Facebook Pixel Αντίο με 2014 φιλιά...
Life
| 2013-12-30 19:16:00

Αντίο με 2014 φιλιά...

Αντίο με 2014 φιλιά...

H Έλενα Φάκου αποχαιρετάει το διδακτικό 2013 και εύχεται καλή χρονιά, γεμάτη ελπίδα, στις δικές της ελπίδες: τους αναγνώστες της με τα όμορφα μυαλά, που τη στήριξαν όλο αυτό το διάστημα!

Tο 2013 φεύγει και μαζί του, φεύγω κι εγώ απο τον sportdog. Αυτό είναι το αποχαιρετιστήριο άρθρο μου, με το οποίο θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που με διαβάσατε αυτούς τους 13 μήνες που περάσαμε μαζί.

Να μην ξεχνάτε πως η εγκυρότερη ένδειξη για τη μελλοντική συμπεριφορά των ανθρώπων, είναι η παρελθοντική τους συμπεριφορά. Αν θυμάστε αυτό, θα προσέχετε περισσότερο και θα εμπιστεύεστε λιγότερο. Επομένως θα απογοητεύεστε δυσκολότερα. Κι αυτό πιστεύω πως είναι το ζητούμενο για όλους μας: Να παίρνουμε όσο το δυνατόν λιγότερες απογοητεύσεις. Εκεί καταλήξαμε σε μία συζήτηση πριν από δύο μέρες, περπατώντας στην πολύ όμορφα στολισμένη στοα Σπύρου Μίλιου, με τον επί 18 χρόνια καλύτερό μου φίλο. Αναθεωρώντας καταστάσεις και ανακαλώντας συμπεριφορές που αντιμετωπίσαμε στη ζωή μας.

Το 2013 μας δίδαξε πολλά. Είδαμε τη χώρα να μαδάει κλέφτες και να ξερνάει εγκληματίες. Με τις διαρροές προσωπικών δεδομένων καμαρώσαμε λούμπεν προσωπικότητες, να επιδίδονται σε ανισόρροπες δραστηριότητες. Συνελήφθησαν παρακατιανοί και λιμοκοντόροι κάθε είδους, οι οποίοι είχαν διαφθείρει (με την ευκαιρία που τους έδωσε η ίδια η λαϊκή εντολή) την κοινωνία. Καταδικάστηκαν απατεώνες που μεσουράνησαν επί δεκαετίες στο γίγνεσθαι της "Ψωροκώσταινας", οι οποίοι δεν είναι παρά μόνον μερικά σκουπίδια μέσα σε ολόκληρο τον βούρκο με τα σκατά που κυβερνοδιοικούσε τόσα χρόνια.

Αποκτήσαμε κι ένα νέο μπουλούκι απο εθνοσωτηρες, οι οποιοι απο ανεπάγγελτοι προικοθήρες, κομπάρσοι τηλεοπτικών σειρών, τσοπαναραίοι και αποτυχημένοι τραγουδιστές αυτοποκαλούνται μεσσίες και σκούζουν ότι θα σώσουν το γένος. Greek lovers με τα σώβρακα τουφεκάνε ταμπέλες, προστατεύουν τις μπουγάδες τους με καραμπίνες και παίζουν σε γραφικά σκετς στα 30 τους χρόνια, διεκδικώντας παράλληλα εθνική ανεξαρτησία και τη δημαρχία της Αθήνας...και η Παλλάδα αυτοκτονεί...

Ο ελληνικός λαός ξέπεσε και φανερά. Τόσα χρόνια κατρακύλα, κάποια στιγμή θα έπιανε και πάτο. Χάσαμε τις δουλειές μας, το χαμόγελό μας και την αξιοπρέπειά μας. Τουλάχιστον ας διατηρήσουμε την ελπίδα μας. Για εσάς τουλάχιστον που δεν ακούτε... Σοφοκλή Σοφοκλίδη για διασκέδαση και δεν διαβάζετε φυλλάδια σούπερ μάρκετ για λογοτεχνία, για εσάς που έχετε αντίληψη, αγωγή και μόρφωση, παιδεία και ανοιχτά μυαλά, για εσάς υπάρχει ελπίδα.

Σας εύχομαι το 2014 να πάρετε πίσω αυτά που σας έκλεψαν. Να κερδίσετε αυτά που χάσατε και να αποκτήσετε ξανά όσα στερηθήκατε. Σας εύχομαι να χαμογελάτε περισσότερο και να γίνετε δημιουργικοί, κόντρα σε αυτούς που σας υποτιμούν αποκαλώντας σας επαναστάτες του καναπέ. Σας εύχομαι να ερωτευθείτε και οι σχέσεις σας να είναι ειλικρινείς κι οχι υποκριτικές και "βολεμένες".

Χρόνια καλά και μία χαρούμενη χρονιά σε όλους τους ανθρώπους με τα όμορφα μυαλά. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που με διαβάσατε, που με σχολιάσατε, που με επιβραβεύσατε, ακόμη και που με κατακρίνατε γιατί κάτι έμαθα κι από αυτό. Κάθε ένας απο εσάς υπήρξε πολύ σημαντικός, γιατί αγκάλιασε αυτό που αγαπώ να κάνω περισσότερο: να γράφω.

2014 φιλιά. Σας ευχαριστώ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags