Facebook Pixel "Κηδεία" ΠΑΣ σε Κηφισιά- Την πήρε μαζί του στη Superleague 2
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-27 21:57:00

"Κηδεία" ΠΑΣ στη Κηφισιά - Την πήρε μαζί του στη Superleague 2! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team

Η Κηφισιά γνώρισε ήττα-σοκ με 3-2 από τον υποβαβισμένο ΠΑΣ Γιάννινα και υποβιβάστηκε μαθηματικά!

Η Κηφισιά είναι η ομάδα που θα ακολουθήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Superleague 2, κάτι που σφραγίστηκε μαθηματικά μετά την ήττα της με 3-2 από τον αδιάφορο ΠΑΣ Γιάννινα!

 

Η Κηφισιά έμεινε στους 28 βαθμούς, με τον Βόλο να φτάνει στους 33 μετά τη νίκη με 1-0 επί του Πανσερραϊκού και τον Παναιτωλικό να ανεβαίνει στους 32 μετά τη νίκη με 1-0 απέναντι στον Ατρόμητο. Συνεπώς η τελευταία αγωνιστική των Πλέι Άουτ θα είναι αδιάφορη βαθμολογικά.

Η βαθμολογία:

Κηφισιά - ΠΑΣ Γιάννινα 2-3

Μόλις ένα χρόνο κράτησε το «όνειρο» της Κηφισιάς στα «σαλόνια» της Super League. H νεοφώτιστη ομάδα των βορείων προαστείων υποβιβάστηκε σήμερα, καθώς ηττήθηκε 3-2 από τον ουραγό ΠΑΣ Γιάννινα στην Καισαριανή, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των play out. Τα γκολ των νικητών που δεν είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον έχοντας ήδη υποβιβαστεί, πέτυχαν οι Ροσέρο (36΄,90+3΄) και Μπεγκάλα (74΄), ενώ για την Κηφισιά σκόραραν οι Νίνης (26΄), Οζέγκοβιτς (82΄πεν).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και «επισκέφτηκαν» με αξιώσεις την περιοχή του Αθανασίου, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν την κλασική ευκαιρία. Όμως, στο 26΄ ο Σωτήρης Νίνης με εξαιρετικό απευθείας φάουλ άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ μετά απο 2,5 χρόνια (11/12/2021) όταν συμπτωματικά αγωνιζόταν στον ΠΑΣ! Η ομάδα των Ιωαννίνων, με υπηρεσιακό προπονητή τον Γιώργο Γεωργουλόπουλο, ισορρόπησε το παιχνίδι και με συνδυαστικό ποδόσφαιρο άρχισε να προβληματίζει την Κηφισιά. Στο 36΄ με καταπληκτικό συνδυασμό Λιάσου, Κόντε, Ροσέρο ο τελευταίος πλάσαρε τον Γιώργο Νικοπολίδη και έγραψε το 1-1. 

Νωρίς στο β΄ ημίχρονο η Κηφισιά «άγγιξε» το προβάδισμα. Ο Σάντος πέρασε τη μπάλα στον Τετέι ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Αθανασίου βρήκε ελάχιστα τη μπάλα, όσο χρειαζόταν για τη τη στείλει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 70΄ και πάλι ο Τετέι «κεραυνοβόλησε» από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα βρήκε ξανά στο οριζόντιο δοκάρι. Η τύχη γύρισε την πλάτη στην ομάδα του Μπράτσου. Και σα να μην έφτανε αυτό, στο 74΄ ο Μπεγκάλα από ασίστ του Τζίνο πλάσαρε το Νικοπολίδη γράφοντας το 1-2. 

Στο 82΄ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με πέναλτι του Οζέγκοβιτς, ο οποίος είχε κερδίσει την «εσχάτη των ποινών» σε ανατροπή από το Μίνα. Όμως οι ελπίδες τους για παραμονή, εξαϋλώθηκαν στις καθυστερήσεις (90+3΄) όταν ο Ροσέρο πέτυχε ένα υπέροχο γκολ με ατομική προσπάθεια κι έτσι ο ΠΑΣ «πήρε μαζί του» την Κηφισιά στη Super League 2.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Κώστας Μπράτσος): Νικοπολίδης, Σπίνος, Βαφέας, Σολόα (83΄ Γιόβαντσιτς, Νίνης (46΄ Μενέντες), Πρίτσας, Κλωναρίδης, Μιλίτσεβιτς, Τεττέι, Σάντος, Οζέγκοβιτς.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιώργος Γεωργουλόπουλος): Αθανασίου, Πανάγου, Κιάκος, Εραμούσπε, Σομποτσίνσκι, Κύρκος (66΄ Μίνα), Καραχάλιος (71΄ Μπεγκάλα), Λιάσος, Τζίμας (66΄ Τζίνο), Ροσέρο, Κόντε (88΄ Παμλίδης).


Βόλος - Πανσερραϊκός 1-0

Την παραμονή του στη Super League πανηγυρίζει από σήμερα ο Βόλος, μία αγωνιστική (6η) πριν από το φινάλε  των playouts της Stoiximan Super League.

Η ομάδα του Χρήστου Κόντη έκανε το καθήκον της απέναντι στον Πανσερραϊκό, νίκησε με 1-0, με το πέναλτι του Γκαρσία στο 56' και σε συνδυασμό με την ήττα της Κηφισιάς από τον ΠΑΣ Γιάννινα με 3-2 οι Θεσσαλοί θα συνεχίσουν και την επόμενη σεζόν στα μεγάλα σαλόνια. Το εκτός έδρας ματς της τελευταίας αγωνιστικής (7ης) με τον ΠΑΣ Γιάννινα θα διεξαχθεί μόνο και μόνο για το γόητρο.

Ο Βόλος έφτασε τους 32 βαθμούς μετά από 7 αγωνιστικές στα playouts, η Κηφισιά μετά την ήττα της από τον ΠΑΣ έμεινε στους 28, οπότε η 8η στροφή των playouts θα έχει καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα.

Ο Πανσερραϊκός είχε τον έλεγχο του ματς στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ωστόσο, στο 56' ο Βόλος άνοιξε το σκορ. 

Από σέντρα που έγινε από αριστερά η μπάλα φάνηκε να βρίσκει στο χέρι του Πεταυράκη, ο διαιτητής Ζαμπαλάς κλήθηκε από τον Μανούχο που ήταν στο VAR για να δει την φάση κι αφού το έκανε υπέδειξε την εσχάτη των ποινών.

Ο Γκαρσία ήταν ψύχραιμος και με τον τρόπο αυτό έγινε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα, παρά τις προσπάθειες των παικτών του Πανσερραϊκού να φτάσουν στην ισοφάριση.

Βόλος (Χρήστος Κόντης): Κόβατς, Άλχο, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα, Γκλάβτσιτς (46' Τρουϊγιέ), Ντε Καμπς (78' Τσοκάνης), Μπερτόγλιο (68' Μωραΐτης), Κόμπα (86' Μύγας), Ασεχνούν, Γκαρσία

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Τσομπανίδης, Πεταυράκης, Διαμαντής, Δεληγιαννίδης, Πηλέας (80' Σοφιανός), Μορέιρα, Στάικος (80' Οικονόμου), Τομάς (46' Χατζηστραβός), Ουάρντα (88' Μασκανάκης), Γούλερι (74' Μούργος), Άλεξιτς

 
 

Παναιτωλικός - Ατρόμητος 1-0

Με νίκη 1-0 επί του Ατρόμητου γιόρτασε ο Παναιτωλικός την παραμονή του στην Super League! H ομάδα του Γιάννη Πετράκη επικράτησε σε αυτό το ματς της 6ης αγωνιστικής των play out με γκολ του Ταμπίτζε στο 53΄ στο κατάμεστο γήπεδο του Αγρινίου και έφτασε τους 33 βαθμούς, που φτάνουν και... περισσεύουν για την παραμονή. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Κούντε του Ατρομήτου στο 88΄ και του σκόρερ των γηπεδούχων Ταμπίτζε, στις καθυστερήσεις.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς ιδιαίτερες «συγκινήσεις», σχεδόν μέχρι την εκπνοή του. Στο 44΄ ο Λιάβας πέρασε την ασίστ στον Λομόνακο ο οποίος πλάσαρε από τη μικρη περιοχή, όμως ο Μαρκετζάνι απέκρουσε στην καλύτερη -και ουσιαστικά μοναδική- ευκαιρία που παρακολούθησαν όσοι γέμισαν σήμερα το γήπεδο του Παναιτωλικού. Ήταν κρίσιμη η στιγμή, καθώς οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το προβάδισμα λίγο πριν ολοκληρωθει το ημίχρονο, αλλά ατύχησαν αφού και στο 45΄ ένα διαγώνιο σουτ του Λομόνακο έφυγε λίγο άουτ. 
Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου το πλασέ του Ντίας έφυγε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Μαρκετζάνι και λίγο αργότερα η υπεροχή του Παναιτωλικού καρποφόρησε. Από εκτέλεση κόρνερ, ο Μαλής πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ταμπίτζε με δεύτερη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Από το σημείο εκείνο ο Ατρόμητος ανέβασε την απόδοσή του, έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Βέργο στο 59΄, ενώ στο 71΄ είδε τον Τσάβες να αποκρούει το φάουλ του Κούντε. Ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού πραγματοποίησε εκπληκτική επέμβαση σε κεφαλιά του Ανγκιέλσκι στο 83΄ κρατώντας την πολύτιμη νίκη για την ομάδα του.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Οικονόμου (86΄ Μπακάκης), Μαλής, Ταμπίτζε, Μαυρίας, Χουάνπι (87΄ Μπρούνο Ντουάρτε), Πέρες (81΄ Τσιγγάρας), Λιάβας (68΄ Χατζηθεοδωρίδης), Τορεχόν, Λομόνακο (68΄ Ζοάο Πέδρο), Ντίας

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ίλιτς): Μαρκετζάνι, Κιβρακίδης (82΄ Τριμμάτης), Ντε Μποκ, Ασεβέδο (75΄ Γιουμπιτάνα), Τζαβέλλας, Αθανασίου, Κουέν (75΄ Βρακάς), Κούντε, Γκονζάλεθ, Βαλένσια, Βέργος (75΄ Ανγκιέλσκι)

 

Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ 1-1

Αστέρας Τρίπολης και ΟΦΗ ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στο «Θ. Κολοκοτρώνης», σε αναμέτρηση για την 6η αγωνιστική των Play-Out της Super League, και με τον βαθμό που πήραν εξασφάλισαν και μαθηματικά την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 12΄ με τον Αλάγκμπε, μετά από ασίστ του Κρεσπί, αλλά στη συνέχεια ο ΟΦΗ ήταν ανώτερος και πίεσε. Στάθηκε άτυχος, όμως, καθώς τόσο το σουτ του Τοράλ (14΄), όσο και εκείνο του Ισέκα (24΄) σταμάτησαν στο δοκάρι του Τσιφτσή. Ο Αστέρας «άγγιξε» το 2-0 στο 29΄, όταν ο Λαμπρόπουλος έδιωξε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Παλάσιος, και το α΄ ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ακόμη μία μεγάλη φάση για την κρητική ομάδα, όταν ο Ισέκα δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Τσιφτσή.

Τελικά, ο ΟΦΗ βρήκε το γκολ που άξιζε στο 52΄ με αυτογκόλ του Γκρόζντανιτς, που προσπάθησε να προλάβει τον Τοράλ αλλά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Οι Αρκάδες απείλησαν στο 60΄ με σουτ του Κρεσπί (απέκρουσε ο Χριστογεώργος), αλλά στο τελευταίο ημίωρο το ματς «έσβησε» και το 1-1 έμεινε ως το τέλος.

Να σημειωθεί ότι στα τελευταία λεπτά ο Μίλαν Ράσταβατς χρησιμοποίησε τον 16χρονο Κωνσταντίνο Αγγελάκη, πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Κ17, που έγινε ο νεότερος παίκτης που αγωνίστηκε στη φετινή Super League.

Οι συνθέσεις:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καστάνιο, Γκρόζντανιτς, Χουχούμης, Λύρατζης, Γιαμπλόνσκι (71΄ Μουνάφο), Αλάγκμπε, Ζουγλής (71΄ Μπαρτόλο), Κρεσπί, Παλάσιος (80΄ Γκος), Μιριτέλο (81΄ Αγγελάκης)

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Λαμπρόπουλος, Θοράρινσον, Βούρος, Λουκάο, Μπάκιτς (88΄ Θεοδοσουλάκης), Μεγιάδο, Μπάκου (74΄ Γκλέιζερ), Τοράλ (74΄ Αποστολάκης), Ριέρα (83΄ Μοσκέρα), Ισέκα (83΄ Φελίπε)

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης στην κορυφή του κειμένου

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags