Facebook Pixel Ο Ιωαννίδης ανταγωνίζεται... 107 εκατ. - Εμπόδιο ο Κομπότης
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-18 10:00:00

Ο Ιωαννίδης ανταγωνίζεται... 107 εκατ. - Εμπόδιο η συνιδιοκτησία με Κομπότη

GOALάρες by Εvaggelistis

Ο ρόλος του Μόγες και το "πλαφόν" στον ιδιοκτήτη του Λεβαδειακού. Πόσα χρήματα ζητάει πλέον ο Γιάννης Αλαφούζος για τον Έλληνα στράικερ, το σοβαρό ενδιαφέρον της Γουέστ Χαμ και και το παρελθόν...

Με αφορμή τα γραφόμενα στην Αγγλία για μπάσιμο της Γουέστ Χαμ , με συγκεκριμένο ποσό για την αγορά του Ιωαννίδη, ο "Ευαγγελιστής" μέσα από 6 ρητορικές ερωτήσεις δίνει τις απαντήσεις, συνθέτοντας ένα αποκαλυπτικό, άκρως παρασκηνιακό, follow up της υπόθεσης. 

Με ιδιαίτερη έμφαση στο ρόλο που μπορεί να παίξει ο coach Μόγιες αλλά και στο ότι ο Φώτης καλείται να ...ανταγωνιστεί 107 εκατομμύρια ευρώ, όσα δηλαδή είναι η συνολική αξία των τριών συνυποψηφίων του!!!

1. H Γουέστ Χαμ όντως ενδιαφέρεται σοβαρά για τον Φώτη Ιωαννίδη & υπάρχει προοπτική προσεχώς να καταθέσει πρόταση στον Παναθηναϊκό;

" Ναι! Και δεν είναι απλώς ενδιαφέρον/φλερτ ή που βρίσκεται ακόμη στο επίπεδο του σκαναρίσματος. Για την ακρίβεια η Γουέστ Χαμ φέρεται να έχει τον Ιωαννίδη στους υποψηφίους επιθετικούς μιας μεταγραφικής short list με 4-5 ονόματα. Αν αυτό μετουσιωθεί σε επίσημη πρόταση είναι ακόμη νωρίς να ειπωθεί/προβλεφθεί. Θα εξαρτηθεί κι από τις περιπτώσεις των άλλων συνυποψηφίων ( όλες πιο ακριβές περιπτώσεις από του Φώτη) αλλά κι από το ποιος θα είναι προπονητής στην Γουέστ Χαμ...

2. Ποιοι είναι οι "ανταγωνιστές" του Ιωαννίδη για μια θέση στην επίθεση των "σφυριών"; 

Ο Νο 1 στην λίστα της είναι ο 28χρονος Αγγλο-Τζαμαικανός Ιβάν Τόνει της Μπρέντφορντ, που έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο μαζί της και 50.000.000 ευρώ σημερινή χρηματιστηριακή αξία. Ο Νο 2 είναι ο... επιθυμητός από πολλές ομάδες στο νησί, Ντομινίκ Σολάνκε της Μπόρνμουθ . Ο 26χρονος Αγγλο-Νιγηριανός μπόμπερ των 19 γκολ την τρέχουσα σεζόν, με τα 35.000.000 ευρώ σημερινή χρηματιστηριακή αξία, αγορα 22.000.000 ευρώ το 2019 από την Λίβερπουλ και με συμβόλαιο ως το 2027 με τους "γλάρους". Ακολουθεί ο πρώτος σκόρερ του ολλανδικού και δεύτερος σκόρερ όλων των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, Βαγγέλης Παυλλιδης της Άλκμααρ, με τα 22.000.000 ευρώ σημερινή χρηματιστηριακή αξία! Ουσιαστικά ο Φώτης Ιωαννίδης (των 10.000.000 χ.α.) ανταγωνίζεται άλλους τρεις σέντερ φορ που κοστίζουν συνολικά 107.000.000 ευρώ!!!!!

3. Τι γνώμη έχει ο κόουτς Μόγιες για τον Ιωαννίδη; 

Σύμφωνα με την αγγλική πιάτσα agents ο προπονητής της Γουέστ Χαμ είναι αυτός που έχει ξεχωρίσει/ σε αυτόν που αρέσει μέσα στο κλαμπ πολύ ο Ευβοιώτης επιθετικός. Και εδώ υπάρχει ένα ... ζήτημα: Ο 60χρονος Σκωτσέζος κόουτς δεν είναι βέβαιο πως το καλοκαίρι θα ανανεώσει την συνεργασία του με την Γουέστ Χαμ αφού ολοκληρώνεται το 5ετές συμβόλαιο του. Αν πάντως μείνε ο Μόγιες, τότε ο Φώτης παρότι τρίτο/τέταρτος στην ιεράρχηση των υποψηφίων στραικερ σύμφωνα με το scouting department των "σφυριών", θα έχει σοβαρές πιθανότητες να είναι τελικά ο εκλεκτός τους! 

4. Το... παρελθόν του Μόγιες με τους Έλληνες ποδοσφαιριστές; 

Τον Γενάρη του 2011 με δική του επιθυμία και ως προπονητής της Έβερτον, αποκτήθηκε ο 19χρονος τότε φορ Απόστολος Βέλιος αντί 370.000 ευρώ από τον Ηρακλή. Βοήθησε και ο αδερφός του Μόγιες, που λειτουργούσε ως ατζέντης και παραδοσιακά είχε ... κανάλι συνεργασίας με Έλληνες. Το περασμένο καλοκαίρι η Γουέστ Χαμ απέκτησε τον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο από την Στουτγάρδη αντί 20.000.000, μια ακόμη επιλογή Μόγιες!

5. Η Γουέστ Χαμ μπορεί να ανέβει πάνω από τα 20 εκατομμύρια και να καλύψει τα θέλω του Παναθηναϊκού;

Όπως αποκαλύψαμε πρόσφατα η νέα τιμολόγηση του Αλαφούζου για τον Ιωαννίδη ξεκινάει πλέον με το... τρία (3) μπροστά στο 8ψηφιο ποσό που ζητάει! Τέτοια χρήματα - και γενικά plus 22 εκατομμύρια- μόνο κλάμπ της Πρέμιερ Λιγκ μπορούν να πληρώσουν για Έλληνα ποδοσφαιριστή της Super League. Η Γουέστ Χαμ εμφανίστηκε στο αγγλικό δημοσίευμα έτοιμη να προσφέρει σχεδόν 20 εκατομμύρια για να κάνει δικό της τον "Φωτάρα". Θεωρητικά όσα ξόδεψε το περασμένο καλοκαίρι για τον συμπατριώτη και συμπαίκτη του στην γαλανόλευκη, τον Μαυροπάνο. Μόνο που αυτός είναι στόπερ και παραδοσιακά οι κεντρικοί αμυντικοί είναι... φθηνότεροι από τους επιθετικούς. Το κρατάμε... Εφόσον τα "Σφυριά" αποφασίσουν, λοιπόν, να προχωρήσουν αποφασιστικά για τον Ιωαννίδη, θεωρητικά διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα να ανεβούν, πλησιάζοντας την ... τρελή τιμολόγηση του Αλαφούζου για τον Ευβοιώτη φορ. 

6. Τι ισχύει με το ποσοστό μεταπώλησης του Ιωαννίδη;

Αυτό που είχαν αποκαλύψει οι "Μιχείες" εδώ και μήνες, δηλαδή πως ουσιαστικά τον έχουν σχεδόν συνιδιοκτησία Παναθηναϊκός (55%) και Κομπότης (45%), επιβεβαιώνεται πλέον στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Αυτό το πολύ μεγάλο ποσοστό όμως, κάνει ακόμη πιο δύσκολη την πώληση του Ιωαννίδη αφού... απογειώνει τις απαιτήσεις του κλαμπ (παρόμοια περίπτωση με την περσινή του Λιβάι των ΑΕΚ/Μπειτάρ). Το καλό ερώτημα είναι αν όντως υπάρχει ένα ...πλαφόν στα χρήματα που θα εισπράξει ο ιδιοκτήτης της πρώην ομάδας του Ιωαννίδη ανεξάρτητα από το ύψος του τελικού transfer fee, τι ποσό είναι αυτό ( άλλοι λένε για 2 κι άλλοι για 6 εκατομμύρια) καθώς και που αποτυπώνονται/πως εξασφαλίζονται όλα αυτά;

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόφαση Αλαφούζου για Ιωαννίδη, "διώχνει" Βιλένα - Ανατροπή με Τζολάκη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags