Άρης: Ενα από τα συμβόλαια που λήγουν με το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων και στο οποίο ο Αρης πρέπει να δώσει την απαραίτητη βαρύτητα, αλλά και προτεραιότητα, είναι του Χουλιάν Κουέστα

Ο Ισπανός τερματοφύλακας διανύει την 6η του χρονιά στους Κιτρινόμαυρους, είναι ο αρχηγός της ομάδας, πλέον και ο ρέκορντμαν σε συμμετοχές με την Κιτρινόμαυρη φανέλα. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι και μέχρι τότε στον Αρη θα πρέπει ν’ αποφασίσουν αν θα καταθέσουν επίσημη πρόταση για νέα επέκταση ή θα κλείσουν αυτόν τον μεγάλο και σημαντικό κύκλο που άνοιξε με την έλευση του Κουέστα το 2018. 

Σε προφορικό επίπεδο οι δύο πλευρές έχουν συζητήσει το ενδεχόμενο νέας συνεργασίας, στην οποία προέκυψε μια μικρή απόσταση στα θέλω τους, χωρίς όμως να έχει γίνει ουσιαστική συζήτηση ακόμη. Αυτή θα γίνει μετά τον τελικό του Κυπέλλου, όπως φυσικά και κάθε άλλη κουβέντα περί ανανεώσεων και γενικώς σε ό,τι έχει να κάνει με το ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Ωστόσο, πρόσφατα κυκλοφόρησε η φημολογία περί ενδιαφέροντος για τον Σωκράτη Διούδη και για την περίπτωσή του αυτή τη χρονική περίοδο υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα. Και εξηγούμαι:

Πρώτον, από τον Ιανουάριο ο Διούδης αγωνίζεται στην Ζαγκλιέπε (Πολωνία) και πραγματοποιεί μάλιστα εξαιρετικές εμφανίσεις. Είναι βασικό στέλεχος της ομάδας με 19 συμμετοχές στο Πρωτάθλημα και μία στο Κύπελλο. Δεύτερον, το συμβόλαιό του στην Πολωνία λήγει τον Ιούνιο του 2026, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε περίπτωση που ο Αρης μπει επίσημα στο παιχνίδι να τον διεκδικήσει. Και λέμε επίσημα διότι σε προφορικό επίπεδο υπήρξε επικοινωνία και γενικά υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας, με πρωτοβουλία του Θόδωρου Καρυπίδη. 

Η πρώτη επαφή μάλιστα έγινε πριν μερικούς μήνες και έγινε περισσότερο στο πλαίσιο της διερεύνησης των προθέσεων που έχει για το καλοκαίρι ο Έλληνας τερματοφύλακας. Τρίτο δεδομένο, που είναι υπέρ του Αρη, είναι πως ο Διούδης είναι μεν βασικό στέλεχος στην Ζαγκλιέπε αλλά όπως προκύπτει από το περιβάλλον του δεν είναι αρνητικός στην προοπτική να επιστρέψει καθώς θέλει να γυρίσει στην Ελλάδα και για οικογενειακούς λόγους. Το αντίθετο λοιπόν, είναι φουλ “ψημένος” με αυτή την προοπτική. 

Αρκεί βέβαια, α) να ικανοποιηθεί οικονομικά και β) να μπορέσει να βρει τρόπο να λύσει το συμβόλαιό του στην Πολωνία, που είναι αρκετά δύσκολο κομμάτι καθώς οι Πολωνοί εκτιμούν τη μέχρι τώρα προσφορά του. Εξίσου σημαντικό ρόλο στην προοπτική να επιστρέψει ο Διούδης στον Αρη είναι να ξεκαθαρίσει ο ρόλος που θα έχει στην ομάδα, καθώς στα 31 του πλέον και με την εμπειρία που έχει το βασικό ζητούμενο για τον ίδιο είναι να έχει ενεργό ρόλο. Αυτό βέβαια στον Αρη θα ξεκαθαρίσει από το μέλλον του Χουλιάν Κουέστα καθώς η παραμονή του Ισπανού αποτελεί αυτή τη στιγμή προτεραιότητα.

Πηγή: metrosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ανάβει φωτιές" ο Κάνααν στο Sportdog για το μέλλον του στον Ολυμπιακό (Vd)