Facebook Pixel Ο Έλληνας αθλητής με την απίστευτη δύναμη!
Άλλα Σπορ
| 2013-12-17 10:00:00

Ο Έλληνας αθλητής με την απίστευτη δύναμη!

Ο Έλληνας αθλητής με την απίστευτη δύναμη!

"Σκυλίσια Μέρα" με έναν σπουδαίο Έλληνα αθλητή με μεγάλες παγκόσμιες διακρίσεις.

Αν όχι ο κορυφαίος, σίγουρα είναι ένας από τους μεγαλύτερους ακοντιστές που έχουν βγει ποτέ στην Ελλάδα. Ο Κώστας Γκατσιούδης γεννήθηκε σαν σήμερα το 1973 στο Διδυμότειχο και καλό είναι να θυμηθούμε με αυτή την αφορμή τη μεγάλη του καριέρα.

Ο Γκατσιούδης με βολή 91,69 μ. κατέχει την 5η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο άθλημα. Το ταλέντο του φάνηκε από τα πρώτα χρόνια, όταν και είχε έρθει 2ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων το 1992.

Η πρώτη του τεράστια διάκριση έγινε το 1997 με το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου της Αθήνας, όταν και αποθεώθηκε με χιλιάδες κόσμου να θέλουν να παρακολουθήσουν εκείνον τον συγκλονιστικό αγώνα.

Ο Γκατσιούδης ήταν ένας αθλητής με διάρκεια κι έτσι συνέχισε τις διακρίσεις, με το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο της Σεβίλλης δυο χρόνια αργότερα. Το 2001 πήρε ένα ακόμα μετάλλιο στη διοργάνωση, αφού κατέκτησε την 3η θέση.

Δυστυχώς, δεν κατάφερε να πάρει μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000 και ήρθε 6ος παρά τις εξαιρετικές του επιδόσεις εκείνη την εποχή.

Ο Γκατσιούδης είναι από τους μεγαλύτερους ακοντιστές διεθνώς και πέτυχε στην καριέρα του σπουδαία πράγματα, αφού έσπασε τρείς φορές το φράγμα των 90 μ.

Αν, μάλιστα, δεν είχε αρκετούς τραυματισμούς από ένα σημείο και μετά, τότε θα είχε ακόμα περισσότερα μετάλλια.


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags