Facebook Pixel Simply the best!
| 2013-01-27 15:40:00

Simply the best!

Simply the best!

Ο άνθρωπος απλά δεν παίζεται! Ο Νόβακ Τζόκοβιτς λύγισε με 3-1 τον Άντι Μάρεϊ και πήρε για τρίτη σερί χρονιά σπίτι του το τρόπαιο του Αυστραλιανού Όπεν.
 

Και δεν μιλάμε για μια απλή νίκη! Ο Νόλε πραγματικά στριμώχτηκε από τον Βρετανό, έμεινε πίσω στο σκορ, αλλά δεν τον λένε τυχαία Ironman... Ακόμα και όταν φάνηκε να χάνει τον έλεγχο του αγώνα, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να ισοφαρίσει το ματς στο τάι μπρέικ του δεύτερου σετ και να βάλει από εκεί και πέρα τη σφραγίδα της υπεροχής του. Ένα εκπληκτικό τρίτο σετ τον έβαλε στη θέση του οδηγού και από εκεί και πέρα όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους. Ο Τζόκοβιτς έγινε, λοιπόν, με το 6-7, 7-6, 6-3, 6-2 ο πρώτος τενίστας στην open era που παίρνει τρεις συνεχόμενες χρονιές το τρόπαιο, ενώ ισοφάρισε το ρεκόρ των Άγκασι και Φέντερερ που έχουν κατακτήσει τον τρόπαιο από τέσσερις φορές. Και είναι, βέβαια, ο έκτος Major τίτλος του.

Ο Μάρεϊ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την υπεροχή του και να πάρει το προβάδισμα με 2-0 στα σετ και όταν δέχτηκε την ισοφάριση από τον αντίπαλό του άρχισε να χάνει την αυτοπεποίθησή του. Εννοείται, βέβαια, ότι δεν πας... πουθενά αν δεν μπορείς να σπάσεις ούτε μία φορά το σερβίς του αντιπάλου σου! Δεν γίνεται, όμως, να τον αδικήσουμε. Έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου τον τελευταίο χρόνο και το βέβαιο είναι ότι θα τον βλέπουμε για πολύ ακόμα να διεκδικεί όλους τους μεγάλους τίτλους.

Μάρεϊ και Τζόκοβιτς έστειλαν μήνυμα με το καλημέρα για τη διάρκεια και την ένταση του ματς! Τα ατελείωτα ράλι με τις απίστευτες άμυνες ήταν για άλλη μια φορά στο... μενού και οι δύο τενίστες προχώρησαν χέρι-χέρι ως το τάι μπρέικ. Εκεί ο Βρετανός ήταν καταπληκτικός και έχοντας εμφανώς πιο καθαρό μυαλό έφτασε σχετικά άνετα στο 1-0. Έκλεισε, μάλιστα, το σετ με σχεδόν τα μισά αβίαστα λάθη από τον αντίπαλό του (25-12).

Ίδια η γεύση και στο δεύτερο σετ, αλλά γίνεται ακόμα πιο φανερό ότι ο Μάρεϊ έχει καταφέρει να παγιδεύσει τον Νόλε με τον αρκετά... προσγειωμένο τρόπο παιχνιδιού του και να τον αιφνιδιάσει με τις αποφάσεις του στο κορτ. Ο Σέρβος έδειχνε ανήμπορος να εξαπολύσει τις γνωστές επιθέσεις του και απλά προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να κρατήσει το σερβίς του. Τα κατάφερε και οι δύο παίκτες έλυσαν τις διαφορές τους και πάλι στο τάι μπρέικ. Οι ρόλοι αυτή τη φορά αντιστράφηκαν, με τον Τζόκοβιτς πραγματικά να κυριαρχεί και να φτάνει στο 1-1. Και πάμε από την αρχή!

Στο τρίτο σετ ο ρυθμός έπεσε, όμως η μεγάλη αλλαγή ήταν η εμφάνιση του Τζόκερ. Ο 25χρονος Σέρβος ανέβασε την απόδοσή του και κατάφερε για πρώτη φορά στον αγώνα να επιβάλλει το παιχνίδι του. Και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη στο όγδοο γκέιμ, όπου έκανε το πρώτο μπρέικ στον αγώνα και προηγήθηκε με 5-3. Δεν γινόταν πια να χάσει το σετ και πράγματι κράτησε το σερβίς του, παίρνοντας το προβάδισμα με 2-1.

Αυτό ήταν! Ο Νόλε με την άνεση που του έδωσε αυτό το πλεονέκτημα έκανε ένα μαγικό τέταρτο σετ. Έκανε δύο μπρέικ πολύ γρήγορα, προηγήθηκε με 5-1 και στη συνέχεια ήταν αδύνατον να ανατραπεί η κατάσταση. Ο Νόλε κράτησε τα σκήπτρα στη Μελβούρνη και σίγουρα δεν θα αφήσει εύκολα να του φύγει από τα χέρια η πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags