Facebook Pixel Το σενάριο για απογείωση του Ολυμπιακού μέσω της Νότιγχαμ και ο Βλαχοδήμος
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-13 14:29:00

Το σενάριο για απογείωση του Ολυμπιακού μέσω της Νότιγχαμ και οι... ελπίδες για Βλαχοδήμο!

Sportdog Team
Το σενάριο για απογείωση του Ολυμπιακού μέσω της Νότιγχαμ και οι... ελπίδες για Βλαχοδήμο!

Γιατί στο Λιμάνι εξετάζουν πολύ προσεκτικά το ρόστερ της αγγλικής ομάδας και τα νέα σενάρια για τον κίπερ της Εθνικής.

Ολικό restart αναμένεται να συμβεί στον Ολυμπιακό το ερχόμενο καλοκαίρι, καθώς λέγεται ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήδη έχει πάρει την απόφαση για σαρωτικές αλλαγές μετά τη λήξη τής τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Σκοπεύει, δηλαδή, να στελεχώσει το κλαμπ με αξία που δεν θα αμφισβητείται και θα δώσει στους Πειραιώτες τον τίτλο τού φαβορί πριν ακόμα αρχίσουν τα θερινά φιλικά! Μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο; Ο Μαρινάκης έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα ότι μπορεί να καταφέρει ο,τι βάλει στο μυαλό του. Κι αυτό καλό είναι να το κρατήσουμε σε μια άκρη του δικού μας μυαλού.

Το δίκτυο των ομάδων που θα δουλέψει για τον Ολυμπιακό!

Ο ισχυρός άνδρας τού συλλόγου έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό δίκτυο με ομάδες που, τυπικά, έτσι κι αλλιώς "δουλεύει" για τον Ολυμπιακό - Θα το εξειδικεύσουμε σε πρόσωπα στη συνέχεια. Για να μείνουμε στο περίγραμμα αυτού που θέλουμε να πούμε εδώ, τόσο η Νότιγχαμ Φόρεστ όσο και η Ρίο Άβε είναι ομάδες που, εκ των πραγμάτων, μπορούν να δώσουν πολλά στους Πειραιώτες. Κι αυτό θα φανεί και το προσεχές καλοκαίρι.

Οι άσημοι Πορτογάλοι γιατί διαθέτουν ένα εξαιρετικό δίκτυο με σκάουτινγκ σε Πορτογαλία και Λατινική Αμερική, εκεί που το ταλέντο δηλαδή στο ποδόσφαιρο είναι άφθονο - Ενώ μπορούν να προετοιμάσουν έναν παίκτη για να βρεθεί σε σύγχρονο ευρωπαϊκό κλαμπ, με απαιτήσεις, όπως είναι ο Ολυμπιακός.

Για τους Άγγλους τι να πούμε: Και μόνο το γεγονός ότι έχει "ανοίξει" διάπλατα η αγορά τής Αγγλίας για τους Ερυθρόλευκους, τόσο για αγορές όσο και για πωλήσεις (γιατί τα μεγάλα deals γίνεται στο Νησί!), είναι ανεκτίμητο. Είναι όμως μόνο αυτό για τον Ολυμπιακό;

Αυτοί ετοιμάζονται να φορέσουν τα ερυθρόλευκα το προσεχές καλοκαίρι!

Υπάρχει υλικό τής Νότιγχαμ που μπορεί να έρθει στην Ελλάδα και να κάνει τη διαφορά; Ναι, σχεδόν όλοι οι παίκτες της! Είναι ρεαλιστικό να έρθουν τέτοιοι ποδοσφαιριστές στη Σούπερ Λιγκ; Πάμε να δούμε μία-μία τις θέσεις.

Τερματοφύλακες

Βλαχοδήμος, Σελς (που ήρθε τώρα από την Στρασμπουργκ!), Τέρνερ. Έχουν χρηματιστηριακή αξία στα 10 εκατ., 7 εκατ. και 10 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα. Δεν πρόκειται να συνεχίσουν και οι τρεις στην Αγγλία. Ο ένας από αυτούς μπορεί εύκολα να έρθει στην Ελλάδα.

Αμυντικοί

Γουίλι Μπόλι - 33 ετών, λήγει το συμβόλαιο, μπορεί εύκολα να πάρει τον δρόμο για τον Πειραιά. Αν έρθει, έστω και σε αυτή την ηλικία, θα είναι αμετακίνητος από την 11άδα. Και παίζει άνετα και ως αμυντικό χαφ. Νούνο Ταβάρες - 24χρονος αριστερός μπακ, με θητεία σε Μπενφίκα, Άρσεναλ και Μαρσέιγ, που λόγω του Χάρι Τόφολο στο αριστερό άκρο της άμυνας, δεν είναι εύκολο να βρει χρόνο στη Νότιγχαμ. Στον Ολυμπιακό όμως;

Χαφ

Χάντσον Οντόι - Αριστερός χαφ-εξτρέμ, 23 ετών, με θητεία στην Τσέλσι. Στην Νότιγχαμ παίζει, αλλά λίγο και στο τέλος των αγώνων. Στον Ολυμπιακό δεν θα βγει από την 11άδα. Έστω και για μια σεζόν.

Επιθετικοί

Ντιβόκ Ορίτζι - 28 ετών, με θητεία σε Λίβερπουλ, Μίλαν, Λιλ και Βόλφσμπουργκ. Η Νότιγχαμ έχει οψιόν για να τον αγοράσει από τη Μίλαν, στην Ελλάδα μπορεί να γράψει εύκολα διψήφιο αριθμό γκολ.

Το σενάριο για απογείωση του Ολυμπιακού μέσω της Νότιγχαμ!

Υπάρχει και ένα σενάριο που το κρατήσαμε για το τέλος και αφορά τους Πειραιώτες και τη Νότιγχαμ Φόρεστ; Είναι η πιθανότητα η αγγλική ομάδα να έχει αφαίρεση βαθμών λόγω του FFP, εξέλιξη που αν συμβεί (στην αντίστοιχη περίπτωση με την Έβερτον υπήρξε αφαίρεση βαθμών) ίσως δημιουργήσει πρόβλημα με την παραμονή της στην Premier League.

Κακό σενάριο για το δίκτυο των ομάδων αλλά, λογικά, μπορεί να ωφελήσει πολύ τον Ολυμπιακό. Και όχι μόνο με ποδοσφαιριστές που τώρα ούτε καν να γράψουμε δεν γίνεται ότι μπορούν να συνεχίσουν έστω και για έναν χρόνο με τη μορφή δανεισμού στην Ελλάδα. Αλλά και για τον προπονητή Νούνο Εσπίριτο, που πολύ δύσκολα θα συνεχίσει στον πάγκο αν το κλαμπ βρεθεί στην Τσάμπιονσιπ...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags