Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Η πρώτη εντολή Σαββίδη για καλοκαίρι - Ζήτησε Μπακαμπού ο Λουτσέσκου
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-03 12:00:00

Η πρώτη εντολή Σαββίδη για το καλοκαίρι, φέρνει παίκτη ο Γιώργος - Ζήτησε Μπακαμπού ο Λουτσέσκου!

του Λάζαρου Γεωργίδη

Οι δύο προσθήκες που "κλείδωσαν" και ο νέος επιθετικός. Ο Ρουμάνος έχει σε τρομερή εκτίμηση τον πρώην άσο του Ολυμπιακού και ξέρει πως λείπει ένας τέτοιος από το ρόστερ του...

Διεκδίκηση του πρωταθλήματος μέχρι το τέλος αλλά και πρόκριση στην επόμενη φάση τού Conference League θέλει ο Ραζβάν Λουτσέσκου, κι αυτό είναι που σχεδιάζει με τους συνεργάτες του - Να χτυπήσει και στις δύο διοργανώσεις ο Δικέφαλος και να μην αφήσει παιχνίδι να πάει χαμένο.

Μάλιστα, έχει συγκεκριμένο πλάνο για να κρατήσει όλους τους παίκτες του σε εγρήγορση, καθώς άπαντες στον Δικέφαλο θεωρούν ότι μπορούν να κατακτήσουν τον τίτλο και να φτάσουν πολύ μακριά στη Ευρώπη. Παρόλα αυτά υπάρχουν δύο-τρία θεματάκια με μεγάλο ενδιαφέρον στο κλαμπ αυτές τις ημέρες και θα αποκαλύψουμε/αναλύσουμε τώρα.

ΠΑΟΚ: Μεγάλο θέμα έγινε το ρεπορτάζ από τη Βραζιλία για το ενδιαφέρον τής Φλαμένγκο να εντάξει στο ρόστερ της τον Μάρκο Αντόνιο, μόνο που οι συνάδελφοι στη χώρα του καφέ (και κατ' επέκταση και στην Ελλάδα, που αναδημοσίευσαν το ρεπορτάζ) άργησαν περίπου 1,5 μήνα να το πάρουν χαμπάρι! Ήδη από τα τέλη Γενάρη χρονολογείται το ενδιαφέρον της "Φλα" για τον Βραζιλιάνο χαφ, υπήρξε και ενόχληση μάλιστα προς τη Λάτσιο που της ανήκουν τα δικαιώματα του παίκτη, αλλά δεν προχώρησε τίποτα.

Ο λόγος είναι ότι ο Μάρκος Αντόνιο έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι με τον Δικέφαλο. Στη συμφωνία με την ιταλική ομάδα, μάλιστα, προβλέπεται οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι τού 2024 έναντι 6 εκ. ευρώ. Πολλά λεφτά. Αλλά αποκλείει κανείς, για παράδειγμα, με τα μισά χρήματα από την οψιόν (δηλαδή 3 εκατ. ευρώ, που είναι σαφώς πολύ πιο βατό ποσό), να κρατήσει στην ομάδα τον Βραζιλιάνο άσο αγοράζοντας το 60-70% των δικαιωμάτων του; Γιατί σε κάτι τέτοιο προσανατολίζονται στη Θεσσαλονίκη.

ΠΑΟΚ/1: Αυτό που μαθαίνουμε από τη συμπρωτεύουσα, πάντως, είναι ότι ήδη οι άνθρωποι του συλλόγου, δηλαδή ο Γιώργης Σαββίδης με τους συνεργάτες του, έχουν αρχίσει να ψάχνουν την αγορά ενόψει τής θερινής μεταγραφικής ενίσχυσης. Κάτι που αποτελεί εντολή και τού Ιβάν Σαββίδη, που δεν θέλει να αργήσει πάλι η έλευση των νέων παικτών του ρόστερ. Δίνοντας μάλιστα έμφαση στην αμυντική γραμμή, δεδομένου ότι ο Έκονγκ θα αποχωρήσει, όπως και ο Νάσμπεργκ, ενώ δεν αποκλείεται αν βρεθεί ομάδα να πωληθεί ένας εκ των Κουλιεράκη η Μιχαηλίδη.

ΠΑΟΚ/2: Να πούμε και κάτι τελευταίο που ακούστηκε, πρόσφατα, στη Θεσσαλονίκη; Ο Δικέφαλος το προσεχές καλοκαίρι θέλει έναν σεσημασμένο φονιά στην επιθετική του γραμμή, να σταματήσουν τα πειράματα τύπου Σαμάτα (που δεν σκοράρει), Μπράντον Τόμας (που δεν ειναι φουνταριστός) και Τζίμα (που είναι εξαιρετικός, αλλά παραμένει 18 ετών!). Επιθετικό τύπου Σεντρίκ Μπακαμπού ή, γιατί όχι, ακόμα και τον ίδιο τον Μπακαμπού που αρέσει πάρα πολύ στον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Κι εδώ επιτρέψετε μας να κάνουμε μια παρένθεση: Ο 32χρονος επιθετικός έφυγε τσάμπα από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι τού 2023 για την Αλ Νασρ, ένα-δύο μήνες μετά η Γαλατασαράι έδωσε 700.000 ευρω για να τον πάρει από τους Άραβες και 1η Φεβρουαρίου τού 2024 τον πούλησε με 5 εκατ. ευρώ στη Μπέτις - Γάτοι οι Τούρκοι δηλαδή!

Μπορει να έρθει ο Μπακαμπού, έστω και με τη μορφή δανεισμού, από μια ομάδα που δαπάνησε τόσα χρήματα για την απόκτησή του, ακόμα κι αν το έκανε στο πλαίσιο της ενίσχυσής της για να πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο; Δύσκολο, δηλαδή, να ξαναδούμε τον Μπακαμπού στην Ελλάδα το προσεχές καλοκαίρι. Όχι ακατόρθωτο, αλλά δύσκολο. Επιθετικό στιλ Μπακαμπού όμως θα βρει σίγουρα ο ΠΑΟΚ...

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τεράστια επένδυση Σαββίδη σε ΠΑΟΚ - Βρήκε.. νέο Κωνσταντέλια - Το απόλυτο τρικ Λουτσέσκου με Τσονάκα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags