31/12/13 - 00:56

Αναθεωρούν οι Ρώσοι μετά τις επιθέσεις

Η Ρωσία ανησυχούσε περισσότερο για τις καιρικές συνθήκες, εν όψει των Αγώνων στο Σότσι, όμως οι πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις, έκρουσαν το καμπανάκι στους διοργανωτές.  

Αναθεωρούν οι Ρώσοι μετά τις επιθέσεις
21.458views 0shares

Δραματικό το διήμερο στο Βόλγκογκραντ και οι δύο επιθέσεις αυτοκτονίας με τραγικό απολογισμό τους 31 νεκρούς έχουν αλλάξει τα πράγματα, αναφορικά με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που ανοίγουν την αυλαία τους σε δύο μήνες.

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί πλέον οι ρωσικές αρχές, με τον πρόεδρο της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν να εφιστά την προσοχή σε όλους τους αρμόδιους φορείς για την ασφάλεια της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης. Άλλωστε, η ΔΟΕ, μετά την πρώτη επίθεση της Κυριακής (29/12) εξέφρασε άμεσα την ανησυχία της, χωρίς παρόλα αυτά να αμφισβητήσει την ικανότητα της Ρωσίας.

Προς το παρόν, πάντως, και όπως τόνισε ο επικεφαλής της ρωσικής ολυμπιακής επιτροπής, Αλεξάντερ Ζούκοφ δεν ενδέχεται να ληφθούν –τουλάχιστον άμεσα- νέα μέτρα, αφού έχει γίνει ό,τι χρειάζεται προκειμένου να κυλήσουν τα πάντα ομαλά, κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν συστήματα της τελευταίας τεχνολογίας για να ελέγχουν την ταυτότητα όσων κινούνται στην περιοχή γύρω από το Σότσι, ενώ η ζώνη ασφαλείας που έχει οριστεί φτάνει τα 100χλμ μακριά από την πόλη, κατά μήκος της Μαύρης Θάλασσας και 40χλμ προς την ενδοχώρα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ