Ανδρέας Λοβέρδος: Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην Υπουργός και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα ποδοσφαιρικά δρώμενα, τον νέο αθλητικό νόμο αλλά και τα όσα έχει ξεχωρίσει στο φετινό πρωτάθλημα.

Αρχικά, για το νέο του κόμμα, το πως εμπνεύστηκε την ονομασία αλλά και τον λόγο που το ανακοίνωσε από τον Έβρο, εξήγησε πως: «Δημοκράτες γιατί είμαστε Δημοκράτες και  είμαστε προσδιορισμένοι στον χώρο του κέντρου και από τον Έβρο γιατί είμαστε πατριώτες και εκεί είναι τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης. Έχουμε μπροστά μας και ευρωπαϊκές εκλογές, μην το ξεχνάμε. Και στον Έβρο γιατί εκεί το 2020 αποκρούσαμε απόπειρα εισβολής στην πατρίδα μας από τον Ερντογάν.

Άρα είναι ποικίλοι οι συμβολισμοί. Και ήμουν εκεί εκπληρώνοντας και ένα όνειρο ζωής, όταν κάνω μια μεγάλη πολιτική κίνηση, να την ξεκινήσω από εκεί, από τον Έβρο».

Για το αν συμφωνεί με το ενδεχόμενο το νέο συμβόλαιο του VAR να πληρώνεται από τα έσοδα του κράτους και των φορολογούμενων πολιτών: «Όχι δεν συμφωνώ, δεν μπορεί να το επωμιστεί αυτό ο Έλληνας φορολογούμενος, ας το επωμιστούν οι ΠΑΕ».

Για το φετινό πρωτάθλημα και την εξέλιξή του ως τώρα: «Το πρωτάθλημα έχει αποκτήσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αν δεν υπήρχαν τα θέματα της βίας, θα είχαμε πολύ ωραίο πρωτάθλημα γιατί έχουμε 5 πολύ ανταγωνιστικές ομάδες. Εγώ χαίρομαι να το βλέπω αλλά είναι και πολλές φορές που με στεναχωρούν τα όσα συμβαίνουν και με απωθούν.

Τελευταία έχει αποκτήσει ενδιαφέρον και για μένα που είμαι ο Ολυμπιακός, γιατί η ομάδα μου ξαφνικά από εκεί που άλλαξε 7 προπονητές και ντουζίνες παικτών, είναι ανταγωνιστική. Ας είμαστε μια καλή ομάδα και του χρόνου να το πάρουμε. Για φέτος δεν ξέρω αν προλαβαίνουμε να κάνουμε τέτοια ποιοτική αλλαγή«.

Για τον νέο αθλητικό νόμο Βρούτση: «Ξέρετε πόσους υπουργούς Αθλητισμού έχω παρακολουθήσει στη Βουλή; Ήθελα να είμαι πολύ συγκρατημένος και στις προβλέψεις μου. Δεν θέλω να τον αδικήσω, αλλά είμαι πολύ απογοητευμένος από το συνολικό προϊόν σε ότι αφορά τη βία. Δεν έχουμε κάνει τα απαραίτητα βήματα, δεν είμαι αισιόδοξος. Μακάρι να κάνει την ανατροπή ο Βρούτσης, θα είμαι ο πρώτος που θα τον στηρίξω. Τα νομοθετήματα αν δεν εφαρμόζονται είναι απλά λόγια σε χαρτί. Δεν μπορώ να αδικήσω τον Υπουργό και να πω δεν είναι τίποτα αυτό που έκανε, αλλά θα το παρακολουθήσω με πολύ προσοχή».

Τέλος, απάντησε και στο «δίλημμα» ανάμεσα σε Ιωαννίδη ή Κωνσταντέλιας, για τον τίτλο του next big thing: «Ο Κωνσταντέλιας, δεν υπάρχει αυτός ο παίκτης. Χαίρεσαι να τον βλέπεις. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλές ακαδημίες και βγάζε πολλά παιδιά. Τα παιδία αυτά όμως πωλούνται γρήγορα και χάνονται. Αν ο Κωνσταντέλιας φύγει αύριο, δεν ξέρω τι θα κάνει. Νομίζω πρέπει να ωριμάσει στον ΠΑΟΚ, να δέσει ως σταρ», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Όχι" σε 6 εκατ. Ολυμπιακού, κοντά σε άλλη ελληνική ομάδα - Φορ με 37 γκολ, 20 ασίστ - Έγινε το υπερατλαντικό ταξίδι!