Facebook Pixel Ντεμπούτο με νίκη ο Κύργιος!
| 2013-05-27 21:09:00

Ντεμπούτο με νίκη ο Κύργιος!

Ντεμπούτο με νίκη ο Κύργιος!

Εγραψε ιστορία ο Ελληνας ομογενής, Nικ Κύργιος, ο οποίος στην πρώτη του παρουσία στο Ronald Garros νίκησε 3-0 σετ (3 tie breaks) τον Ράντεκ Στέπανεκ.

Ο 17χρονος Ελληνοαυστραλός μπήκε στο κορυφαίο χωμάτινο τουρνουά με wild card μετά τον τραυματισμό του συμπατριώτη του, Νίλμαν και εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία στον πρώτο του αγώνα σε major διοργάνωση για να δείξει από τι μέταλλο είναι φτιαγμένος.

Ο Κύργιος έσωσε πολλά set points, επικράτησε 3-0 σετ του έμπειρου Τσέχου, κατά 16 χρόνια μεγαλύτερού του και 210 θέσεις... υψολότερου στην κατάταξη, με 7-6 (4), 7-6 (8), 7-6 (11) και στον δεύτερο γύρο του γαλλικού Open θα συναντήσει τον Κροάτη, Μαρίν Τσίλιτς, που νίκησε με το ίδιο σκορ (6-1, 6-2, 6-3) τον Φίλιπ Πέτζνερ.

Γεννήθηκε στην Αυστραλία στις 27 Απριλίου του 1995 από πατέρα Ελληνα και μητέρα από την Μαλαισία και είναι το τρίτο παιδί της οικογένειας. Σε μικρότερη ηλικία ήταν πολλά υποσχόμενος παίκτης του μπάσκετ (ύψος 1.91μ.), όμως στα 14 του αποφάσισε να διαλέξει τον δρόμο του τένις.

Είναι ο κάτοχος του αυστραλιανού Open στα junior μετά τη νίκη του στον τελικό σε βάρος του επίσης ομογενή, Θανάση Κοκκινάκη. Μερικούς μήνες μετά πέτυχε την πρώτη του major νίκη...

Διάβασε περισσότερα στο: Ντεμπούτο με νίκη ο Κύργιος! | gazzetta.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags