Facebook Pixel Sportdog.gr | "Mπουμ" από Θεσσαλονίκη: "Η ΑΕΚ έχει τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα - Αυτό δεν έχει ο Ολυμπιακός"!
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-17 09:34:00

"Mπουμ" από Θεσσαλονίκη: "Η ΑΕΚ έχει τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα - Αυτό δεν έχει ο Ολυμπιακός"!

Sportdog Team

Ο προπονητής του Παναργειακού, Γιώργος Βαζάκας, μιλώντας στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο, έχρισε ως πρώτο φαβορί την ΑΕΚ για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Τι είπε ο έμπειρος τεχνικός για τον ΠΑΟΚ, αλλά και για το επίπεδο στις μικρότερες κατηγορίες. 

''Όλα είναι σε μία κλωστή, αλλά η ΑΕΚ έχει τον πρώτο λόγο. Αν ο Λιβάι Γκαρσία θα είχε τη διαφορά. Είναι τρομερός παίκτης. Θεωρώ, ότι ο ΠΑΟΚ θα βγει δεύτερος και από κάτω θα γίνει μάχη Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού για την τρίτη θέση. Ο Ολυμπιακός έκανε πολλές μεταγραφές και έχει μεταπτώσεις στην απόδοσή του γιατί δεν έχει ομοιογένεια, κάτι που έχουν οι άλλοι που είναι από πάνω του στην βαθμολογία'', είπε αρχικά και πρόσθεσε:

''Η συμπάθεια μου είναι ο Απόλλωνας Καλαμαριάς, δεν τον αλλάζω. Έχω περάσει απ΄ όλη την Ελλάδα. Όλη μου η ζωή είναι το ποδόσφαιρο. Το κίνητρο κάθε προπονητή είναι να δει την ομάδα που κάνει τη διαφορά σε όλο τον κόσμο. Ο Γκουαρδιόλα πήρε τη Σίτι και την έφτασε στην κορυφή. Κοιτάς πάντα τους πρώτους και παρακολουθείς τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο. Ο Τσάμπι Αλόνσο ξεκινάει με μία μεγάλη επιτυχία και μακάρι να περάσει καινούργια πράγματα στο ποδόσφαιρο. Είναι ένας νέος προπονητής και έχει όλα τα φόντα να γίνει μεγάλος προπονητής.

Το ποδόσφαιρο δεν αλλάζει, ούτε η φιλοσοφία. Ο προπονητής πρέπει να κάνει άντρα τον ποδοσφαιριστή. Αυτό το σύστημα με τις ακαδημίες έχει αλλοιώσει τους νυν ποδοσφαιριστές. Τώρα, αν κάνεις κάποιον παρατήρηση, αμέσως θα σου πουν ότι του δημιουργείς πρόβλημα. Τους ποδοσφαιριστές πρέπει να τους γαλουχήσεις όπως παλιότερα. Το ποδόσφαιρο είναι μάχη. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να καλλιεργούνται με τη νοοτροπία του πρωταθλητή. Πρέπει ο παίκτης να μάθει να κερδίζει. Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο μετράει η νίκη, δεν είναι όπως στις ακαδημίες. Αν τους πεις δεν πειράζει, τότε δεν κάνεις τίποτα. Οι προπονητές που είναι στις τέσσερις μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα  έχουν την στόφα του πρωταθλητή. Εγώ είμαι διαχρονικός και έχω την εμπειρία να διαχειρίζομαι όλες τις καταστάσεις. Πάντα κάνεις διάλογο με τους παίκτες και τους φέρνει παραδείγματα από τους άλλους που είναι πιο πάνω από εσένα. Τώρα, με την τηλεόραση έχουν εικόνα και γνώμη για τα πάντα''.
   
Για το επίπεδο στις μικρότερες κατηγορίες:

''Η Σούπερ Λιγκ 2 πέρασε από μεγάλες μεταπτώσεις και δεν είναι μία κατηγορία ανταγωνιστική. Για παράδειγμα, βγαίνει ο Λεβαδειακός αλλά αν δεν κάνει 15 μεταγραφές δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστικός στα μεγάλα σαλόνια. Παλιότερα, με 3-4 προσθήκες μπορούσαν να σταθούν στην πρώτη κατηγορία. Δεν υπάρχει ο ίδιος ανταγωνισμός στον Βορρά με το Νότο. Άλλα ποσά παίζουν πάνω και άλλα κάτω. Θα πρέπει να πέσουν λεφτά για να γίνουν πιο δυνατές οι ομάδες''.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags