Facebook Pixel Ένας χρόνος Sport Bitch…
Life
| 2013-11-25 11:00:00

Ένας χρόνος Sport Bitch…

Ένας χρόνος Sport Bitch…

Η στήλη Sport Bitch κλείνει έναν χρόνο με πολύ ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις στον sportdog και η Έλενα Φάκου φυσάει το κεράκι στην τούρτα του σκύλου και χαιρεται για τα πρώτα της γενέθλια.

Σαν χθες μου φαίνεται που ξεκίνησα να γράφω τη στήλη Sport Bitch… Αγρίεψα λιγάκι μετά τη μεταγραφή μου, κι από Gazzella έγινα Sport Bitch. Πάντα έβρισκα μια απίστευτη ομορφιά στα ψευδώνυμα. Θεωρώ ότι όταν ξαναβαφτίζεσαι, ξαναγεννιέσαι. Κάποτε, κάποιος, είχε χαρακτηρίσει την αγάπη μου αυτή για τα πολλά ψευδώνυμα, χαρακτηριστικό που έχουν οι απατεώνες.

Αυτοί έχουν πολλά ονόματα, πολλές ζωές και πολλά πρόσωπα. Τελικά όχι μόνο αυτοί. Και οι καλλιτέχνες και οι συγγραφείς. Όλοι όσοι τελοσπάντων δεν αισθάνονται μονοδιάστατο τον εαυτό τους. Η στήλη αυτή ασχολήθηκε αρκετά με την περσινή ΑΕΚ και τα χίλια εξακόσια πενηντα επτά προβλήματα που είχε σε όλα τα επίπεδα. Μάλιστα κατακρίθηκε αυστηρότατα επειδή τόλμησε να πει τα πράγματα με το όνομά τους, παρόλο που ήξερε τι έλεγε γιατί γνώριζε εκ των έσω την θλιβερή κατάσταση που ελπίζει κι εύχεται να μην ξαναπεράσει ποτέ η ομάδα της καρδιάς της.

Επίσης μας απασχόλησε ιδιαίτερα και το φαινόμενο Κατίδης με το οποίο ήμουν αρκετά αυστηρή, οφείλω να το ομολογήσω. Έτσι όμως πρέπει να συμβαίνει με τη βλακεία. Πρέπει να είμαστε αμείλικτοι, γιατί είναι επικίνδυνη.

Επίσης ασχολήθηκε με τη διαφορετικότητα και τις κοινωνικές μειονότητες. Για τη στήλη αυτή, μια κοινωνία κρίνεται απ’τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις μειονότητες αυτές, τον τρόπο που φέρεται στους κοινωνικά «περιθωριοποιημένους» ανθρώπους και από το πώς λύνει τα προβλήματά τους και τους εντάσσει στους κόλπους της. Έτσι χωριζουμε εδώ τις κοινωνίες σε προηγμένες και σε οπισθοδρομικές. Για εμάς, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, όλες οι ευπαθείς κοινωνικά κατηγορίες, τα άτομα με ψυχικές νόσους, τα διεμφυλικά άτομα και οι ομοφιλόφυλοι ή αμφιφιλόφιλοι είναι άτομα με ίσα δικαιώματα, που πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα και πολιτισμένα.

Δε θα μπορούσε να λείπει το σεξ. Το εναλλακτικό σεξ. Γιατί δεν κάνουν όλοι οι άνθρωποι σεξ με τον ίδιο τρόπο. Υπάρχουν κάποιοι που διαφέρουν σε αυτόν τον τομέα, κι εδώ ασχοληθήκαμε μαζί τους, μιλήσαμε με εκπροσώπους της BDSM κοινότητας, με νεκρόφιλους, με Κυριαρχικές γυναίκες και Υποτακτικούς άντρες, με άντρες που ντύνονται με γυναικεία ρούχα, με τρανσέξουαλ, με πόρνες, με όλους αυτούς που η ψυχολογία λέει ότι: Δεν είναι μη φυσιολογικοί, απλά δεν ανήκουν στην πλειοψηφία. Αυτό είναι και για εμάς. Ξεχωριστοί άνθρωποι όσον αφορά τη σεξουαλικότητά τους.

Η στήλη πολιτικολόγησε. Ναι, είμαστε εχθροί των νοικοκυραίων. Ανέκαθεν σιχαινόμουν το μικροαστικό πρότυπο της οικογένειας που ξεκινούσε να πάει στο εξοχικό της με τη γιαγιά στο μπροστινό κάθισμα, σακούλες με φαγητά στο πορτ μπαγκάζ, παιδιά στριμωγμένα στο πίσω κάθισμα, και κλουβί με καναρίνι κρεμασμένο στο παράθυρο του αυτοκινήτου. Απεχθάνομαι τους μουλωχτούς οικογενειάρχες που ξενοπηδάνε στη ζούλα, τις νοικοκυρές σε απόγνωση που θρέψανε τους κώλους τους με πολλούς κεφτέδες και χωρίς οργασμούς μέσα σε λιμνιασμένους γάμους στους οποίους μένουν για ν αποπληρώσουν δάνεια και τον γραφικό νεοέλληνα που έξαφνα όταν του κόψανε τα δάνεια ξύπνησε κι άρχισε να ανησυχεί για το τι ψήφιζε σαράντα χρόνια σα μαλάκας. Κι έγινε ακόμη πιο μαλάκας βέβαια στα πολιτικά του πιστεύω γιατί τόσα χρόνια μαλακίας αφήνουν κουσούρια.

Αναφερθήκαμε στα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως στην περίπτωση του Σακκά, κάναμε μια κριτική αρκετά αντικειμενική θα έλεγα στην περίπτωση της ΕΡΤ, ασχοληθήκαμε με το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής και αναλύσαμε την ιδεολογία της αναρχίας. Αναφερθήκαμε επίσης στους εντελώς αντάξιούς μας πολιτικούς που ανεβοκατεβάζαμε εναλλάξ στην εξουσία μετά τη μεταπολίτευση κι ακόμη έχουμε εκεί πάνω (μαζί κιόλας) να παριστάνουν ότι κυβερνάνε.

Θίξαμε θέματα όπως οι φυτείες των δούλων στη Μανωλάδα, υψώσαμε το ανάστημά μας απέναντι στους φαλλοκράτες και διαπιστώσαμε και από δω τον ταξικό πόλεμο που επικρατεί γύρω μας.

Δεν παραλείψαμε με χιούμορ να αναδείξουμε τα φαινόμενα του κλαρινογαμπρού και της κλαρινογκόμενας, να μιλήσουμε με πρόσωπα ανάμεσα τους ποδοσφαιριστές (Στέφανος Αθανασιάδης, Απόστολος Βέλλιος, Γιάννης Σκόνδρας, Σωκράτης Φυτανίδης, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, κ.α.) όπως επίσης και με τον απολαυστικό Γιώργο Γεωργίου, από τον οποίο αξίζει να θυμηθούμε τι απάντησε στο τι χρειάζεται μια γυναίκα για να είναι ευτυχισμένη δίπλα σε έναν άντρα… «To απόσταγμα της εμπειρίας μου όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι μια γυναίκα για να μείνει πιστή και υποταγμένη μέσα της σε έναν άντρα, αυτός πρέπει να της προσφέρει τρία βασικά πράγματα: εμπιστοσύνη, υπευθυνότητα ,ασφάλεια. Αν είσαι ειλικρινής απέναντι στη γυναίκα, και της δώσεις το χρόνο να το διασταυρώσει και αν της «γεμίζεις» δυο βασικές τρύπες που οφείλεις να το κάνεις ως άντρας την τσέπη και το μ**νί δε θα σε αφήσει ποτέ. Αν τη γυναίκα την καλύπτεις σεξουαλικά και οικονομικά, έχει το κρεβάτι της και το πορτοφόλι της γεμάτο, δεν έχει κανένα μα κανένα λόγο να κοιτάξει άλλον άντρα. Και σαν αντρας, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΟΥ να μπορείς να της τα καλύπτεις αυτά τα δυο. Αυτό σημαίνει και άντρας.»

Έναν χρόνο μετά, η Sport Bitch φυσάει το πρώτο κεράκι στην τούρτα του σκύλου και χαιρεται για τα πρώτα της γενέθλια. Ευχαριστώ όλους εσάς που με διαβάζετε, που σχολιάζετε, ευχαριστώ εσάς που μου δίνετε θάρρος, αλλά κι εσάς που με επικρίνετε, γιατί μαθαίνω κι απ αυτό. Ευχαριστώ ακόμη εσάς που βρήκατε τρόπο να επικοινωνήσετε μαζί μου και που με κρατάτε ενήμερη για πολλά δρώμενα σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Χωρίς εσάς αυτό το Blog δε θα είχε καμμία σημασία...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags