Facebook Pixel Το παλιό μου της ΕΡΤ
Life
| 2013-06-12 20:13:00

Το παλιό μου της ΕΡΤ

Το παλιό μου της ΕΡΤ

Το χάρτινο κατασκεύσμα της Ελλάδας των ΠασοκοΝεοδημοκρατών κυβερνητών και της Κομμουνιστικοφασιστικής αντιπολίτευσης καταρρέει. Κρατάτε σφυρίχτρες. Μπορεί να είμαστε οι επόμενοι… Γράφει η Έλενα Φάκου

H Έλενα Φάκου γράφει το δικό της επικήδειο για τη Μεγάλη Κυρία των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών, την ΕΡΤ.

Κάποιοι από εσάς θα θυμάστε την τηλεόραση με δυο κανάλια. Την ΕΡΤ1 και την ΕΡΤ2. Τη δεκαετία του 80 αυτά υπήρχαν, με αυτά βολευόμασταν. Βέβαια η τηλεόραση δεν είχε και πολύ μεγάλη σχέση με το σήμερα, ούτε αισθητικά, ούτε θεματολογικά, αλλά τότε μας κάλυπτε. Το πρόγραμμα ξεκινούσε με ένα χαρακτηριστικό ακουστικό σήμα,τη φλογέρα ενός τσομπάνη και με το ίδιο έκλεινε, και επίσης ανέμιζε και η Ελληνική Σημαία με μουσική υπόκρουση τον Εθνικό μας Ύμνο. Οι ειδήσεις είχαν μια ανατριχιαστικά επιβλητική χαρακτηριστική επίσης μουσική έναρξης και η Αθλητική Κυριακή και το τραγούδι της εισαγωγής της μου έχει μείνει ψυχικό τραύμα γιατί πάντα όταν ξεκινούσε με έβαζαν για ύπνο.

Στην ΕΡΤ κάθε Σάββατο βράδυ είχε μια ελληνική ταινία, τα απογεύματα έβαζε παιδικά προγράμματα όπως η Καντυ Κάντυ και οι Θάντερκατς, ο Αστυνόμος Σαίνης και τα Στρουμφακια, αλλά και εκπομπές για τα παιδιά όπως μια με τον Γιάννη Ζουγανέλη που τραγουδούσε με μια κιθάρα και αργότερα το Ουράνιο Τόξο. Στην ΕΡΤ παρακολουθήσαμε το 1987 τον τελικό του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ, τη Eurovisionκαι τους αγώνες του Euro 2004.Επίσης η κ.Λιάννα Κανέλλη παρουσίαζε ένα ποιοτικό τηλεπαιχνίδι το «Ομιλείτε Ελληνικά» και κάτι βαρετά βράδια υπήρχε αναμετάδοση από τη Βουλή. Τότε η Βουλή δεν είχε τόσο πλάκα όπως σήμερα, κάνανε τους σοβαρούς. Αυτά πάνω κάτω θυμάμαι εγώ από την ΕΡΤ, που η ιδιωτική τηλεόραση μπήκε στη ζωή μου όταν ήμουν πάνω κάτω 10 χρονών.

Η ΕΡΤ δεν ειχε κακο προγραμμα σε σχεση με τους ιδιωτικους σταθμους. ΄Αλλωστε το τι είναι καλό και τι κακό είναι μεγάλη κουβεντα. Σιγουρα όμως υστερούσε σε τηλεθέαση και οι αριθμοί δυστυχώς είναι αδιαπραγμάτευτο τεκμήριο. Το γιατί υστερούσε αναζητήστε το ο καθένας μεσα του. Γιατι δεν βλέπατε ΕΡΤ και προτιμούσατε πχ.ALTER…(άλλο κλεισμένο μαγαζί).Πέραν της τηλεθέασης και της ακροαματικότητας διοτι δεν πρεπει να αφηνουμε απ εξω τη ραδιοφωνία, το μονο σιγουρο κακό με την ΕΡΤ όπως και με κάθε δημόσια υπηρεσία στην Ελλάδα-είναι ότι είχε δηλητηριαστεί από τη μέθοδο του ρουσφετιού. Προσοχη παρακαλώ δεν είμαι ολοκληρωτική ούτε γενικεύω, αναπαράγω αυτά που έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί, αλλά και αυτά τα οποία εχω η ίδια μάθει περί αμφίδρομων «εξυπηρετήσεων» πολιτικών και ψηφοφόρων, τυπου «εγω σε διορίζω εσυ με ψηφίζεις» η «διορίζω τον ξάδελφό μου, το μπαντζανάκη μου, τον συγχωριανό μου, τη γκόμενα που πηδάω αυτό το διάστημα κλπ». Δυστυχως πολλοί στην ΕΡΤ (όχι όλοι , επαναλαμβανω) είχαν διοριστεί με αυτές τις καθόλου αξιοκρατικες μεθόδους.

Anytime με Πλήρη Οδική Βοήθεια
Κάτι παραπάνω από μια απλή ασφάλιση αυτοκινήτου!

Πάμε τώρα και στο μεγάλο φαγοπότι. Όταν κάπου κάπως κάποτε δημοσιεύτηκαν κάτι λίστες με οικονομικές απολαβές εργαζομένων στην ΕΡΤ και είδαμε κάτι ποσά του τύπου 324.000 ευρώ για έναν δημοσιογράφο που κάνει πρωινή εκπομπή , 219.000 για μια κυρία που λέει ειδήσεις και 62.000 έκαστος για δυο παρουσιαστές που γύριζαν στα χωριά της Ελλάδας τότε –όχι τίποτ’άλλο αλλά επεδή τους πληρώνουμε εμείς μέσω των λογαριασμών μας- έχω λόγο να μην είμαι και πολύ σύμφωνη. Αν τα χρήματα αυτά τους τα έδινε ο ιδιοκτήτης του καναλιού από την τσέπη του, όπως γίνεται στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, με γειά τους με χαρά τους να παίρνανε και τρία δισεκατομμύρια, δε μου πέφτει κανένας λόγος. Επομένως, ένα το κρατούμενο η πλειοψηφία ήταν διορισμένη με μέσον, αυτή την τόσο μικροαστική και σιχαμερή τακτική που κατέστρεψε τον ελληνικό δημόσιο τομέα και δύο τα κρατούμενα, κατασπαταλούσανε δημόσιο χρήμα όχι μόνο με τους μισθούς τους αλλά και με τις διάφορες δαπάνες ( δε θα μου φαινόταν καθόλο περίεργο να βρεθεί τιμολόγιο στο οποίο να έχουν ξοδέψει μισό εκατομμύριο ευρώ για οδοντογλυφίδες στο κυλικείο της ΕΡΤ).

Πάμε τώρα στον τρόπο κλεισίματος. Καταρχήν ξέρετε, δεν έχει κλείσει μόνο η ΕΡΤ, αλλά και άλλοι κολοσσοί στο χώρο των ΜΜΕ, όπως και εκατοντάδες άλλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα τα τελευταία δυο χρόνια. Κοιτάξτε, ωραίο φινάλε, μπορεί να έχουν τα μιούζικαλ, όταν κλείνει μια επιχείρηση, πώς να το κάνουμε, δεν μπορεί να γίνει και με πολύ ωραίο τρόπο. Μπαίνουν λουκέτα, κλείνουν οι πομποί, πέφτει το σήμα. Δεν είναι ωραίο αυτό, αλλά έτσι γίνεται.Kάπως έτσι έγινε και με το ALTERκαι με το TEMPOπιο πρίν, και με ραδιόφωνα και με εκδοτικούς οίκους, δεν έχουν τόση σημασία τα ονόματα. Εκεί βέβαια δεν πήρε διαστάσεις εθνικής εξέγερσης το θέμα γιατί είχε να κάνει με ιδιώτες και ο ιδιωτικός τομέας δε μπορεί να απειλήσει την κυβέρνηση( τόσο φανερά). Με την ΕΡΤ ξύπνησε μέσα σε όλους ο Τσε Γκεβάρα και άρχισαν να φαντάζονται πως στον Αυλώνα γρασσάρουν άρματα να μπούνε στο προαύλιο του ΡαδιοΜεγάρου. Λογικό, γιατί σκεφτόντουσταν από μέσα τους: Εγώ σε ψήφισα βρε μαλ@κα κι εσύ με απολύεις ;

Η κυβέρνηση που έχουμε είναι αηδιαστική. Η αντιπολίτευση επίσης. Τα έχουν κάνει οι ίδιοι τόσο σκατά και προσπαθούν τώρα κάτω από υποδείξεις, σαν προσκυνημένοι ραγιάδες να τα σουλουπώσουν και όλο αυτό είναι πολύ άσχημο, πολύ άγαρμπο , πολύ λούμπεν. Ο άλλος βγήκε να διαλαλήσει το κλείσιμο ενός καναλιού στο οποίο ο ίδιος όπως έχει ήδη αποκαλυφθεί έχει ρουσφετοδιορίσει μια διμοιρία νοματαίους. Από κεί και πέρα τι να σχολιάσεις. Οι άλλοι (όπου άλλοι βλέπε Χρυσή Αυγή) χαρήκανε που έκλεισε η ΕΡΤ γιατί όπως έγραψαν στην επίσημη ανακοίνωσή τους « Δεν μας έδιναν το βήμα να μιλήσουμε και μας απαξίωναν». Μνήσθητί μου κύριε. Να χαίρεσαι που καταστράφηκε ο άλλος και να το ανακοινώνεις και επίσημα επειδή δε σε προέβαλλε στο γυαλί ! Να πανηγυρίζεις που ένας καμερα μαν κι ενας μοντέρ απολύθηκαν επειδή υπήρχε εντολή από την ίδια την κυβέρνηση (προφανώς αφόύ η ΕΡΤ ήταν δημόσια τηλεόραση) να μη σε καλούν στις εκπομπές τους. Μα δε σε καλεί και κανενας άλλος, οπότε με την ίδια λογική αυτοί θα χαρούν αν μείνουν άνεργοι όλοι οι εργαζόμενοι σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας.¨Αλλοι παίρνουν παστίλιες για τον πόνο του άλλου, η Χρυσή Αυγή ανοίγει σαμπάνιες για τον πόνο του άλλου.

Το ότι η ΕΡΤ έκλεισε, είναι λυπηρό. Σαπίζει ακόμη περισσότερο η οικονομική αλυσίδα των Ελλήνων. Ακόμη περισσότεροι άνεργοι στο κράτος. Κύριοι, όμως, έτσι στρώσατε. Έτσι κοιμόσασταν και δυστυχώς έτσι ξυπνήσατε. Στους χιλιάδες απολυμένους του Δημοσίου οι οποίοι ήταν και πολυάριθμοι και επίορκοι και πεθαμένοι καμμιά φορα, έρχονται να προστεθούν και αυτοί της ΕΡΤ. Το χάρτινο κατασκεύσμα της Ελλάδας των ΠασοκοΝεοδημοκρατών κυβερνητών και της Κομμουνιστικοφασιστικής αντιπολίτευσης καταρρέει. Κρατάτε σφυρίχτρες. Μπορεί να είμαστε οι επόμενοι…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags