Facebook Pixel Sportdog.gr | Κράξιμο από Λεονάρντο Κούτρη για Ολυμπιακό: "Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί" - Ατάκα-φωτιά για τον Τσιμίκα!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-27 14:46:00

Κράξιμο από Λεονάρντο Κούτρη για Ολυμπιακό: "Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί" - Ατάκα-φωτιά για τον Τσιμίκα!

Sportdog Team

Ο Λεονάρντο Κούτρης μίλησε στο podcast «Κουβέντα στο ΠΙ & ΦΙ» και ξετύλιξε το… κουβάρι της ποδοσφαιρικής και όχι μόνο διαδρομής του.

Αναλυτικά όσα είπε στο podcast «Κουβέντα στο ΠΙ & ΦΙ»:

Για την ιστορία ζωής του και τα χρόνια που έζησε στη Βραζιλία:

«Ουσιαστικά γεννήθηκα στην Βραζιλία, γιατί η μητέρα μου ζούσε κάποια χρόνια στην Ελλάδα, γνώρισε τον πατέρα μου και αποφάσισε να φύγει, γιατί δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα γιατί ήταν μόνη της. Δεν παντρεύτηκε τον πατέρα μου, γιατί είχαν κάποια χρόνια σχέση και όταν έμεινε έγκυος σ' εμένα, έζησα στην Βραζιλία μέχρι τα έξι μου. Ώσπου ένα καλοκαίρι αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα για να τον γνωρίσω από κοντά, γιατί δεν τον ήξερα μέχρι τότε και τελικά αυτό το καλοκαίρι έγινε μόνιμο και από τότε ζω στην Ελλάδα, έχω πάρει και την Ελληνική υπηκοότητα και είμαι πλέον Έλληνας».

Για τις παιδικές του αναμνήσεις από την Βραζιλία:

«Θυμάμαι κυρίως αυτά που ζούσα μέσα στο σπίτι. Ήμουν μαζί με την μητέρα μου και τον παππού μου, που ουσιαστικά ήταν ο πατέρας μου, γιατί μεγάλωσα με αυτόν. Είχαμε ένα μεγάλο σπίτι, γιατί ζούσαμε πέντε άτομα μέσα σε αυτό. Οπότε έχω αναμνήσεις κυρίως τις οικογενειακές μου στιγμές. Έπαιζα πολύ ποδόσφαιρο, με τους θείους μου και είναι μια πολύ όμορφη ανάμνηση που έχω να θυμάμαι. Τα παιδικά μου χρόνια, χωρίς την παρουσία του πατέρα μου ήταν τέλεια. Η αλήθεια είναι πως δεν έζησα πολύ με τον πατέρα μου, αλλά έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Η μητέρα μου με μεγάλωσε πολύ καλά και ό,τι έχω πετύχει μέχρι στιγμής το οφείλω σε αυτήν, γιατί ήταν κάτι παραπάνω από πατέρας και μητέρα και όποτε κάνω κάτι της είμαι απόλυτα ευγνώμων».

Για το τι έχει η Πολωνία και ταιριάζει τόσο πολύ στους Έλληνες ποδοσφαιριστές:

«Είναι ένα εκπληκτικό οργανωτικό πρωτάθλημα. Όταν είχα έρθει έμεινα έκπληκτος από το πόσο το έχουν οργανώσει. Σίγουρα θα το έβαζα στα κορυφαία δέκα πρωταθλήματα, όσον αφορά το θέμα της οργάνωσης και το πόσο το έχουν στήσει. Οι Έλληνες παίκτες που έρχονται και παίζουν στο Πολωνικό πρωτάθλημα, ακόμα και αυτοί που έπαιζαν σε χαμηλές ομάδες, θα πρωταγωνιστήσουν.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των Σβάρνα, Παπανικολάου, που είναι πρωταθλητές στην Πολωνία, Γι' αυτό και οι Πολωνοί, έχουν καταλάβει πως οι Έλληνες έχουν πολύ μεγάλη αξία, τους σέβονται, τους στηρίζουν, τους αποδέχονται και τους δίνουν και μια βάση για να δείξουν αυτό που θέλουν. Οι συνθήκες στα γήπεδα είναι εκπληκτικές και γι' αυτό κάνει την Πολωνία, ένα πολύ καλό πρωτάθλημα. Είναι σίγουρα μια χώρα για να μπορέσεις να ξεκινήσεις από την αρχή, σε περίπτωση που έχεις ένα στραβοπάτημα στην καριέρα σου».

Για το αν στην Πολωνία αντιμετωπίζουν τους Έλληνες παίκτες, όπως αντίστοιχα συμβαίνει με τους ξένους στην Ελλάδα:

«Περίπου, γιατί ακόμα και τον Πολωνό τον στηρίζουν. Αρχικά, θα πρέπει σε μια ομάδα να παίζει και ένας μικρός σε ηλικία Πολωνός παίκτης. Γιατί αν δεν παίζει, υπάρχει πρόστιμο. Πολύ δύσκολο βέβαια να το δούμε αυτό στην Ελλάδα. Είναι κρίμα, γιατί στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά ταλέντα που μπορούν να παίξουν και να δείξουν πράγματα και να μην τους δίνεται η ευκαιρία να το αποδείξουν στο γήπεδο. Ξέρω παιδιά στην Ελλάδα που δεν παίζουν και τους λέω να φύγουν στο εξωτερικό. Είναι πολύ στενάχωρο όλο αυτό, γιατί οι Έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν πολύ μεγάλο ταλέντο και είναι κρίμα που οι ομάδες δεν τους δίνουν την δυνατότητα να παίξουν.

Δεν γίνεται ένας παίκτης 18 χρονών με ελάχιστες εμφανίσεις να σου δείξει αυτό που μπορεί. Οι άλλες χώρες, όπως οι Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, δεν είναι χαζοί. Ξέρουν όταν βλέπουν έναν πιτσιρικά να παίζει, θα του δώσουν την ευκαιρία να παίξει, έστω έναν χρόνο ή και μισό. Στην Ελλάδα, αν οι μεγάλες ομάδες βάλουν έναν νεαρό παίκτη να παίξει σε ένα ντέρμπι και κάνει λάθη, τότε αυτοί που βλέπουν το παιχνίδι απ' έξω θα το λιντσάρουν και θα το τελειώσουν το παιδί αυτό. Κυρίως όμως, βλέπουμε και τους προπονητές να μην τους βάζει στο παιχνίδι, κυρίως για να τα προστατεύσουν. Ειδικά αυτά που ακούει και ο 18χρονος στη συνέχεια θα τον επηρεάσουν».

Για το αν αδικήθηκε από τον Ολυμπιακό:

«Η αλήθεια είναι αυτή, Γιατί ποτέ δεν κατάλαβα, γιατί έγινε όλη αυτή η αλλαγή συμπεριφοράς προς το πρόσωπό μου. Χωρίς να έχω κάνει το παραμικρό και χωρίς να υπάρχει αγωνιστική περίοδος, γιατί ήταν καλοκαίρι. Το παράπονό μου είναι, που ποτέ δεν κατάλαβα γιατί έγινε όλο αυτό. Το δεύτερο είναι πως δεν με άφησαν να παίξω, αλλά κυρίως δεν με άφηναν να φύγω, γιατί είχαν έρθει πολύ μεγάλες προτάσεις από άλλες ομάδες. Βέβαια είναι και δικό μου το λάθος, γιατί δεν πίεσα να φύγω, γιατί τότε ήμουν στα καλύτερα μου. Οπότε με στεναχωρεί ο τρόπος που τελείωσα από τον Ολυμπιακό.

Ειδικά τον τελευταίο χρόνο, θα τον θυμάμαι γιατί ήταν από τις πιο δύσκολες στιγμές στην καριέρα μου, γιατί η Πόγκον με ήθελε από το καλοκαίρι και ο Ολυμπιακός δεν με άφηνε με φύγω. Στη συνέχεια, έφευγαν και ερχόντουσαν προπονητές όπως οι Κορμπεράν, Μίτσελ και στο διάστημα πριν έρθει ο Μίτσελ, με ανακοίνωσαν πως θα πάω στην β' ομάδα. Εκείνη την στιγμή πραγματικά με στεναχώρησε και μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση. Γιατί δεν έδωσα το παραμικρό δικαίωμα στην ομάδα, για να μου συμπεριφερθεί έτσι. Εκείνη την περίοδο, δεν σκέφτηκα ποτέ να τα παρατήσω, μου αρέσει να βγαίνω από δύσκολες καταστάσεις. Επίσης θυμάμαι και άλλα τρελά πράγματα που έγιναν την περίοδο εκείνη.

Αρχικά, μου είπαν πως πρέπει να βρεις ομάδα την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, κάτι που δεν γίνεται, την στιγμή που πριν δύο μήνες τους έφερα πρόταση για να φύγω. Άφησα επίσης και το σπίτι μου, γιατί υπήρχε η πιθανότητα να φύγω, μετά έμενα στην κοπέλα μου, μιλάμε για τρελές καταστάσεις ας μην γελιόμαστε. Οπότε, θα προτιμούσα να μάθω γιατί δεν παίζω, παρά αυτή την σιωπή».

Για το τι έμαθε από τον Ολυμπιακό και αν έχει καλές στιγμές: 

«Έμαθα πολλά πράγματα. Κυρίως όμως, γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω σε έναν πολύ μεγάλο σύλλογο και να είμαι κομμάτι της ομάδας. Πραγματικά θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό, γιατί κατάλαβα τι σημαίνει να είσαι ποδοσφαιριστής σε υψηλό επίπεδο. Ωρίμασα πολύ γρήγορα, γιατί ξαφνικά από τον ΠΑΣ Γιάννινα, έπαιξα Champions League με τον Ολυμπιακό, μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών και μ' έκανε να καταλάβω πως γίνεται να δουλεύει το σύστημα των μεγάλων ομάδων. Κατάφερα να βρεθώ δίπλα σε μεγάλους παίκτες και προπονητές και είμαι πολύ χαρούμενος που το κατάφερα αυτό».

Για τον Τσιμίκα:

«Σίγουρα, με τον Κώστα είμαστε πολύ καλοί φίλοι. Είχαμε και μια πολύ καλή παρέα και με τα άλλα τα παιδιά στον Ολυμπιακό. Κρατάμε ακόμα και σήμερα επαφές. Ο φετινός Τσιμίκας, είναι πιο ολοκληρωμένος παίκτης από τότε, πιο ώριμος στο παιχνίδι του. Όταν είσαι στην Λίβερπουλ και έχεις δίπλα σου ανθρώπους όπως τον Κλοπ, τον Σαλάχ, τον Ρόμπερτσον, σίγουρα θα σε βοηθήσουν για να γίνεις καλύτερος. Πρέπει όμως και εσύ να συμβάλεις για να πάρεις πράγματα και να βελτιωθείς. Αυτός είναι όμως ο Τσιμίκας και αυτός είναι που περιμέναμε όλοι απ' αυτόν».

Για την Εθνική:

«Φέτος τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα, σε σχέση με άλλες χρονιές και μακάρι να βρεθεί σε μια μεγάλη διοργάνωση, γιατί είναι κάτι που έχει λείψει σε όλους τους παίκτες, αλλά και στον Ελληνικό λαό».

Για την ιστορία με τους τραυματιοφορείς στην Λάρισα και το παιχνίδι με τον Εργοτέλη, που έγινε και viral στο διαδίκτυο το συγκεκριμένο βίντεο: 

«Πραγματικά, δεν κατάλαβα τι έγινε. Μέχρι που τελείωσε ο αγώνας και την επόμενη ημέρα το έβλεπα παντού και μέχρι σήμερα το βλέπουν όλοι. Σίγουρα πολύς κόσμος δεν γνωρίζει πως ήμουν εγώ πάνω στο φορείο. Ήταν μια φάση που εγώ πήγα να σηκωθώ, γιατί δέχθηκα μια αγκωνιά στα πλευρά και με πέταξαν σαν ένα σκουπίδι πάνω σε αυτό. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ήταν οπαδοί, ούτε γιατροί ούτε τίποτα.

Απλά βοηθούσανε την ομάδα με αυτό τον τρόπο και σίγουρα δεν τα κατάφεραν και τόσο καλά. Προσπάθησαν να με βγάλουν γρήγορα από το γήπεδο, γιατί κερδίζαμε τότε. Έγινε ό,τι έγινε, ήταν πολύ αστείο, αλλά καλό είναι αυτά τα πράγματα να μην συμβαίνουν. Εγώ πάντως δεν το διασκέδασα και ήμουν πολύ εκνευρισμένος μετά απ' αυτό το σκηνικό».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags