Facebook Pixel Πληρώνουν και απ' την τσέπη τους...
| 2011-04-01 21:50:00

Πληρώνουν και απ' την τσέπη τους...

Πληρώνουν και απ' την τσέπη τους...

Στον κόσμο της βρίσκεται η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας. Την ώρα που η οικονομική κρίση έχει αφήσει τα σημάδια της στα περισσότερα σωματεία, τα αναγκάζει να μεταβούν στη Ρόδο για το πρωτάθλημα Γ’ κατηγορίας Ανδρών, πληρώνοντας όλα τα έξοδα από την τσέπη τους.

Στη Ρόδο αναμένεται να μετακομίσει όλη η… Ελλάδα από τις 8 έως τις 11 Απριλίου. Και αυτό γιατί σωματεία πυγμαχίας από όλη την ελληνική επικράτεια, θα πάρουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γ’ κατηγορίας Ανδρών.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη διοργάνωση αναμένεται να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τα σωματεία πυγμαχίας, τα οποία βρίσκονται ήδη σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σύλλογοι πυγμαχίας οι οποίοι δεν μπορούνε να ανταποκριθούν στα έξοδα, αφού τα έσοδα είναι μηδενικά! Τόσο τραγική είναι η κατάσταση που τα σωματεία αναγκάζονται να δηλώνουν συμμετοχή με λιγότερους αθλητές για να γλιτώσουν κάποια έξοδα!

Κάθε αθλητής στοιχίζει ξενοδοχείο, φαγητό, μετακίνηση. Η διαμονή για κάθε πυγμάχο κοστίζει 27 ευρώ τη μέρα, συν 80 ευρώ τα μεταφορικά (πήγαινε-έλα). Κάντε τη… σούμα, 188 ευρώ έκαστος (4*27+80=188). Είναι πολλά τα χρήματα.Έτσι, άλλος σύλλογος κατεβαίνει με 5, άλλος με 7, άλλος με 6, ακόμα και με 4 αθλητές.

Η ΕΟΠ όμως έχει… μεριμνήσει και γι’ αυτό. Στους όρους συμμετοχής υπάρχει μία απαραίτητη προϋπόθεση. Αυτή λέει ότι θα πρέπει να συμμετάσχουν σε κάθε κατηγορία τουλάχιστον οχτώ αθλητές! «Στην περίπτωση που θα συμμετάσχουν λιγότεροι πυγμάχοι σε κάθε κατηγορία βάρους τότε προκειμένου να διεξαχθούν οι αγώνες στις ελλιπείς κατηγορίες τα σωματεία θα συμμετάσχουν στα έξοδα της διεξαγωγής τους με 70€ το άτομο και η καταβολή θα είναι άμεση πριν την κλήρωση». Δηλαδή δεν φτάνει η ύπαρξη τόσων εξόδων, τα σωματεία αναγκάζονται να βάλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν τις ελλιπείς θέσεις…

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι τα σωματεία πληρώνουν εισφορά κάθε χρόνο στην Ομοσπονδία… Παρ’ όλα αυτά η ΕΟΠ συνεχίζει να αδιαφορεί και να προκαλεί, διοργανώνοντας τους αγώνες στο μακρινό «νησί των Ιπποτών».

Τέλος να μεταφέρουμε μία πληροφορία ότι τις τελευταίες ημέρες ο ΣΔΟΕ έχει μπει  στην Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας και ελέγχει τα οικονομικά της. Λέτε οι "ράμπο" να βρούνε κανένα…. λαυράκι;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags