ότι η πρώην ομάδα του, η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, έχει διατηρήσει ποσοστό ύψους 40% στα δικαιώματα του παίκτη. Άρα για να βάλουν οι Κιτρινόμαυροι ένα ποσό κοντά στα 20 εκατ. ευρώ στα ταμεία τους, στην ουσία χρειάζεται πρόταση, συνολικά, στα 30 εκατ. ευρώ.    

Μπορεί να βρεθεί αυτό το ποσό; Οι πληροφορίες που συγκέντρωσε το sportdog από τη Γαλλία αναφέρουν ότι η Λανς, που είχε μαρκάρει την περίπτωσή του το περασμένο καλοκαίρι, και είχε μεγάλο πορτοφόλι (45 εκατ. διαθέσιμα μετά από την παραχώρηση του Οπέντα στη Λειψία), δεν έχει ξεγράψει την περίπτωση του - Και πώς θα μπορούσε να το κάνει, όταν πριν από μερικούς μήνες έδινε 20 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που δεν είναι ικανοποιημένη από την παραγωγικότητα των επιθετικών της και έχει μείνει, ήδη, πίσω στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Μέσα σε όλα αυτά πρέπει να δούμε και την επιθυμία του ίδιου του παίκτη, καθώς η Λανς μπορεί να προσφέρει συμμετοχή σε ένα καλό πρωτάθλημα αλλά και πολύ καλό συμβόλαιο σε αμοιβή - Καλύτερο από αυτό που προσφέρει η ΑΕΚ στον Λιβάι. Άρα, μοιραία, ηχούν σειρήνες μέσα στα αυτιά του.

Για να το μαζέψουμε: Προφανώς στην ΑΕΚ θέλουν να κρατήσουν τον Λιβάι Γκαρσία για ολόκληρη τη σεζόν. Το ζήτημα είναι κατά πόσο είναι εφικτό αν έρθει πρόταση στα 25+ εκατ. ευρώ που φαίνεται ότι είναι το ταβάνι του παίκτη (η ομάδα που καταθέτει πρόταση δεν ενδιαφέρεται αν η ΑΕΚ θέλει 20 "καθαρά" και ποια είναι η συμφωνία της με την Μπεϊτάρ), να την απορρίψει το κλαμπ.

Αν και εφόσον, βέβαια, καθώς τέτοιες μετακινήσεις, με τόσο υψηλά ποσά δηλαδή, δεν είναι εύκολο να γίνουν μέσα σε λίγες μέρες. Και η χειμερινή μεταγραφική περίοδος, είναι μικρή, άρα ακόμα και τώρα να υπάρχουν σκέψεις ή ακόμα και συζητήσεις, πιθανότατα εξελίξεις να υπάρχουν το καλοκαίρι!


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέος... Μπακασέτας στον ΠΑΟ - Φέρνει και 2ο Έλληνα της ΑΕΚ ο Αλαφούζος - Αποφάσισε η Νόριτς για Γιαννούλη και ΑΕΚ!