Facebook Pixel Γέροντά μου, αγιάτρευτε!
Άλλα Σπορ
| 2013-02-06 01:08:00

Γέροντά μου, αγιάτρευτε!

Γέροντά μου, αγιάτρευτε!

Φιτιλιές στα Γκραν Σλαμ του τένις βάζει ο πρώην πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Αντιντόπινγκ με δηλώσεις του στην εφημερίδα Evening Standard. Τι σχέση έχουν Μποργκ, Μάκενρο με Τζόκοβιτς, Φέντερερ;

Ο Καναδός Ντικ Πάουντ, λοιπόν, τα χώνει άγρια για τους σημερινούς τενίστες και αφήνει χοντρές υπόνοιες ότι ντοπάρονται στο φουλ. Κάνει, μάλιστα, και μια σύγκριση που θα συζητηθεί.

 

«Παλιά είχε πλάκα όταν γίνονταν διακοπές λόγω βροχής στο Γουϊμπλεντον κι έβλεπες στα ματς μεταξύ του Τζον Μάκενρο και του Μπιορν Μποργκ, οι δυο τενίστες να μοιάζουν από την κούραση σαν μικρά γεροντάκια».

 

Και συνέχισε ο Ντικ Πάουντ που ξέρει πολλά από την πολυετή θητεία του στην WADΑ: «Ακόμα και ο Ιβάν Λεντλ που ήταν πασίγνωστος για την φυσική του κατάσταση, θα έδειχνε τώρα κι αυτός σαν γέρος μπροστά σ’ αυτούς τους σημερινούς τύπους που τρέχουν πάνω – κάτω για τρεις ώρες. Δείτε τη διαφορά στη σωματοδομή και στα επίπεδα ενέργειας που έχουν. Αν οι αρμόδιες αρχές του τένις δεν πιστεύουν πως υπάρχει χρήση ερυθροποιητίνης ή αυξητικής ορμόνης, τότε κάνουν πως δεν βλέπουνε».

 

Ε, όχι και γεροντάκια ο Μάκενρο, ο Μποργκ και ο Λεντλ όταν ήταν στα ντουζένια τους και πέταγαν φωτιές στο Γουϊμπλεντον και στον Ρολάν Γκαρός. Και τόσο πια έχει ξεφύγει η κατάσταση με τους σημερινούς τενίστες; Έτσι τουλάχιστον λέει ο Πάουντ. Ότι μπροστά στα θηρία της εποχής μας, εκείνοι οι φοβεροί τενίστες είναι σαν ηλικιωμένοι… Και ότι έχει αλλάξει πολύ το κορμί των τενιστών μέσα στο πέρασμα των ετών. Τώρα τρέχουν και δεν καταλαβαίνουν τίποτα από κούραση. Με τον Πάουντ να κάνει λόγο για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

 

Φαντάζεστε, όμως, μετά από καμία 20αριά – 30αριά χρόνια να λέει κάποιος ότι «οι τενίστες του 2013 μοιάζουν σαν γεροντάκια μπροστά στους τενίστες του 2040»; Πώς θα είναι τότε οι αθλητές;

Και κάτι ...προτελευταίο. Αυτή την εποχή γίνεται δίκη για ντόπινγκ στην Ισπανία, όπου υπάρχουν υπόνοιες και για εμπλοκή τενιστών σε διεθνές κύκλωμα.

Θέλετε και το τελευταίο; Ο… καθαρός Τζον Μάκενρο, σύμφωνα με τον Πάουντ, έχει παραδεχθεί ότι ντοπαριζόταν για χρόνια με στεροειδή αναβολικά. Χωρίς, βέβαια, ποτέ να τον πιάσουν. Αν, λοιπόν, αυτός φαρμακωνόταν κάργα για χρόνια κι έμοιαζε με γεροντάκι, τότε οι σημερινοί τι παίρνουν; Κηροζίνη;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags