Facebook Pixel Το... πιστεύει παλαίμαχος του ΠΑΟΚ: "Φυσικά μπορεί πρωτάθλημα..."
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-09 00:17:00

Το... πιστεύει παλαίμαχος του ΠΑΟΚ: "Φυσικά μπορεί πρωτάθλημα και τελικό Conference - Ώρα να γράψουν ιστορία"

Sportdog Team
Το... πιστεύει παλαίμαχος του ΠΑΟΚ: "Φυσικά μπορεί πρωτάθλημα και τελικό Conference - Ώρα να γράψουν ιστορία"

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης μίλησε παλαίμαχος ξένος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου του Βορρά και δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της φετινής σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Λέο Μάτος: Αισιόδοξος ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά να φτάσει και στον τελικό του Conference League εμφανίστηκε ο Βραζιλιάνος πρώην άσος της ομάδας μιλώντας στον Metropolis 95.5 υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι εάν οι παίκτες της ομάδας παραμείνουν ανταγωνιστικοί όπως και τώρα τότε η κατάκτηση του τίτλου ίσως να είναι αρκετά πιθανή.

-Παρακολουθείς τον ΠΑΟΚ; Η πρώην ομάδα σου βρίσκεται και πάλι στην πρώτη θέση…

Φυσικά, παρακολουθώ τον ΠΑΟΚ, έχω πολλούς φίλους στον σύλλογο και την Θεσσαλονίκη. Τρέφω πολλή αγάπη γι’ αυτή την ομάδα, στον ΠΑΟΚ πέρασα τις καλύτερες μέρες μου ως αθλητής. Πριν λίγες μέρες είχα γενέθλια και δέχθηκα πολλά μηνύματα από ανθρώπους μέσα και έξω από τον σύλλογο. Είδα ότι ο ΠΑΟΚ έχει ανέβει στην πρώτη θέση, οι ποδοσφαιριστές παίζουν σε απίστευτο επίπεδο στην σεζόν, αξίζουν να γίνουν Πρωταθλητές. Όχι μόνο αυτοί και ο Ραζβάν, η διοίκηση, όλοι οι εργαζόμενοι στον ΠΑΟΚ αξίζουν τον τίτλο».

-Τo πιστεύεις πολύ, όπως βλέπω, ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να σηκώσει και πάλι την κούπα του πρωταθλητή… Ποια συμβουλή θα έδινες στους τωρινούς παίκτες;

Φυσικά το πιστεύω ότι μπορούν να πάρουν το τρόπαιο. Όσο για συμβουλή προς τους παίκτες… Ποιος είμαι εγώ για να δώσω συμβουλές; Το μόνο που μπορώ είναι ότι πρέπει να συνεχίσουν με υψηλό βαθμό ανταγωνιστικότητας, να κερδίζουν τις μονομαχίες, γιατί είναι ταλαντούχοι με πολλές τεχνικές ικανότητες. Αν παραμείνουν ανταγωνιστικοί είναι αδύνατο να μην κερδίσουν αυτό το τρόπαιο, αυτό το Πρωτάθλημα».

-Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί παράλληλα να πάει και στα ημιτελικά του Conference League. Θα αντιμετωπίσει τη Μπριζ στην φάση των «8», τι πιστεύεις γι’ αυτά τα ματς; Στην καριέρα σου είχες αγωνιστεί και εσύ με την Μπριζ, την χρονιά που ως παίκτης της Ντνίπρο είχες ζήσει την εμπειρία του τελικού του Europa League…

Παρακολουθώ την πορεία του ΠΑΟΚ και στο Conference League, έστειλα μήνυμα στον Ραζβάν και άλλους ανθρώπους στην ομάδα για να τους συγχαρώ για την πρόκριση. Όταν ήμουν στην Ντίνπρο, στην ίδια φάση της διοργάνωσης παίξαμε με την Μπριζ, μετά περάσαμε και τη Νάπολι στον ημιτελικό και αντιμετωπίσαμε την Σεβίλλη στον τελικό του Europa League. Ήταν μεγάλες στιγμές της ζωής μου. Εκείνη την εποχή ήταν πολύ δύσκολο να παίξεις με την Μπριζ, ήταν μία πολύ δυνατή βελγική ομάδα που έπαιζε κάθε χρόνο σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο ΠΑΟΚ, όμως, είναι δυνατός θα περάσει, θα πάει στον τελικό και θα είμαι και εγώ εκεί να τον βλέπω να κατακτά το ευρωπαϊκό τρόπαιο».

-Έχεις καθόλου επαφές με κάποιον στον ΠΑΟΚ; Και ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στην πρώην ομάδα σου και στον κόσμο του ΠΑΟΚ;

Εχω επαφές φυσικά με τους ανθρώπους της ομάδας. Είναι περίπου 3,5 χρόνια που επέστρεψα στην Βραζιλία, αλλά η σχέση που ανέπτυξα με τον σύλλογο και τους ανθρώπους μέσα σε αυτόν είναι πολύ δυνατή. Δημιουργήσαμε δεσμούς φιλίας που θα μας δένουν για όλη μας την ζωή. Αυτό που θα ήθελα να ευχηθώ σε κάθε άνθρωπο του συλλόγου είναι κάθε επιτυχία στο τέλος της σεζόν. Τώρα είναι η ώρα να γράψουν ιστορία, αν το θέλει και ο Θεός όπως συνηθίζει να λέει και ο Ιβάν Σαββίδης. Προς τους οπαδούς αυτό που θέλω να πω είναι ότι σίγουρα μου λείπουν. Μου λείπει αυτό το θερμό κοινό στην Τούμπα. Θα τους ζητήσω να συνεχίσουν να στηρίζουν τους παίκτες γιατί έτσι κάνουν μεγάλη διαφορά υπέρ της ομάδας», είπε ο Λέο Μάτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέφτουν υπογραφές στον ΠΑΟ - Συμφωνία Γιαννακόπουλου για τρία χρόνια με τον παικταρά!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags