ΠΑΟΚ: Πώς ένας Βραζιλιάνος έφτασε στο σημείο να θεωρεί πως «ανήκει» ψυχή τε και σώματι σε μια ομάδα με 1.5 μόλις χρόνο παρουσίας; H μεγαλύτερη αλήθεια για τον Τάισον αποτυπώνεται μέσα από τα λόγια του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Χαίρεται και απολαμβάνει το παιχνίδι σαν μικρό παιδί. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως η ενέργειά του «κούμπωσε» σχεδόν αμέσως με αυτήν του 21χρονου, Γιάννη Κωνσταντέλια. Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στο πως πανηγυρίζουν οι δυό τους, πως ο Τάισον «ντοπάρει» διαρκώς τον Έλληνα άσο μέσα από αναρτήσεις αποθέωσης και πόσο βαθιά και αληθινή σχέση έχουν χτίσει μεταξύ τους.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό… Ο Δικέφαλος έδωσε μία νέα «πνοή» στον Βραζιλιάνο που διανύει το 37ο έτος της ηλικίας του. Ο Τάισον με κάθε ευκαιρία λέει πως ο ΠΑΟΚ τον έκανε να χαμογελάσει ξανά, του έδωσε «φτερά» στα πόδια και του υπενθύμισε πως το ποδόσφαιρο είναι χαρά, είναι απόλαυση. Και εκείνος δεν αφήνει λεπτό να πάει χαμένο.

Και η αλήθεια είναι πως αυτή η χαρά του Τάισον και το «δέσιμο» που απέκτησε με τον ΠΑΟΚ δεν έχει περάσει στα ψιλά. Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί για τον Βραζιλιάνο αλλά η μεγαλύτερη αλήθεια βρίσκεται στα λόγια του Ραζβάν Λουτσέσκου:

«Όταν οι Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές νιώθουν ότι τους εκτιμούν και τους σέβονται, σου δίνουν πολλά. Σχεδόν σε αγαπούν». Και ο «Τάι» στον Δικέφαλο εισέπραξε από την πρώτη ημέρα πολύ μεγάλο σεβασμό και αγάπη. Στην Θεσσαλονίκη ένιωσε οικεία, η πόλη του ταίριαξε, οι άνθρωποι τον αγκάλιασαν και ο ΠΑΟΚ έγινε αμέσως το «σπίτι» του.

Καιρό πριν υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου του με τους Θεσσαλονικείς, σε μία υπόθεση εργασίας, ο Τάισον ρωτήθηκε για το αν θα ήθελε να επιστρέψει στην πατρίδα του ή αν προτιμούσε να μείνει στον ΠΑΟΚ. Λακωνικός αλλά ξεκάθαρος: «Εδώ με εκτιμούν…», είχε πει χαρακτηριστικά, δείχνοντας πόσο πολύ εκτιμά την στάση των ανθρώπων απέναντί του.

Η μετάβαση από την Ιντερνασιονάλ δεν ήταν εύκολη για εκείνον. Η αλλαγή στέγης όμως επιβεβλημένη. Ο Τάισον έψαχνε για ποδοσφαιρικό περιβάλλον, διψούσε ακόμη για μπάλα… Το στοίχημα για τον Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν μεγάλο και όπως έχει παραδεχθεί ο προπονητής του ΠΑΟΚ έπρεπε να τον διαχειριστεί σωστά:

«Όταν έφτασε πέρσι τον χειμώνα ήταν στα μισά του πρωταθλήματος. Ένιωσα λίγο ντροπιασμένος απέναντί του, διότι δεν μπορούσα να τον χρησιμοποιήσω και να τον ξεκινήσω αμέσως βασικό. Ερχόταν από μια περίοδο κατά την οποία είχε προπονηθεί μόνος στη Βραζιλία. Χρειάστηκε χρόνο, αλλά μετά κατάλαβε πόσο πολύ τον εκτιμώ. Τώρα είναι σαν να είμαι ο μεγαλύτερος αδερφός του».

Ο ρόλος του Λουτσέσκου στην παραμονή του Τάισον αποδείχθηκε κομβικός, αλλά στην περίπτωση του Βραζιλιάνου ήταν να… γίνει. Η Τούμπα, όσο δύσκολη κι αν είναι, ξέρει και να αναγνωρίζει και να μοιράζει απλόχερα συναίσθημα…

Πηγή: sfina.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στον αέρα η "συμμαχία" Σαββίδη-Μελισσανίδη - Δεν μιλάνε Αλαφούζος-Μαρινάκης