Facebook Pixel Κίνδυνος για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι από την... έλλειψη χιονιού (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2014-01-19 17:20:00

Κίνδυνος για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι από την... έλλειψη χιονιού (ΒΙΝΤΕΟ)

Κίνδυνος για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι από την... έλλειψη χιονιού (ΒΙΝΤΕΟ)

Λιγότερο πλέον από τρεις εβδομάδες πριν την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, η μεγαλύτερη ανησυχία των διοργανωτών πέρα από το μείζον ζήτημα της ασφάλειας, είναι ο... καιρός. Φοβούνται ότι δεν θα χιονίσει! 

Οι διοργανωτές έχουν αποθηκεύσει 450.000 κυβικά μέτρα χιονιού για κάθε ενδεχόμενο.

Όμως οι κάτοικοι του Σότσι είναι αισιόδοξοι ότι η περιοχή θα δει άσπρη μέρα. "Νομίζω ότι θα υπάρχει χιόνι, σε κάθε περίπτωση, αν παραμείνει έτσι μέχρι το Φεβρουάριο, έχει αποθηκευτεί στις πίστες αρκετό χιόνι να ρίξουν τα μηχανήματα", λέει μια κάτοικος του ρωσικού θερέτρου.

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι οι χιονοστιβάδες και η κακή ορατότητα ενδεχομένως να αποτελέσουν μεγαλύτερο πρόβλημα για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση, από ό,τι η έλλειψη χιονιού.

"Συνήθως τον Φεβρουάριο πάντοτε χιονίζει, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Δούλευα και έκανα σκι εδώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια και ο Φεβρουάριος είναι η καλύτερη εποχή", λέει ένας άλλος ρώσος πολίτης.

Οι ασυνήθιστες για την εποχή υψηλές θερμοκρασίες που παρατηρούνται αυτήν την περίοδο στο Σότσι και φτάνουν τους εννέα βαθμούς κελσίου, μαζί με την ηλιοφάνεια, κάνουν τον καιρό να μοιάζει περισσότερο ανοιξιάτικος. Μόνο που αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες λέγονται "Χειμερινοί" και οι μέρες της διεξαγωγής τους πλησιάζουν επικίνδυνα.

Πηγή: euronews.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags