Facebook Pixel "To κουτόχορτο"
Life
| 2013-02-13 19:58:00

"To κουτόχορτο"

"To κουτόχορτο"

Η Sport Bitch 'Eλενα Φάκου συμμετέχει στο video clip του Eισβολέα με τίτλο "κουτόχορτο" και εξηγεί γιατί δεν πρέπει να το τρώμε αλλά να το φτύνουμε...

 

Πριν μερικά χρόνια η «οικονομική κρίση» φάνταζε σαν μια κατασκευασμένη φοβέρα των λαών, της «εύρωστης» Ευρωπαικής Ένωσης. Μέρα με τα μέρα, βιώνουμε βαθυά σε όλους τους τομείς μια κρίση η οποία αγγίζει όλη μας τη ζωή. Τους θεσμούς, την οικονομία, τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, την εκκλησια, την πολιτεία, τα πάντα.

Ενας από τους πιο γνωστούς Έλληνες δημιουργούς ραπ μουσικής , ο Εισβολέας, επηρεασμένος από την γενική κατάσταση που περνάει η χώρα, ενοχλημένος από τη βιωματική μας καθημερινότητα εμπνεύστηκε κι έγραψε το κομμάτι «κουτόχορτο».

Προσπαθεί σατυρίζοντας μεν αλλά λέγοντας πολλές αλήθειες δε, να θίξει την υπάρχουσα οικονομικο κοινωνικη παρακμή και να αφυπνίσει τις τελευταίες ζωντανές συνειδήσεις. Δεν είμαστε πρόβατα και δεν τρώμε κουτόχορτο. Ο ίδιος λέει για τους στιχους που έγραψε :

«Επειδη γραφω βιοματικα,η πηγη της εμπνευσης μου ειναι η ιδια η ζωη και η καθημερινοτητα,για μενα το να γραφω ειναι σαν παιχνιδι οπως το παζλ η το ταβλι,μονο που με βαζει σε μια προκληση, με εξιταρει...καθε μερα γραφω κατι,καθε μερα βλεπω κατι που θα με βαλει σε σκεψη να γραψω!»

Για να πάρει ο στίχος ζωή και να γίνει εικόνα, ο σκηνοθετης του videoclip «Κουτόχορτο» Ζήσης Τσούμπος, αναλύει το πώς σκέφτηκε και έστησε την υπόθεση :

"Κάποια στιγμή με πήρε ο Εισβολέας τηλέφωνο και μου λέει  : "Ζήση θέλω να σκηνοθετήσεις το νεο μου κλιπ με τον Εversor" ωραία του λέω , τέλεια, ποιό κομμάτι θέλεις να κάνουμε? Μου απαντάει "δεν με νοιάζει το αφήνω πάνω σου κάνε όποιο θες"… όπως καταλαβαίνεις αυτό είναι από την μια υπέροχο γιατι σου δίνει την απόλυτη ελευθερια απο την άλλη πρεπει να διαλέξεις και το σωστό κομματι που θα μπορει να τραβήξει και τον κόσμο. Ακουσα πολύ καλα όλο τον δίσκο αρκετές φορες και αποφάσισα να κάνουμε το "κουτόχορτο" μιας και ήταν ένα κομμάτι και που μου άρεσε πολύ απο την μια και απο την άλλη μου ερχοντουσαν συνέχεια ιδέες και εικόνες στο μυαλό. Είναι και ο τρόπος που δουλεύω αυτός, δηλαδή ακούω ένα κομμάτι κλείνω τα μάτια και οπτικοποιω αυτό που ακούω.
Στο συγκεκριμένο τραγούδι μου ΄ρθαν 5 πρόσωπα στο μυαλό, 5 πρόσωπα που πρέπει να πάρουν δρόμο από τις ζωές μας, που πρέπει να τα διώξουμε εμείς, που δυστυχώς τα αρνητικά τους στοιχεια υπερτερουν στην πραγματικοτητα και ειναι αναμεσα μας.

Ο πρώτος είναι ένας πολιτικός, ένας πολιτικός γύρω στα 50 που κυβέρνησε όλα αυτά τα χρόνια, με λίγο γλοιοωδη φάτσα που αντιπροσωπευει την μίζα, το ρουσφέτι, το πελατειακό κράτος, το ΘΑ, το ψέμα, την γραφειοκρατία κ.α. πράγμα και καταστάσεις που μπορώ να τα γραφώ ως το πρωι!

Ο δευτερος ειναι ένας παπάς, ένας ορθόδοξος ιερέας ο οποίος με την σειρά του αντιπροσωπεύει το χρήμα, την αμύθητη περιουσία των εκκλησιών, το αλάθητο, την διαφθορά και το μίσος ακριβώς δηλαδή το αντίθετο απο αυτο που διδάσκει η πίστη του και τα θρησκευτικά του πιστεύω.

Ο τρίτος χαρακτήρας είναι ο αστυνομικός, το όργανο της υπεροψίας, της ανεξέλεγκτης βίας, της εξουσίας που του δίνει η στολή, του ανθρώπου που νιώθεις οτι εξυπηρετεί ώρες ώρες οχι τα συμφέροντα του κόσμου και της κοινωνιας αλλα της εκάστοτε κυβέρνησης , των αγορών και των αφεντικών.

 Τέταρτος χαρακτήρας ήταν η γκόμενα bimbo η γκόμενα με το άδειο απο μυαλό κεφάλι που σκέφτεται μόνο τα λούσα της και την ομορφιά της, και του οτι όλοι της κάνουν τα χατίρια και τρέχουν σαν σκυλάκια από πίσω της. Μια γκόμενα ωραία μεν που πεταει 5 σέξυ πόζες της σε Φώτο στο facebook αποκομίζοντας αισχρά σχόλια απο πέφτουλες χαρίζοντάς της ενα χαμόγελο ικανοποίησης αλλα παραμένει τόσο κενή μέσα της από την άλλη.

Ο πέμπτος χαρακτήρας είναι ο μουράτος, ο high clubάτος τύπος που μπορει να μην εχει οικονομικά στον ήλιο μοίρα αλλα το παίζει πρώτη μούρη σε όλα τα μεγάλα μαγαζιά, το παίζει in και πετάει ενα στυλάκι άσχημα αντιγραμμένο συνήθως απο Αμερική πλευρά αλλά στην πραγματικότητα δεν ξέρει που του παν τα τέσσερα!
Η ιδέα λοιπόν ήταν οτι όλοι αυτοί οι χαρακτήρες χτυπάνε την πόρτα του Εισβολέα και του Εversor αλλα επειδή εχουν σταματήσει τόσα χρόνια να τρώνε το "κουτόχορτο" τους διώχνουν ή τους κλείνουν την πόρτα στα μούτρα, τους αφήνουν πίσω, τους διώχνουν απο τις ζωές τους.
Φυσικά όλοι οι χαρακτήρες είναι υπερβολικοί στις κινήσεις τους και αγγίζουν τα όρια της καρικατούρας γι'αυτό ο μπάτσος έχει μακριά μαλλιά και ο παπάς είναι γεμάτος tattoo. Εδω ήταν το μεγάλο στοίχημα, να προσπαθήσω δηλαδή να μην περάσουν το όριο του κωμικού και φτάσουν στα όρια του κάλτ ή του γελίου. Ηθελα να δώσω έναν τόνο χαβαλέ στο κλιπ, να το βλέπει δηλαδή ο θεατής, να γελάει αλλά να μπορεί να συνδέσει την εικόνα με τον στίχο και να μπορέσουν να περάσουν πράγματα σε αυτόν.
Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάστηκα με τον Εισβολέα έναν mc που τον ακούω και τον παρακολουθώ χρόνια καθως είναι και απο τους αγαπημένους μου στον χώρο του hip hop και τον Εversor έναν πραγματικά ταλαντούχο μουσικό παραγωγό με διεθνή καριέρα, απο τους λίγους Έλληνες σε αυτόν τον χώρο που έχει κάνει τόσα πολλά εκτός συνόρων!
Επίσης είμαι τυχερός που συνεργάστηκα με τα 5 άτομα που παίξαν στο βίντεο κλιπ που ήταν όλοι τους απίστευτα συνεργάσιμοι και επαγγελματίες τόσο που πραγματικά δεν το περίμενα. Σπύρο, Παναγιώτη, Ελενα, Κωνσταντινε και Στέφανε σας ευχαριστω!
Επίσης να μην ξεχνάμε οτι όλο αυτό ήταν μια παραγωγη του Γιώργου Ραυτόπουλου κατα κόσμο DYNASTY που έχω την χαρα να συνεργάζομαι μαζί του πολύ καιρο τώρα"

Απολαύστε κι εσείς το κουτόχορτο και μην το φάτε, σκεφτείτε...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags