Facebook Pixel Mη μιλάτε, γιατί θα τις φάτε!
Life
| 2013-06-01 00:46:00

Mη μιλάτε, γιατί θα τις φάτε!

Mη μιλάτε, γιατί θα τις φάτε!

Tί κοινό έχει η Παπαχρήστου με την Ουρεσίν; Η Sport Bitch Έλενα Φάκου γράφει για την βία κατά των γυναικών και το απαράδεκτο φαινόμενο της ανοχής του απο τις ίδιες τις γυναίκες.

Η Έλενα Φάκου γράφει για την βία κατά των γυναικών και το απαράδεκτο φαινόμενο της ανοχής του φαινομένου απο τις ίδιες τις γυναίκες.

Tι κοινό έχουν οι κυρίες Βούλα Παπαχρήστου και Σιμπέλ Ουρεσίν; Μάλλον όχι την καταγωγή τους, αφού η πρώτη είναι Ελληνίδα και η δεύτερη Τουρκάλα. Το κοινό τους είναι πως και οι δυο, αναγνωρίζουν την βία κατά των γυναικών, ως ενδεχόμενο «πρόκλησης» ενός άνδρα από μια γυναίκα με τα λόγια. Χμ… Το ελεύθερο ελληνικό πνεύμα ταυτίζεται με την Οθωμανική-Μουσουλμανική νοοτροπία. Μπερδεύτηκα.

Στην ερώτηση ενός δημοσιογράφου στις 29 Μαίου  για τα περίφημα πλέον χαστούκια (;) που κόσμησαν την εκπομπή του κ. Παπαδάκη με θύμα την κ. Κανέλλη, η αθλήτρια απάντησε ότι «όταν προκαλείς, θα υποστείς τις συνέπειες». Τι φεμινισμός! Δηλαδή τι σημαίνει προκαλώ; Γιατί για τον μάγκα που είναι απέναντι και θα σε σπάσει στο ξύλο, πρόκληση μπορεί να είναι το οτιδήποτε. Με ποια μέτρα και ποια σταθμά ορίζεται και μετριέται αυτή η πρόκληση; Να ξέρουμε δηλαδή, μην τυχόν και προκαλούμε κάθε μέρα και μαζεύουμε φάπες με το κιλό.

Παράλληλα, η κυρία Σιμπέλ Ουρεσίν, (που είναι σύμβουλος στους δήμους του Φάτιχ και του Εγιούπ του ΑΚΡ), είχε έρθει στην επικαιρότητα με τις δηλώσεις της που υπερασπιζόταν την πολυγαμία, και σε συνέντευξη της στο περιοδικό «Ικρα» υπερασπίστηκε και  τη βία σε βάρος των γυναικών.  Παραθέτω αυτούσιο το κείμενο γιατί είναι πραγματικά τόσο συνταρακτικό που φοβάμαι μην μειώσω τη φρίκη του.

 Σύμφωνα λοιπόν με την είδηση της εφημερίδας «Βατάν» όταν ρωτήθηκε «Για ποιο λόγο φτάνει ένας άντρας να γίνει φονιάς και να σκοτώσει; Για ποιο λόγο αισθάνεται την ανάγκη να εφαρμόσει τη βία ;» αυτή απάντησε : « Σίγουρα επειδή οι γυναίκες βγάζουν γλώσσα! Οι γυναίκες απέκτησαν χρήματα και το εγώ τους ανέβηκε πολύ. Ξέρουν πολλά και μιλάνε πολύ,ενώ στη γυναίκα πάει να είναι αφελής κι ευγενική. Έτσι είναι στη θρησκεία μας. Ναι, μπορεί να ξέρει πολλά η γυναίκα, αλλά το σωστό δεν είναι να λέει αυτά που ξέρει, πιστεύω πως της πάει περισσότερο να σωπαίνει. Το να τρελαθεί ο άντρας τους είναι πολύ φυσιολογικό. Εσύ θα με βαρούσες στα καλά καθούμενα; Είναι φανερό πως υπάρχει κάποια πρόκληση. Γιατί χτυπάνε οι άντρες; Διότι οι γυναίκες συνεχώς μιλάνε γι’αυτό κι εγω πιστεύω πως σε τέτοιες γυναίκες τους πρέπει το ξύλο.» Μάλιστα τραβώντας το θέμα ακόμη περισσότερο, η Σιμπέλ Ουρεσίν αναφερόμενη στις δολοφονίες γυναικών δήλωσε : « Μα τι να κάνει ο άνθρωπος; Η γυναίκα του τον τρέλανε!»  Όπως ο Στεφανάκης τη Μπάχλα. Θα έβγαλε πολύ γλώσσα το κορίτσι και ανάμεσα στην πολυγαμία και την πολυλογία κάπου εκεί επήλθαν οι μοιραίες μπάτσες. Εσύ θα μας τρελάνεις κυρά μου με τις ασυναρτησίες που λες.

Ελλάς – Τουρκία συμμαχία στη βλακεία ! Μη μιλάτε κορίτσια, γιατί άμα μιλάτε θα τις φάτε! Κάντε τις χαζές που σας πάει, η εξυπνάδα κοστίζει μια φάπα. Ανήκουστα πράγματα...

Η βία κατά των γυναικών είναι η πιο άνανδρη συμπεριφορά και η υποστήριξή της από γυναίκες είναι απλά ανήκουστη. Όσες γουστάρετε να τρώτε καμμιά σφαλιάρα, κρατήστε το για την πάρτη σας, δεν έχουμε όλες τα βίτσια τα δικά σας. Είναι πραγματικά εξωφρενικό να ακούμε στα ελληνικά ΜΜΕ πως λόγω της κρίσης έχει αυξηθεί κατακόρυφα η ενδοοικογενειακή βία και ότι όλο και περισσότερες γυναίκες ξυλοκοπούνται από τους άντρες τους μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Καμμία ανοχή και σαφώς καμμία κατανόηση και υποστήριξη σε συμπεριφορές που έχουν άνθρωποι των σπηλαίων.

Ποιος είναι αυτός που θα κρίνει το τι σημαίνει πρόκληση, το πόσο πρέπει κάποια να μιλήσει και τι πρέπει και δεν πρέπει να πεί, ώστε να μην ερεθίσει τον «ταύρο» απέναντι και την αρχίσει στις γρήγορες; Κι απ την άλλη, ο άντρας, δεν λέει κουβέντες που προκαλούν μια γυναίκα; Εκεί τι γίνεται; Να τον πλακώσει κι αυτή; Κι αν δε μπορεί; Πώς θα βγεί η άκρη; Τελικά πόσο πολιτισμένα θα λύνουμε τις διαφορές μας; Με πόσα μπουκέτα , πόσα βρισίδια και πόσα κλωτσίδια θα κρατηθεί το μέτρο ανάμεσα στις διαφυλικές διαφωνίες;

Όσο υπάρχουν γυναίκες σαν την Παπαχρήστου και την Ουρεσίν, δε βλέπω προκοπή… Περαστικά σας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags