Facebook Pixel Mην τα αφήσουμε να πεθάνουν!
Life
| 2013-12-03 01:00:00

Mην τα αφήσουμε να πεθάνουν!

Mην τα αφήσουμε να πεθάνουν!

Η Έλενα Φάκου μεγάλωσε μέσα σε στρατόπεδα ως κόρη αξιωματικού κι ανάμεσα σε ευτυχισμένα σκυλιά, που ζούσαν υπο τη φροντίδα των στρατιωτών και την αιγίδα των διοικητών.

Θυμάται τον εαυτό της απο μικρό κοριτσάκι να παίζει με τα σκυλιά και τα κουτάβια τους, να τα ταϊζει και να τα χαϊδεύει. Τα σκυλιά αυτά ήταν η ψυχή των στρατοπέδων. Μόλις έμαθε την καταγγελία για βασανισμό ζώων σε στρατόπεδο στον Αυλώνα, θεώρησε καθήκον της να κοινοποιήσει το περιστατικό, μια και η προσπάθεια κάποιων αξιέπαινων ανθρώπων να διαρρεύσει το θέμα της κακοποίησης μέσα απο εκεί, πρέπει να οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα: Τη σωτηρία των ήδη εξαθλιωμένων ζώων. 

Τα στρατόπεδα είναι προστατευμένοι χώροι και δύσκολα μπορεί να γίνει αυτοψία και ρεπορτάζ. Δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση και δεδομένων των συνθηκών είναι δύσκολη η παρέμβαση. Παρόλα αυτά, κοινοποιούμε το γεγονός με σκοπό να ενεργοποιηθούν οι κρατικοί φορείς, οι αρμόδιες οργανώσεις και όποιος είναι υπεύθυνος να εφαρμόσει το νόμο περί βασανισμού και κακοποίησης ζώων. Σκοπός μας: Να δράσουμε όσο ακόμη προλαβαίνουμε.

"Σοβαρή καταγγελία λάβαμε πριν από λίγο στο postin.gr, από τον Αυλώνα. Σύμφωνα με την καταγγελία, με εντολή αξιωματικού της μονάδας απαγορεύεται αυστηρά να ταϊστούν οι περίπου 10 σκύλοι του στρατοπέδου.

Η εντολή μάλιστα είναι επακριβώς “Αφήστε τα να ψοφήσουν” και οποιοσδήποτε φαντάρος παρακούσει κινδυνεύει με βαριά καμπάνα. Το ζήτημα είναι πολύ σημαντικό μιας και η κατάσταση των ζώων κρίνεται κρίσιμη (υπάρχει ρινική αιμορραγία, ενώ τα ζώα είναι τελείως σκελετωμένα) και απαγορεύεται ακόμα και να ταϊστούν από τα περισσεύματα του μαγειρείου.

Δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο ο συγκεκριμένος αξιωματικός επιδεικνύει τέτοιο σαδισμό απέναντι σε ανυπεράσπιστα ζωντανά, αλλά το postin.gr σας παρακαλεί να μοιραστείτε το συγκεκριμένο άρθρο για το καλό των ζώων, αλλά και την παραδειγματική τιμωρία του συγκεκριμένου αξιωματικού.

Πριν από λίγες μέρες το όνομα του συγκεκριμένου αξιωματικού είχε εμπλακεί πάλι στις ειδήσεις σε κρούσμα εθνικισμού (το postin.gr έχει τα πλήρη στοιχεία του αξιωματικού και βρίσκονται στη διάθεση όποιου ενδιαφερθεί από το Υπουργείο Άμυνας, αν ενδιαφερθεί κάποιος)".

Θερμή παράκληση πρός πάσα κατεύθυνση: Όποιος μπορεί να βοηθήσει, ας κινητοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags