Facebook Pixel Ηλί ηλί λαμά σαβαχθανί;
Life
| 2013-09-29 09:19:00

Ηλί ηλί λαμά σαβαχθανί;

Ηλί ηλί λαμά σαβαχθανί;

H αλαζονεία, είναι μια ιδιότητα η οποία εκδικείται άγρια. Στην περίπτωση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, συνδυαζόταν και με την ειρωνία, το θράσος και την επιθετικότητα. Γράφει η Έλενα Φάκου.

 Και κάπως έτσι, οι άνθρωποι που διέταζαν τους δημοσιογράφους να σηκωθούν όρθιοι κατά την εκλογή τους ως βουλευτές, καταγράφηκαν χθές από τους δημοσιογράφους να πέφτουν χαμηλά στα μάτια της κοινής γνώμης. Για ακόμη μια φορά να θυμήσουμε ότι ο σεβασμός κερδίζεται, δεν επιβάλλεται, και οι κατηγορούμενοι προσπαθούσαν με μένος να τον επιβάλλουν στους γύρω τους. Μάταια.

 Την 28η Σεπτεμβρίου 2013 οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έκαναν απέλπιδες προσπάθειες να περισώσουν την τιμή και την υπόληψή τους  φωνάζοντας και παριστάνοντας τους ήρωες φορώντας χειροπέδες. Η ιστορία έχει δείξει ότι τα συγκεκριμένα βραχιόλια συνήθως δεν τα φορούν αθώοι… οι οποίοι βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση, τα βγάζουν κιόλας μέσα στην εισαγγελεία και μπαίνουν στο facebookνα αναρτήσουν status…

Κι εδώ θα σταθώ… Αν μπεί κανείς στην επίπονη διαδικασία να διαβάσει τα σχόλια των υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής θα ταλαιπωρηθεί πολύ, από τα τριανταπέντε ορθογραφικά λάθη σε μια πρόταση, τα κεφαλαία γράμματα που φωνασκούν στην ανάγνωση, το κακοποιημένο συντακτικό, τα ανακατωμένα αγγλοελληνικά γράμματα και τις γραφικές ατάκες που δεν ξέρω αν προκαλούν θλίψη, οργή, γέλιο ή απογοήτευση σε ένα νοήμωνα αναγνώστη. Δε χρειάζεται να προσπαθήσεις πολύ για να αποδείξεις ποιος είσαι. Μια πρόταση αν γράψεις, αποκαλύπτεις ένα τεράστιο ποσοστό της ποιότητάς σου. Και η ποιότητα λείπει από τα σχόλια των υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής.

Δεν ξέρω αν οι προσαχθέντες είναι ένοχοι, γι' αυτό θα αποφανθεί η δικαιοσύνη. Είμαι βέβαιη ότι δεν είναι οι μόνοι ύποπτοι, σίγουρα υπάρχουν και πολλοί άλλοι πολιτικοί που έχουν διαπράξει αδικήματα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι το ένα αναιρεί το άλλο όπως βγήκαν πολλοί να υποστηρίξουν. Αν κάποιος κατηγορείται για ένα αδίκημα, δεν τον αφήνουμε να το διαπράττει επειδή υπάρχουν κι άλλοι που διαπράττουν άλλα αδικήματα. Αν το πάμε έτσι, δε θα συλληφθεί, ούτε θα τιμωρηθεί ποτέ κανείς, επειδή πάντα θα υπάρχει κάποιος άλλος που ταυτόχρονα διαπράττει κάτι άλλο! Παροξυσμός ανοησίας.

Το θέμα είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί τα έβαζαν με όλους και με όλα, ήταν εριστικοί ακόμη και το τελευταίο δευτερόλεπτο σβερκωμένοι από τους ΕΚΑΜίτες. Ακόμη κι αν έχεις δίκιο, με την συμπεριφορά σου μπορείς να το χάσεις. Πόσο μάλλον αν δεν έχεις. Η Χρυσή Αυγή είναι ένα οργισμένο κίνημα με ευέξαπτους και προκλητικούς βουλευτές. Η Χρυσή Αυγή είναι μια οργάνωση που χρησιμοποιεί μεθόδους και τακτικές δανεικές από άλλου είδους θεσμούς. Η Χρυσή Αυγή είναι μια μυστήρια υπόθεση που πρέπει να λυθεί. Κι αν δε λυθεί να κοπεί. Αυτό άλλωστε βρήκε ως λύση και ο σπουδαιότερος Έλληνας(όπως οι ίδιοι οι Έλληνες ψήφισαν προ μερικών ετών), ο Μέγας Αλέξανδρος, βρισκόμενος μπροστά στο Γόρδιο Δεσμό. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags