Γιώργος Δώνης: Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο προπονητής της Αλ Γουέχντα  και μίλησε για την πορεία του στη Σαουδική Αραβία, σχολίασε την Εθνική Ελλάδας και απέκλεισε αυ΄τη τη στιγμή να προπονήσει κάποια εθνική, τόνισε πως παρακολουθεί το ελληνικό πρωτάθλημα και πως οι Ιωαννίδης και Κωνσταντέλιας θα μπορούν να αγοραστούν από ομάδες της Σαουδικής Αραβίας έναντι 30-40 εκατ.ευρώ.

«Εμείς παίζαμε εδώ Μ.Σάββατο αγώνα οπότε δεν είχε διακοπή, περάσαμε οικογενειακά με το τεχνικό επιτελείο. Είμαι 2,5 χρόνια συνεχόμενα στη Σαουδική Αραβία, είμαι ένα χρόνο στην Αλ Γουάχντα. Παρότι είχαμε πάρει αρκετές υποσχέσεις, είμαστε ουραγοί στο πρότζεκτ και είναι η πιο δύσκολη χρονιά μου ως επαγγελματίας προπονητής. Δημιουργούν στη χώρα ένα πρότζεκτ με αρκετά χρήματα στις μεγάλες ομάδες και προσπαθούν να βρουν ισορροπία με τις μικρότερες ομάδες. Το θέμα δεν είναι το οικονομικό, αλλά το οργανωτικό. 

Εμείς είμαστε πολλούς μήνες απλήρωτοι, πληρωθήκαμε δύο φορές και παρενέβη και τις δύο φορές το κράτος. Έχουμε τεράστια προβλήματα οργανωτικά που δεν το αντιμετωπίζει ούτε ομάδα Γ Εθνικής στην Ελλάδα. Στην προηγούμενη ομάδα μου στην Αλ Φάτεχ, ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα. υπάρχει ένα λάθος που γίνεται σύγκριση με την Κίνα, αυτό δεν είναι το ίδιο. Εδώ τα χρήματα προέρχονται από το κράτος, με εντολή του Βασιλιά του ίδιου. Εχει πει πως τα χρήματα που δίνουμε στο ποδόσφαιρο σε σχέση με αυτά που δίνουν στο κράτος γενικότερα».

Για την Εθνική Ελλάδας: «Εγώ θεωρούμαι από την Ομοσπονδία και από το Υπουργείο Αθλητισμού μέρος του πρότεκτ που υπάρχει στη χώρα για την επόμενη τριετία. Μετά το 2012-2013 που έφυγα από τον ΠΑΟΚ, δούλεψα μόνο δύο χρονιές στην Ελλάδα στον Παναθηναϊκό. Θα ήταν όνειρό μου κάποια στιγμή να γίνω ομοσπονδιακός προπονητής, οπότε δεν είναι δική μου δουλειά να αποφασίσω. Στην ομοσπονδία αποφασίζουν με βάση ποιος έχει τον έλεγχο από τις ομάδες. στην Εθνική ομάδα είσαι περισσότερο διαχειριστής, στο τακτικό κομμάτι έχεις λιγότερο χρόνο. Είναι μεγάλη ευθύνη να είσαι προπονητής σε μια εθνική ομάδα, εγώ τη συγκεκριμένη στιγμή δεν έχει προτεραιότητα μια εθνική ομάδα. πριν δύο χρόνια είχα πρόταση από άλλη εθνική ομάδα και δεν πήγα».

Για τον Πογιέτ: «Ο Πογιέτ έκανε μια σοβαρή δουλειά στην Εθνική ομάδα, στην Ελλάδα κρίνουμε από το αποτέλεσμα αλλά αυτό ήταν από ένα παιχνίδι. Αυτοί που έχουν καθημερινή επαφή με τον προπονητή, εκείνοι πρέπει να αποφασίσουν».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Παρακολουθώ το ελληνικό πρωτάθλημα, πολλές φορές έχουμε παιχνίδια την ίδια ώρα και την ίδια μέρα, έχω παρακολουθήσει αρκετά παιχνίδι το τελευταίο χρονικό διάστημα, θεωρώ πως ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έχουν μια σταθερή πορεία σε όλο το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός ήταν ο χειρότερος ο στην κανονική διάρκεια και βελτιώθηκε με τον νέο προπονητή. Εμένα μου αρέσει ο ΠΑΟΚ περισσότερο ως ομάδα, αν είχε φορ όπως ο Λιβάι, ο Ιωαννίδης, ο Ελ Κααμπί, θα ήταν το μεγάλο φαβορί να κατακτήσει το πρωτάθλημα. είναι πολύ ωραίο να βλέπεις νέους Ελληνες, στο γκρουπ των πρώτων ομάδων τον θεωρώ τον Λουτσέσκου τον καλύτερο προπονητή, πόσο δεμένη ομάδα έχει , πόσο δεμένος είναι με τους ποδοσφαιριστές. 

Η διαδικασία των πλέι οφ είναι ένα τεράστιο λάθος, γιατί αποκλείει το κομμάτι της έκπληξης, μια μεσαία ομάδα μπορεί να κάνει καλή σεζόν, όταν δεν έχει το βάθος και να το χάσει στα πλέι οφ. Στα πλέι άουτ δεν έχει κανένα ενδιαφέρον, επηρεάζεις ποιος θα πέσει. Δύσκολα θα δεις να πα΄ρει πρωτάθλημα η ΑΕΛ ή ο Αρης. Απορρίπτεις το να πάρει πρωτάθλημα μια ομάδα όπως το έκανε η Λέστερ στην Πρέμιερ Λιγκ. Το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός θα κρίνει πάρα πολλά, η ΑΕΚ έχει την τύχη στα χέρια της. αν κερδίσει ο Ολυμπιακός κρατάει την τύχη στα χέρια του , ενώ ο ΠΑΟΚ δεν την κρατάει ακόμη και αν κερδίσει».

Για τον τελικό Κυπέλλου: «Σε ένα τελικό Κυπέλλου , υπάρχει η δίψα του Άρη για ένα τρόπαιο, ο Παναθηναϊκός έχει μια έμπειρη ομάδα, ο Αρης ήταν δυνατός στα δύο τελευταία παιχνίδια, δυνατός, ισορροπημένος και στο ζευγάρι είναι ισορροπημένο».

Για τους Ελληνες ποδοσφιαριστές: «Εδώ στη Σαουδική Αραβία παρακολουθούν πολύ τις μεγάλες ομάδες, με έχουν ρωτήσει για ξένους και Ελληνες, θέλουν να μειώσουν τον μέσο όρο ηλικίας, θα δώσουν 30-40 εκατομμύρια ευρώ για ένα παίκτη που να τα αξίζει, σημασία έχει να θέλει ο παίκτης να πάει στη Σαουδική Αραβία. Ο Ιωαννίδης και ο Κωνσταντέλιας μπορούν να φτάσουν τα μεγάλα ποσά. Μια ευρωπαϊκή ομάδα μπορεί να δώσει 15 εκατ.ευρώ για αυτούς τους παίκτες, οι τέσσερις μεγάλες της Σαουδικής Αραβίας μπορούν να δώσουν τα διπλά».

Για το ματς του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα: «Θαυμάζω τον Εμερι για τη δουλειά που κάνει, δεν είναι το αποτέλεσμα αλλά ο τρόπος που ήρθε. Σε μια ομάδα που μπορεί να χτίσει τις επιθέσεις της από πίσω και ξέρονυ πως ο αναπληρωματικός δεν είναι τόσο καλος με τα πόδια, ήταν τακτικός άρτια ο Ολυμπιακός , στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και λίγη τύχη, ωστόσο ο Ολυμπιακός το πήρε άξια και παίκτες και προπονητής το σχεδίασαν άρτια».

Για τη σχέση του με τη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Όταν κάποιος μου μιλήσει για τον ΠΑΟΚ, θυμάμαι την αρρώστια που είχε ο πατέρας μου με τον ΠΑΟΚ, πηγαίναμε στο γήπεδο, στο σχολείο μάλωνα με όλους για τον ΠΑΟΚ, ετοιμαζόμουν από το πρωί της ημέρας για να πάω στην Τούμπα, δεν έχανα παιχνίδι του ΠΑΟΚ τότε. Βρεθήκαμε σε μια αντιπαράθεση που θα μπορούσα να είχε λυθεί εύκολα, με εγωισμούς και από τις δύο πλευρές, ήταν να έρθει στον ΠΑΟΚ ο Τάσος ο γιος μου τον ήθελε ο Λουτσέσκου, από τη Γαλλία», είπε ο Γιώργος Δώνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρέλα Γιαννακόπουλου, ο επόμενος μετά τον Ναν - Φήμες για μεγάλη επιστροφή!