Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ραντεβού Μαρινάκη με Έλληνα του Ολυμπιακού
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-22 22:32:00

Ραντεβού Μαρινάκη με Έλληνα του Ολυμπιακού - Υπογράφει τώρα με έναν… όρο!

του Παναγιώτη Νικολάου

Οι προτάσεις που έχει και τι ζητάει για να παραμείνει στο Λιμάνι. Ο διεθνής άσος έχει ήδη κρούσεις από ομάδες του εξωτερικού, ωστόσο ο πρόεδρος των Πειραιωτών ετοιμάζει τη δική του κίνηση!

Ολυμπιακός: Mια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία υπάρχει από την Πορτογαλία για τον Κωνσταντίνο Τζολάκη και το μέλλον του, δεδομένου ότι έχουμε φτάσει λίγο καιρό πριν τελειώσει η σεζόν και το συμβόλαιό του, που λήγει το προσεχές καλοκαίρι, δεν έχει ανανεωθεί.

Μόλις τον περασμένο χειμώνα, άλλωστε, υπήρξε ξανά σενάριο για αποχώρησή του από την ομάδα αλλά, τελικά, είχε συνεχίσει κανονικά στην ομάδα. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα έχει βγει μπροστά, με ρόλο βασικού στην 11άδα, και έχει δικαιώσει απόλυτα τον Ισπανό προπονητή.

Ποιος είναι ο λόγος που πήρε τα γάντια του βασικού; Αφενός η επιστροφή τού Παναγιώτη Αγριογιάννη (προπονητής τερματοφυλάκων) στου Ρέντη μετά από τη θητεία του στη Νότιγχαμ Φόρεστ, αφετέρου κάποιες ενοχλήσεις στον ώμο που είχε ο Πασχαλάκης και δεν υπήρχε λόγος για να ρισκάρει.

Παρόλα αυτά ο Κωνσταντίνος παραμένει με συμβόλαιο που λήγει σε λίγους μήνες και με νέα μανατζερική στέγη που έχει δίαυλο επικοινωνίας με τη Γερμανία. Ποια ήταν η τελευταία ομάδα που είχε δείξει ενδιαφέρον για να τον εντάξει στο δυναμικό της; Η Ουνιόν Βερολίνου, δηλαδή μια σοβαρή γερμανική ομάδα που μπορεί να δώσει επαγγελματικό και οικονομικό κίνητρο στον παίκτη. Μάλλον, για να ακριβολογούμε, η Ουνιόν ήταν η προτελευταία ομάδα.

Γιατί τελευταία είναι η Μπράγκα, σύμφωνα με την πληροφορία από την Πορτογαλία, δηλαδή ομάδα που επενδύει σε νεαρούς και πολλά υποσχόμενους παίκτες και στη συνέχεια τους μοσχοπουλάει: Ενδεικτικά αναφέρουμε τον επιθετικό Βιτίνια (πώληση 32 εκατ. ευρώ στη Μαρσέιγ), τον αριστερό εξτρέμ Τρινκάο (31 εκατ. ευρώ στην Μπαρτσελόνα), τον Κάρμο του Ολυμπιακού (με 21 εκατ. ευρώ στην Πόρτο) κ.ο.κ.

Και στη θέση τού τερματοφύλακα έχει σημαντικές πωλήσεις, με την παραχώρηση του Εντουάρντο στην Τζένοα (4,54 εκατ. ευρώ), του Κρίτσιουκ στην Κράσνονταρ (4 εκατ. ευρώ), του Μπέτο στη Σεβίλλη (2 εκατ. ευρώ). Η Μπράγκα, δηλαδή, είναι ένα μαγαζί-γωνία, που τα πηγαίνει εξαιρετικά αγωνιστικά σε πρωτάθλημα (φέτος, για παράδειγμα, είναι στην 4η θέση πίσω από τις παραδοσιακές δυνάμεις Σπόρτινγκ, Μπενφίκα και Πόρτο) και Ευρώπη, ενώ αποτελεί και μια πρώτης τάξης βιτρίνα για μεταπώληση σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες.

Πολύ περισσότερο για έναν παίκτη με τα στοιχεία του Τζολάκη, που είναι μόλις 21,5 ετών, έχει 5 χρόνια στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, είναι διεθνής με τις Κ16, Κ17, Κ21 της Εθνικής ομάδας, που το καλοκαίρι δεν θα χρειάζεται ούτε ένα ευρώ για να υπογράψει κάποια ομάδα μαζί του. Όλα αυτά, βέβαια, με βάση στα σημερινά δεδομένα. Γιατί μια συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη είναι ικανή να τον κρατήσει με νέο συμβόλαιο στο Λιμάνι και οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα αργήσει να κλειστεί αυτό το ραντεβού!

"Ο,τι πρέπει για Μπράγκα ο Τζολάκης - Να πάει στην Πορτογαλία, αν... - Θα παίζει ακόμα κι αν δεν είναι βασικός"

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Βασιλάκο, που κάνει ανάλυση αγώνων στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο και γνωρίζει πολύ καλά την Μπράγκα, για να συγκεντρώσουμε πληροφορίες με νέο ενδιαφέρον.

"Πάντα χρειάζεται τερματοφύλακες μια ομάδα όπως η Μπράγκα, με τόσες αγωνιστικές υποχρεώσεις δηλαδή, που ψάχνει για περιπτώσεις νεαρών και εξελίξιμων που μπορεί να τους μεταπωλήσει", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Ο Τζολάκης έχει το προφίλ αυτού του παίκτη, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και ο Ματέους που είναι βασικός στην Μπράγκα, είναι σχετικά μεγάλος - Είναι 32 ετών".

Θα μπορούσε να βρει μεγαλύτερο κίνητρο στη Μπράγκα από ο,τι στον Ολυμπιακό ο Τζολάκης;

"Αρχικά να πούμε ότι το γεγονός πως μένει ελεύθερος και δεν χρειάζεται να δώσουν χρήματα για την περίπτωσή του, είναι ο,τι πρέπει για την Μπράγκα. Αν δεν έχει ρόλο βασικού στον ολυμπιακό, καλύτερα να πάει στην Μπράγκα. Γιατί εκεί θα φανεί. Αν υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και είναι βασικός, δεν αξίζει να φύγει για την Μπράγκα. Αν όμως είναι να υπάρχει ως Νο2 είτε στη μία είτε στην άλλη ομάδα, καλύτερα να πάει στην Πορτογαλία".

Πιστεύεις ότι εκεί μπορεί να γίνει βασικός;

"Αρχικά ακόμα και βασικός να μην είναι, σίγουρα θα του δίνουν παιχνίδια για να παίζει. Ακόμα κι αν είναι ο Νο2. Αλλά ο Ματέους που είναι τώρα βασικός, δεν είναι μοντέρνος τερματοφύλακας. Γενικά θεωρώ ότι μπορεί να έχει καλό μέλλον στην Μπράγκα. Γενικά είναι τερματοφύλακας που έχει πολύ καλά στοιχεία και δεν περιμέναμε αυτά τα ματς που παίζει τώρα για να το μάθουμε αυτό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Μάρτινς φέρνει κι άλλον… Ζέλσον στον Ολυμπιακό - Χαφ που ήθελε και η ΑΕΚ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags