Facebook Pixel Είναι δυνατόν να αρχίσουν οι Μεσογειακοί αγώνες;
| 2013-06-16 22:29:00

Είναι δυνατόν να αρχίσουν οι Μεσογειακοί αγώνες;

Είναι δυνατόν να αρχίσουν οι Μεσογειακοί αγώνες;

Μέχρι τώρα δεν έχει ακουστεί κάτι περί του αντιθέτου, άρα οι Μεσογειακοί Αγώνες είναι να διεξαχθούν κανονικά από 20-30 Ιουνίου στην Τουρκία. Κανονικά; Δεν ξέρουμε…

Είναι δυνατόν να γίνουν μεσογειακοί αγώνες στην Τουρκία, με την τελετή έναρξης στις 20 του μήνα, όταν μέχρι σήμερα ο τόπος βράζει στην γειτονική χώρα; Αυτή είναι η εύλογη απορία για κάθε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο.

Οι αγώνες στην Μερσίνη, όμως αυτό δεν πάει να πει τίποτα επί της ουσίας, αφού γίνεται χαμός σε τόσες μεγάλες πόλεις της Τουρκίας. Άλλωστε, η τουρκική παραλιακή πόλη της Μερσίνης βρίσκεται κοντά στα Άδανα, όπου το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί αρκετές ταραχές και συμπλοκές διαδηλωτών με την τουρκική αστυνομία.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει τόσες μέρες, με απίστευτα σκληρές συγκρούσεις, που είχαν σαν συνέπεια ακόμα και θανάτους διαδηλωτών, ενώ από χθες γίνεται πάλι χαμός. Υπάρχουν, μάλιστα, καταγγελίες για ρίψη χημικών ακόμα και μέσα σε κεντρικά ξενοδοχεία στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ένας θεός ξέρει τι θα γίνει απόψε.

Περισσότερες από 20 ξένες αποστολές και πάνω από 4.000 αθλητές (ανάμεσά τους, βέβαια, κι Έλληνες) είναι έτοιμοι να αναχωρήσουν για την Τουρκία, οι διοργανωτές και η επιτροπή μεσογειακών αγώνων καθησυχάζουν όταν ρωτούνται σχετικά, όμως ποιος μπορεί να εγγυηθεί ασφάλεια και ομαλότητα όταν όλη η χώρα είναι σε τεντωμένο σχοινί με κυβερνητική αστάθεια κι απίστευτης έκτασης επεισόδια από την μια ως την άλλη άκρη τόσες μέρες; Και ποιος ξέρει για πόσες ακόμα…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags