Facebook Pixel O δρόμος είχε τη δική του διμοιρία (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2013-11-18 10:00:00

O δρόμος είχε τη δική του διμοιρία (ΒΙΝΤΕΟ)

O δρόμος είχε τη δική του διμοιρία (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολλοί χθες ξεκίνησαν να πάνε στην πορεία, αλλά κάποιοι από αυτούς δεν έφτασαν ποτέ, γιατί προσήχθησαν στην Ασφάλεια. Η Έλενα Φάκου τούς δίνει φωνή μέσα από το σημερινό της θέμα...
 

Ένας από αυτούς, ο Α.Α. μας περιγράφει την εμπειρία του…

17 Νοέμβρη στη ΓΑΔΑ

«17 Νοεμβρίου 2013, ημέρα Κυριακή, ξεκινώ από το σπίτι για να κατέβω στην προσυγκέντρωση της πορείας για την επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Αφού το λεωφορείο φτάνει στην τερματική στάση, η οποία είναι κοντά στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αρχίζω να περπατάω προς την Πατησίων για μπω στο χώρο του Ιδρύματος. Λίγα μέτρα πριν βγω όμως στην Πατησίων, μια κοντή γυναίκα με κόκκινα μαλλιά και με μαύρα γυαλιά, με μεγάλους φακούς για να καλύπτουν το πρόσωπο της, με δείχνει με το δάχτυλο της και λέει «Αυτόν φέρτε!» σε 5 άνδρες που έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με μπαλακλάβες. Οι 3 από τους 5 άνδρες με πλησίασαν, μου ζήτησαν ταυτότητα και χαρτιά, εγώ τους έδειξα τα πάντα και μόλις πήγα να φύγω με έπιασε ένας από τον ώμο λέγοντάς μου ότι «δεν θα πάω πουθενά, θα προσαχθώ για ταυτοποίηση στη ΓΑΔΑ», παρ’ όλο που μου είχαν κάνει ταυτοποίηση από το περιπολικό, που ήταν παρκαρισμένο παραδίπλα.

Με βάζουν λοιπόν μέσα στο περιπολικό και με πάνε στη Πλατεία Κάνιγγος όπου ήταν παρατεταγμένες κλούβες προσαγωγής, με βάζουν μέσα σε μία από αυτές και με αφήνουν 30 λεπτά μαζί με άλλους προσαχθέντες σε κάτι αλουμινένια κλουβιά 2 επί 3, χωρίς εξαερισμό και φωτισμό. Όσοι προσήχθησαν περίμεναν μέσα στη κλούβα για να τους πάνε στη ΓΑΔΑ. Το πιο εκνευριστικό, μέσα στη κλούβα, ήταν οι ΠΑΣΠίτες (φοιτητική νεολαία του ΠΑΣΟΚ) που με ζάλιζαν με ηλίθιες ερωτήσεις όπως «τι πιστεύεις για τα 2 άκρα, σε πάνε μέσα γιατί έχεις μούσια και μοιάζεις με αναρχικός» και άλλα τέτοια τραγικά. Αφού μας πάνε λοιπόν, μας αφήνουν όρθιους για 30’ λεπτά, χωρίς να μας αφήνουν να πάμε τουαλέτα (κοπέλα που είχε περίοδο δεν την άφησαν ούτε σερβιέτα να αλλάξει) ή να πιούμε νερό, μας βάζουν σε ένα κελί χωρητικότητας 10 ατόμων ,όπου ήδη υπάρχουν μέσα 15, χωρίς καθαρό αέρα και με βρώμικες τουαλέτες.

Άλλον τον έπιασαν γιατί δεν τους άρεσε το παντελόνι του, άλλον γιατί τους φάνηκε «ανάρχας» παρ’όλο που ήταν Ισπανός τουρίστας, έπιασαν και έναν φοιτητή Θεολογίας γιατί… γιατί έτσι γούσταραν. Τι γιατί; Εγώ τρόμαξα από ένα πράγμα. Στο πάτωμα του κρατητηρίου υπήρχαν σημάδια με ξεραμένο αίμα. Οι συνθήκες υγιεινής επίσης ήταν απαράδεκτες, μπόχα, βρώμα και δυσοδεία παντού. Και βέβαια οι «εργαζόμενοι» της ΓΑΔΑ έπιναν καφεδάκια, χλεύαζαν τους προσαχθέντες και γκρίνιαζαν που κάθε 17 Νοέμβρη και 6 Δεκέμβρη γεμίζει από τσογλάνια και αναγκάζονται να δουλεύουν με τις ώρες. Κατά τις 19.00 άρχισαν να αφήνουν τον κόσμο, στις 20.30 ξεκίνησαν τα ΜΑΤ την εισβολή στη Πλ. Εξαρχείων όπου βάραγαν περαστικούς και τους έβαζαν στις κλούβες ξυλοφορτομένους. Μέχρι και μέσα καφενείο μπήκαν, αφού το έσπασαν και αυτό πρώτα. Η Χούντα δεν τελείωσε το 73’…».

Και τι μας έλειπε τόσες μέρες; Μια προκήρυξη. Και να σου κι η προκήρυξη. Έκανε την εμφάνισή της στη …ζούγκλα. Και μόνο απ’αυτό ρε μάγκες, πάρτε το χαμπάρι… είναι μαιμού !!!

Κάποιος αυθεντικος αναρχικός δίνει τη δική του ερμηνεία για την προκήρυξη φιάσκο:

Μια προκήρυξη για γέλια

«Όσον αφορά την προκήρυξη των Μαχόμενων Λαϊκών Επαναστατημένων Μονάδων, μόνο γέλια μου προκαλούν. Η ΕΛ.ΑΣ είπε ότι είναι αυθεντική προκήρυξη. Δηλαδή εάν ήταν πλαστή από που θα το καταλάβαιναν; Και επίσης ποια πραγματική αναρχική ή αριστερή τρομοκρατική οργάνωση θα έστελνε την προκήρυξή της σε ιστοσελίδα του Τριανταφυλλόπουλου, ο οποίος καλούσε τον Κασιδιάρη και τον ξέπλενε παρουσιάζοντάς τον ωσάν άγιο;

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν βουίξει από τις ανακρίβειες που γράφει αυτή η δήθεν προκήρυξη και ενισχύει την άποψη που θέλει την δολοφονία των 2 ναζί να είναι μια προβοκάτσια στημένη από κρατικούς ή παρακρατικούς μηχανισμούς. Στοιχείο πρώτο που δείχνει ότι η προκήρυξη δεν έχει γραφεί από άνθρωπο του αναρχικού ή ευρύτερου αντιφασιστικού χώρου είναι ότι ως αιτία για το χτύπημα στα γραφεία της Χ.Α στο Ν. Ηράκλειο ήταν η δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ένας αναρχικός ή ένας αντιφασίστας που θα έβγαινε στη τρομοκρατία δεν θα έπαιρνε ποτέ εκδίκηση για τον Παύλο Φύσσα μόνο, θα έλεγε oτι εκδικείται και για τις 40 δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες τα τελευταία 2 χρόνια.

Επίσης εντύπωση προκαλεί που δεν έχει γίνει καμία αναφορά μέσα στο κείμενο για το επιχειρησιακό σκέλος. Όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις αναφέρουν πως έκαναν τα χτυπήματά τους, αυτοί κιχ. Ένα ακόμη στοιχείο που δείχνει ιδεολογική άγνοια είναι ότι μιλάνε για «πατριώτες προγόνους» την στιγμή που ο αναρχικός χώρος είναι άεθνος και άπατρις.

Επίσης όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις δεν αποκαλούν ποτέ την αστυνομία ως ΕΛ.ΑΣ ή την ΧΑ ως κόμμα, αλλά λένε την ΕΛ.ΑΣ «Μπάτσους» και τη ΧΑ «φασίστες ή ναζίδες», αυτοί τους αποκαλούν όπως τα ΜΜΕ, πράγμα περίεργο για οργισμένους επαναστάτες… ή μήπως δεν είναι; Και το βασικότερο όλων… δεν περιγράφουν τον εαυτό τους, είναι μια νέα τρομοκρατική οργάνωση και καλά, δεν θα έπρεπε να πουν ποιο είναι το ιδεολογικό τους υπόβαθρο; Τι πιστεύουν; Γιατί επέλεξαν τα όπλα; Θα έπρεπε εκτός και εάν δεν είναι πραγματικά ένοπλη οργάνωση αλλά βαλτοί παρακρατικοί.»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags