Facebook Pixel Ολυμπιακός - Βαγγέλης Μαρινάκης: Ξεκίνησε να φτιάχνει τη δική του Πόρτο!
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-02 16:03:00

Ο Μαρινάκης ξεκίνησε να φτιάχνει τη... δική του Πόρτο - Η μεγάλη διαφορά Ολυμπιακού με ΠΑΟΚ

του Παναγιώτη Νικολάου
Ο Μαρινάκης ξεκίνησε να φτιάχνει τη... δική του Πόρτο - Η μεγάλη διαφορά Ολυμπιακού με ΠΑΟΚ

Οι τελευταίες κινήσεις εντός και εκτός γηπέδου από τον ιδιοκτήτη των Πειραιωτών μόνο τυχαίες δεν είναι. Εξυπηρετούν ένα πολύ μεγάλο σχέδιο!
 

Σε δύσκολη κατάσταση βρίσκεται η Ρίο Άβε στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, καθώς κινδυνεύει με υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία - Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο λόγος που έφυγε με τη μεταγραφή δανεισμού μέχρι το προσεχές καλοκαίρι ο Μάριος Βρουσάι από τον Ολυμπιακό, προκειμένου να ενισχύσει αγωνιστικά την πορτογαλική ομάδα.

Οι πληροφορίες από την Ιβηρική αναφέρουν ότι, εύκολα ή δύσκολα, το κλαμπ θα "σώσει" την κατηγορία, αφού έτσι κι αλλιώς διαθέτει καλή ομάδα, δεμένη, και προπονητή που έχει φιλοδοξίες. Ακριβώς αυτή την προοπτική τής Ρίο Άβε διέβλεψε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, άλλωστε, που έτσι κι αλλιώς έψαχνε για τρίτη ομάδα που θα έμπαινε στο δίκτυο των συλλόγων που έχει στην κατοχή του.

Γιατί ο Β. Μαρινάκης αγαπάει τον Ολυμπιακό, το έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια με την ενασχόλησή του με τον σύλλογο, τον χρόνο που έχει αφιερώσει, τα χρήματα που έχει δώσει κ.λπ. Παρόλα αυτά παραμένει ένας άριστος επιχειρηματίας, φτασμένος στον πάρα πολύ δύσκολο τομέα της ναυτιλίας, κι αυτό από μόνο του έχει ξεχωριστή σημασία.

Γιατί αυτό που θέλει ο Μαρινάκης είναι να φτιαξει στην Ελλάδα μια Πόρτο, κι εδώ είναι που μπορεί να γίνει χρήσιμη η Ρίο Άβε! Τι σημαίνει "Πόρτο της Ελλάδας"; Να βρίσκει 15χρονο-16χρονα ταλέντα σε Λατινική Αμερική και Πορτογαλία μέσα από το άριστο δίκτυο σκάουτινγκ της Ρίο Άβε, εκεί που το ταλέντο στο ποδόσφαιρο υπάρχει μαζικά, και να δημιουργεί υπεραξίες μέσω του Ολυμπιακού. Ο,τι ακριβώς, δηλαδή, κάνει και η Πόρτο.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που μετέφερε στο sportdog πολύ ψαγμένη πηγή από την πιάτσα των μάνατζερ: "Αν ο ΠΑΟΚ πουλήσει τον Κωνσταντέλια, θα πάρει κάπου στα 15 εκατ. ευρώ. Γιατί αυτή την υπεραξία που μπορεί να του δώσει  ως σύλλογος. Αν είχε ο Ολυμπιακός τον Κωνσταντέλια στο ρόστερ του και τον πουλούσε, θα τον έδινε 20+ εκατ. ευρώ. Αυτή είναι μεγάλη διαφορά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο".

Γιατί ο Ολυμπιακός έχει άλλο όνομα στην Ευρώπη, έχει ανοίξει παρτίδες (εδώ και χρόνια) με μεγάλους ατζέντηδες, έχει διεισδύσει στην αγορά της Αγγλίας που τα ποσά είναι πολύ διαφορετικά έτσι κι αλλιώς - Εδώ είναι που φαίνεται χρήσιμη στον Ολυμπιακό η τρίτη ομάδα του δικτύου, η Νότιγχαμ Φόρεστ.

Για να το δούμε και αποφορτισμένα από το δίπολο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, αν ο Κάρμο κάνει σούπερ σεζόν με τους Πειραιώτες και μπορούσαν να τον πουλήσουν (αν είχαν τα δικαιώματά του δηλαδή), θα τον έδιναν με 20 εκατ. ευρώ. Όμως αν έκανε σούπερ σεζόν με την Πόρτο, οι Πορτογάλοι θα τον πουλούσαν με 30 εκατ. ευρώ! 

Αυτό είναι η υπεραξία, αυτό θέλει να πετύχει ο Μαρινάκης στον Ολυμπιακό, για να καταφέρει αυτό που είχε πει από την αρχή που βρέθηκε στο τιμόνι της ΠΑΕ: Η ομάδα να έχει οικονομική αυτάρκεια! Πώς θα το πετύχει αυτό; Μέσα από τις πωλήσεις που θα κάνει, χωρίς να έχει ανάγκη κανένα πορτοφόλι για να την χρηματοδοτεί. Κι αυτό χρειάζεται μέθοδο, δουλειά, συνέπεια. Υπομονή και επιμονή. Και ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει αποδείξει ότι διαθέτει όλα αυτά τα στοιχεία...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags