Facebook Pixel Φρούραχοι, ελεγκτές και δήμιοι
Life
| 2013-08-17 21:31:00

Φρούραχοι, ελεγκτές και δήμιοι

Φρούραχοι, ελεγκτές και δήμιοι

Όταν σε μια χώρα « το λεωφορείο ο πόθος» μεταμορφώνεται στο «λεωφορείο ο ψόφος»,δε φταίνε οι Σκοπιανοί. Γράφει η Έλενα Φάκου.

Φέτος το ευρύ κοινό ενημερώθηκε για την ύπαρξη επαγγελμάτων όπως ο φρούραρχος ( ο οποίος κλήθηκε να επιβάλλει την τάξη μέσα στο αναμορφωτήριο της βουλής )και επίσης η κοινή γνώμη συνταράχθηκε από τα αποτελέσματα που προκάλεσε η αντι επαγγελματική συμπεριφορά ενός ελεγκτή που οδήγησε έναν άνθρωπο στο να πηδήξει απ το τρόλει επειδή δεν είχε ένα εισητήριο. Οδεύουμε τόσο κατά διαόλου ως χώρα που όπου να’ναι θα αναβιώσει και το «λειτούργημα» του δήμιου. Εκεί να δείτε εθελοντές που θα προκύψουν!

Πάντα έτσι ήταν φίλοι μου. Δώσε στον Έλληνα λίγη εξουσία και είναι ικανός και για έγκλημα. Μεσαίωνας : Επιβιβάζονταν μέσα σε κιβώτια στα μπαλαούρα των πλοίων χωρίς εισητήριο και τους πέταγαν στη θάλασσα. 2013 : Ανέβηκε στο τρόλει χωρίς εισητήριο και πετάχτηκε στην άσφαλτο ύστερα από το ξεφτιλίκι που δέχτηκε από τον ελεγκτή και τον οδηγό του λεωφορείου. Εκεί καταντήσαμε. Αυτοί που δεν πληρώνουν ένα ευρώ γιατί προφανώς δεν έχουν να σκοτώνονται για την αξιοπρέπειά τους κι αυτοί που κλέβουν ένα εκατομμύριο ευρώ να τους κυβερνάνε.

 Εχουμε κι αυτούς τους «πνευματικούς» ανθρώπους της χώρας που βγάζουν τόση κακία προς το συνάνθρωπο (βλέπε Δημουλά και Διβάνη)…πόσο μίσος μπορεί να ξεχυθεί για ένα παγκάκι κι ένα εισητήριο τελικά…; Τόσο όσο είδατε κι ακόμη περισσότερο κύριοι.

Τις τελευταίες μέρες δε, η καθημερινότητα μαστιζεται από ένα σωρό φρικαλέα γεγονότα: Ενας σοδόμισε ένα σκύλο, η άλλη πέταξε το μωρό της στα σκουπίδια, ενας πατέρας σκότωσε την κόρη του εν ψυχρώ…αύριο τί; Kι όλα αυτά σε μια κοινωνία που είναι γεμάτη αγανακτισμένους νοικοκοιρέους και οργισμένους νέους. Ζώ για να δώ τη μέρα που όλοι αυτοί θα κάνουν επανάσταση. Δεν είμαι πολύ αισιόδοξη ότι θα τη δώ, γιατί η αγάπη, η φιλία και η επανάσταση θέλουν αρχίδια διάβασα κάπου, και δυστυχώς στις μέρες μας ο άνθρωποι δεν τα διαθέτουν.Μ αυτά και μ αυτά, πάνε όλα τόσο κατά διαόλου που η μόνη ελπίδα της Αθήνας μοιάζει να είναι να την κυβερνήσει ο Νέρωνας.

Κατά τα λοιπά, οι Έλληνες όλο και κάπου πήγαν κουτσά στραβά τις μικρομεσαίες διακοπούλες τους, οι Ελληνίδες καράφλιασαν για να γίνουν ξανθιές το καλοκαίρι με αδυσώπητα ντεκαπάζ καταφέρνοντας απλά να καραφλιάσουν και να κυκλοφορούν με ψόφια μαλλιά πάνω στο κεφάλι τους που κουμπώνουν με συνδετήρες και μένουν στο χέρι του γκόμενου όταν τα τραβήξει σε μια στιγμή πάθους και φυσικά, όλοι αυτοί θα παρακολουθήσουν το «ρετιρε» στην 23η του επανάληψη κι αυτή τη σεζόν μια και η υπόλοιπη τηλεόραση ή εχει ρίξει μαύρο, ή έχει απεργία, ή έχει κάτι ακόμη χειρότερο να προβάλλει.

Όταν σε μια χώρα « το λεωφορείο ο πόθος» μεταμορφώνεται στο «λεωφορείο ο ψόφος» δε φταίνε οι Σκοπιανοί… Ψάξτε πιο δώθε την αιτία. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags