Facebook Pixel "Χμ, ποια να διαλέξω; Εσένα; Εσένα; Όχι, εσένα! Έλα"!
| 2013-11-04 16:49:00

"Χμ, ποια να διαλέξω; Εσένα; Εσένα; Όχι, εσένα! Έλα"!

"Χμ, ποια να διαλέξω; Εσένα; Εσένα; Όχι, εσένα! Έλα"!

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο Γιουσέν Μπολτ στην αυτοβιογραφία του που κυκλοφορεί εδώ και λίγες ημέρες. Με πάθος και χωρίς φόβο, ο Τζαμαϊκανός φανέρωσε κάποια από τα μυστικά του, από τις γυναίκες μέχρι το ποδόσφαιρο που αγαπά αλλά και τη μαριχουάνα που δοκίμασε σε νεαρή ηλικία.

Το νησί της Καραϊβικής ελέγχεται τους τελευταίους μήνες από τις αρμόδιες αρχές για απαγορευμένες ουσίες και παρότι ο γρηγορότερος αθλητής στον κόσμο επισήμανε πολλάκις ότι δεν έχει καμία σχέση με αναβολικά, εν τούτοις στο βιβλίο του γράφει για την πρώτη του επαφή με τη μαριχουάνα όταν ήταν ακόμη μικρός και πριν γίνει διάσημος.

«Ξέρω ότι μπορεί να ακούγεται ακατάλληλο για έναν Ολυμπιονίκη. Το έχω κάνει μόνο μία φορά και το έχω μετανιώσει. Όταν έπαιζα μπάλα με φίλους, στο πάρκο υπήρχε πάντα μία ομάδα παιδιών που κάπνιζαν. Μία ημέρα υπέκυψα στον πειρασμό αλλά μόλις δοκίμασα σκέφτηκα πως ήταν αηδιαστικό. Αισθάνθηκα λίγο κουρασμένος, το αποτέλεσμα ήταν δυνατό και υπέφερα από ιλίγγους», είπε χαρακτηριστικά ο Μπολτ ο οποίος από και πέρα επικεντρώθηκε στους αγώνες του και αργότερα και στο «ωραίο φύλο».

Τα μετάλλια και το κοτόπουλο!

Αναφέρθηκε μάλιστα στην παραμονή του στο Πεκίνο το 2008 κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων όπου πανηγύρισε τα πρώτα του χρυσά μετάλλια, αποκαλύπτοντας ότι στις 10 ημέρες που έμεινε στην κινεζική πρωτεύουσα κατανάλωσε 1000 κομμάτια κοτόπουλου!

«Στην αρχή έφαγα ένα κουτί με 20 κομμάτια κοτόπουλου για μεσημεριανό και μετά το ίδιο για βραδινό. Την επόμενη ημέρα κατανάλωσα δύο ίδια κουτιά για πρωινό, ένα για μεσημεριανό και δύο ακόμη για βραδινό. Κατανάλωνα 100 κομμάτια κοτόπουλου κάθε ημέρα. Φίλε μου, με τόσο κοτόπουλο έπρεπε να κερδίσω το χρυσό μετάλλιο», αναφέρει χαριτολογώντας, αποκαλύπτοντας επίσης ότι η χαρακτηριστική κίνηση του τοξότη που κάνει πλέον έπειτα από κάθε νίκη του δεν ήταν καν δική του ιδέα.

Όπως είπε ήταν… δουλεμένο στην προπόνηση με ένα φίλο του χορευτή από την Τζαμάικα, με τον οποίο έκανε συμφωνία, ότι σε περίπτωση που θα κέρδιζε στο Πεκίνο θα έκανε αυτή την τρελή χορευτική κίνηση που ονομάζεται «World Di».

«Οι γυναίκες έπεφταν στα πόδια μου»

Από τις σελίδες δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η σχέση του με το ωραίο φύλο, μια σχέση που έγινε πιο στενή μετά τις επιτυχίες του στο Πεκίνο. Άλλωστε τότε ήταν μόλις 22 ετών και παρότι βρισκόταν σε μα σοβαρή σχέση εκείνη την εποχή, δεν είπε όχι σε νέες εμπειρίες, αφού όπως είπε οι γυναίκες «έπεφταν» από μόνες τους.

«Μπορούσα να είχα όποια γυναίκα ήθελα. Πήγαινα σε ένα πάρτι και διάλεγα, έμπαινα σε ένα κλαμπ και σκεφτόμουν: «Χμ, ποια να διαλέξω; Εσένα; Εσένα; Όχι, εσένα! Έλα». Για έναν άνδρα, ήταν σαν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Επιπλέον, ήμουν 22 ετών και ήμουν γεμάτος ζωή. Αισθανόμουν σαν ένα μικρό παιδί σε ένα κατάστημα με καραμέλες», ήταν τα λόγια του.

Το όνειρο του ποδοσφαιριστή

Αυτό που κάνει το κάνει καλύτερα από τον καθένα. Όμως ο Μπολτ έχει στο… αίμα του και το μικρόβιο του ποδοσφαιριστή. Λατρεύει μεταξύ άλλων την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ελπίζει ότι κάποτε θα έχει την ευκαιρία του. «Το ξέρω, μοιάζει με τρέλα. Εγώ όμως το βλέπω έτσι, ένας προπονητής θα έπρεπε να δώσει μία ευκαιρία σε έναν παίκτη. Πιστεύω ότι θα μπορούσα να είμαι αρκετά τυχερός για να παίξω σε μία αγγλική ομάδα».

Η «μάχη» για τη σκυτάλη στο Λονδίνο

Ο Μπολτ αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό που έγινε στο φινάλε των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, όπου επανέλαβε την επιτυχία του με τρία ακόμη χρυσά μετάλλια. Στο τελευταία αγώνισμα που έτρεξε ήταν η σκυταλοδρομία 4Χ100μ. Νέα πρωτιά για την ομάδα της Τζαμάικα και ο χρυσός Ολυμπιονίκης προσπάθησε να πάρει τη σκυτάλη ως ενθύμιο. Μόνο που αντιμετώπισε την έντονη αντίδραση του υπαλλήλου, ο οποίος τον κοίταξε σαν να ήταν τρελός.

«Δεν μπορείς να την έχεις, θα την χρειαστούμε», ήταν τα λόγια του υπαλλήλου, με τον Μπολτ να απαντά: «Μα γιατί; Αφού οι Αγώνες τελείωσαν». Οι δυο τους σχεδόν πιάστηκαν στα χέρια, ο υπάλληλος τον απείλησε μέχρι και με αποκλεισμό σε περίπτωση που δεν του έδινε πίσω τη σκυτάλη, μέχρι να δώσει τη λύση ένας άλλος υπάλληλος που του επέτρεψε να κρατήσει εν τέλει την… πολύτιμη ράβδο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags