ΠΑΟΚ: Είναι από τα στατιστικά, που κάποιος τα βλέπει και δεν είναι... σίγουρος, αν αυτό που βλέπει είναι αληθινό ή αν τον απατούν τα μάτια του. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να είναι μία από τις πιο επιθετικές ομάδες του πρωταθλήματος και να ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του με τα περισσότερα γκολ από κάθε άλλη (66), αλλά είναι από τους τελευταίους σε μία κατηγορία, που λίγοι θα περίμεναν.

Ο Δικέφαλος, συγκεκριμένα, κέρδισε μόλις τέσσερα πέναλτι (ευστόχησε μόνο στο 1) σε 26 αγώνες στη regular season της φετινής Super League, την στιγμή που Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κέρδισαν από 11!

Εννιά είχε κερδίσει στην κανονική διάρκεια η ΑΕΚ και επτά ο Άρης, ενώ πάνω από τον ΠΑΟΚ σε κερδισμένα πέναλτι ήταν ακόμη οι Πανσερραϊκός, Βόλος, ΟΦΗ, Ατρόμητος, αλλά και ο Αστέρας Τρίπολης.

Αναλυτικά τα κερδισμένα πέναλτι στην κανονική διάρκεια:

  1. Ολυμπιακός 11
  2. Παναθηναϊκός 11
  3. ΑΕΚ 9
  4. Άρης 7
  5. Πανσερραϊκός 7
  6. Ατρόμητος 6
  7. Αστέρας Τρίπολης 5
  8. Βόλος 5
  9. ΟΦΗ 5
  10. Κηφισιά 4
  11. Λαμία 4
  12. ΠΑΟΚ 4
  13. ΠΑΣ Γιάννινα 3
  14. Παναιτωλικός 2

Στα play off ο ΠΑΟΚ κέρδισε δύο πέναλτι, ενώ από τα 4 της κανονικής διάρκειας ευστόχησε μόνο στο ένα εξ αυτών. Οι παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου είχαν τρία χαμένα πέναλτι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με τα δύο εξ αυτών να είναι στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ (Σβαμπ και Σαμάτα), ενώ την αρχή έκανε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι στο ματς της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Κηφισιά στις 27 Αυγούστου.

Πηγή: metrosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιωαννίδης αντί Ικάρντι με ποσό ρεκόρ - 1.1 εκατ. η αποζημίωση Τερίμ από ΠΑΟ