Facebook Pixel «Με τον κόσμο μας ή χωρίς εμάς ο τελικός»
Άλλα Σπορ
| 2011-03-09 23:02:00

«Με τον κόσμο μας ή χωρίς εμάς ο τελικός»

«Με τον κόσμο μας ή χωρίς εμάς ο τελικός»

Σε ανακοίνωσή του το ΤΑΠ Ηρακλής εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση να γίνει χωρίς φιλάθλους των ομάδων ο τελικός του Κυπέλλου Βόλεϊ με τον Ολυμπιακό και σημειώνει, πως αν δεν αλλάξει η απόφαση, μπορεί να μην κατέβει η ομάδα…

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ηρακλή έχει ως εξής:

«Το ΤΑΠ ΗΡΑΚΛΗΣ ύστερα από την ανακοίνωση των διοργανωτών του τελικού Κυπέλλου στην Ορεστιάδα, αναφορικά με τους δικαιούμενους να παρακολουθήσουν αυτόν, ανακοινώνει τα εξής: O ΗΡΑΚΛΗΣ επί σειρά ετών πρωταγωνιστεί όχι μόνο στο Ελληνικό βόλεϊ, αλλά και με πέντε (5) συμμετοχές του στο Final Four και τις τρεις (3) παρουσίες του στον τελικό της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, όχι μόνο καταξιώθηκε σαν Σύλλογος στο Ευρωπαϊκό στερέωμα του βόλεϊ αλλά αναβάθμισε στο σύνολό του το Ελληνικό βόλεϊ.

Παράλληλα όμως εκτός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο του επαγγελματικού βόλεϊ, ο ΗΡΑΚΛΗΣ καλλιέργησε σε βάθος το άθλημα με αποτέλεσμα στις ακαδημίες του να υπάρχουν εκατοντάδες αθλητές όλων των κατηγοριών.

Είναι δε γνωστό σε όλους ότι οι ομάδες του ΗΡΑΚΛΗ έχουν κατακτήσει σε όλες τις κατηγορίες την τελευταία δεκαετία, την συντριπτική πλειοψηφία των τίτλων σε πανελλήνια κλίμακα. Στις δε εθνικές ομάδες όλων των κατηγοριών μετέχουν πληθώρα αθλητών του Συλλόγου μας.

Ταυτόχρονα δε με τα ανωτέρω αναπτύχθηκε γύρω από το βόλεϊ του ΗΡΑΚΛΗ, ένα πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του βόλεϊ, αυθόρμητο, μη κατευθυνόμενο, γνήσιο κίνημα φιλάθλων του βόλεϊ, που όχι μόνο δίνει την παρουσία στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας, αλλά ακολουθεί αυτήν κατά χιλιάδες, ιδιαίτερα στις μεγάλες διοργανώσεις, αποσπώντας όχι μόνο το θαυμασμό Ελλήνων και ξένων στελεχών του αθλήματος, αλλά ουσιαστικά έχει δώσει πνοή στο άθλημα που δυστυχώς πολλές φορές διεξάγεται μεταξύ συγγενών και φίλων.

Τον φίλαθλο αυτό κόσμο του ΗΡΑΚΛΗ που αποτελείται από ανθρώπους κάθε ηλικίας, επαγγελμάτων και κυρίως από οικογένειες που ήρθαν κοντά στο βόλεϊ, οι διοργανωτές του τελικού της ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ αποφάσισαν να τον ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΝ. Θέλουμε να επισημάνουμε στους υπεύθυνους της διοργάνωσης ότι με την απόφασή τους δεν προστατεύουν τον αθλητισμό αλλά τον απομονώνουν.

Ότι με το φόβο των επεισοδίων, αναγνωρίζουν ότι η ΒΙΑ νίκησε το ΦΙΛΑΘΛΟ ΠΝΕΥΜΑ .

Ότι ομολογούν ότι δεν τους ενδιαφέρει η μαζική εξάπλωση του αθλήματος, αλλά η περιχαράκωσή του.

Ότι αποκλείοντας την ελεύθερη μετάβαση όσων φιλάθλων επιθυμούν να παρακολουθήσουν τον τελικό, ουσιαστικά καταργούν το πνεύμα που πρέπει να χαρακτηρίζει τον Αθλητισμό, δηλαδή της ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Ότι η ελιτιστική αντίληψη των προσκλήσεων και των προσκεκλημένων, ρίχνει το άθλημα δεκαετίες πίσω και το καταδικάζει σε μαρασμό.

Το ΤΑΠ ΗΡΑΚΛΗΣ αντίθετο σε όλη αυτή την αντίληψη και πρακτική, θεωρώντας ταυτόχρονα ότι τα μέτρα μπορεί να εφαρμοσθούν μονόπλευρα, στη σημερινή συνεδρίαση του αποφάσισε ότι αν δεν αλλάξει ριζικά το πλαίσιο των μέτρων που θα εφαρμοσθούν για τους φιλάθλους που επιθυμούν να παρευρεθούν στην Ορεστιάδα στις 19/03/2011 για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, θα προβληματισθεί σοβαρά όσον αφορά και αυτήν ακόμα τη συμμετοχή της ομάδας μας στον τελικό».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags