Facebook Pixel Φουλ για χρυσό ο Ηλιάδης!
| 2013-08-30 20:21:00

Φουλ για χρυσό ο Ηλιάδης!

Φουλ για χρυσό ο Ηλιάδης!

Στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος τζούντο που φιλοξενείται στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, προκρίθηκε ο Ηλίας Ηλιάδης. 

Ο Mr. Ippon του παγκοσμίου τζούντο, στον τελικό του 4ου προκριματικού ομίλου επικράτησε με Ippon του Λιθουανού Καρόλις Μπάουζα και εξασφάλισε θέση στην πρώτη τετράδα της κατηγορίας των -90 κιλών.

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του Ηλία Ηλιάδη επί του Μπάουζα σε διάστημα λιγότερο των 13 μηνών, αφού είχε επικρατήσει και στη φάση των «16» του Ολυμπιακού τουρνουά που έγινε πέρυσι το καλοκαίρι στο Λονδίνο.

Νωρίτερα, στη φάση των «16», ο Ηλιάδης είχε νικήσει με Hansoku-make (αποβολή) τον Τσινγκίζ Μαμέντοφ από το Κιργιστάν, ενώ στους δύο πρώτους προκριματικούς γύρους νίκησε κατά σειρά τον Σλοβάκο Ραντλ και τον Ολλανδό Έλμοντ.

Στα ημιτελικά, ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου, θα αναμετρηθεί με το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, τον Κουβανό Άσλεϊ Γκονζάλες. Οι δύο τους έχουν αναμετρηθεί δύο φορές στο παρελθόν και μετρούν από μία νίκη έκαστος. Ο Γκονζάλες είχε επικρατήσει πριν από δύο χρόνια στο Γκραν Σλαμ του Τόκιο, ενώ πριν από μερικούς μήνες, ο Ηλιάδης είχε ισοφαρίσει τις νίκες στο Masters του Τιουμέν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags