Facebook Pixel Με αέρα στο πανί κι Ελλάδα στην ψυχή!
| 2014-03-20 15:10:00

Με αέρα στο πανί κι Ελλάδα στην ψυχή!

Με αέρα στο πανί κι Ελλάδα στην ψυχή!

Παλιότερα χαρακτηρίστηκε "νέος Κακλαμανάκης". Πλέον είναι ο Βύρων Κοκκαλάνης, ιστιοπλόος με ονοματεπώνυμο, δικές του, μεγάλες διακρίσεις και ακόμα μεγαλύτερους στόχους.

Στόχους παγκόσμιους, όπως γράφει πια και το πανί του GLOBO! Ένα πανί που είδαμε να κυματίζει ...πάντα πρώτο αυτές τις μέρες στο Athens Eurolymp Week 2014, στη Μαρίνα Δέλτα Φαλήρου, η οποία διοργανώθηκε φέτος για 15η φορά από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία με τη βοήθεια του Δήμου Καλλιθέας και συγκεκριμένα του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης "Γιάννης Γάλλος".

Η συγκεκριμένη διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Βύρωνα Κοκκαλάνη για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα ξεκινήσει στο τέλος του μήνα στη Μαγιόρκα της Ισπανίας. Ποιος είναι, όμως, ο Βύρων Κοκκαλάνης, ο οποίος θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες της Ελλάδας για ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016; Ο sportdog σας τον συστήνει...

Το "Next big thing" της ελληνικής ιστιοπλοΐας, στη μετά Νίκου Κακλαμανάκη εποχή, μεγάλωσε και έχει πια τη δική του πορεία στο χώρο, μια πορεία γεμάτη διακρίσεις και πάντα ανοδική! Ο Βύρων Κοκκαλάνης, στα 29 του χρόνια σήμερα, έριξε ...άγκυρα στο windsurfing από την ηλικία των 12 ετών, μετά από προτροπή του πατέρα του και, φυσικά, η ενασχόλησή του με το άθλημα είναι καθημερινή. Πάντα φανατικός της ιστιοσανίδας, ξεκίνησε από τα Mistral, ενώ από το 2006 που προπονείται και αγωνίζεται στην κατηγορία RS:X μετράει πολλές διακρίσεις, κάνοντας τους Έλληνες υπερήφανους με τις παρουσίες του σε διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με τον προπονητή του, Δημήτρη Πηλιχό, είναι μαζί από την πρώτη στιγμή της ενασχόλησής του με το windsurf, ενώ ακόμα και τις ώρες που δεν κάνει προπονήσεις (τις περισσότερες φορές έχει διπλή καθημερινή προπόνηση) συνεχίζει να ασχολείται με τη θάλασσα και τα κύματα, όπως και με την ποδηλασία δρόμου που ουσιαστικά είναι κομμάτι της προπόνησής του.

Ειδική αναφορά αξίζει να γίνει στην παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, όπου αναδείχθηκε 6ος Ολυμπιονίκης στην ιστιοσανίδα RS:X, αλλά και στο χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε πριν από λίγο καιρό, στο ISAF Sailing World Cup, που πραγματοποιήθηκε στο Μαϊάμι (25 Γενάρη-1 Φλεβάρη), το οποίο ήρθε να διαδεχθεί εκείνο (επίσης χρυσό) που κατέκτησε στο περσινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Μπρεστ της Γαλλίας.

Επόμενος μεγάλος στόχος του, πέρα από τις διεθνείς διακρίσεις στις κορυφαίες παγκόσμιες διοργανώσεις της επόμενης διετίας, είναι φυσικά η συμμετοχή και το ...βάθρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το καλοκαίρι του 2016. Προκειμένου να παραλάβει και να διατηρήσει τη σκυτάλη εκεί που την άφησε ο Νίκος Κακλαμανάκης στο ίδιο άθλημα, αλλά και ο ίδιος ο Βύρωνας πριν από λίγο καιρό στο Μαϊάμι: στην κορυφή! Ο πρωταθλητής του Ν.Ο. Τζιτζιφιών Καλλιθέας, άλλωστε, γνωρίζει πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια πώς να ανεβάζει ψηλά στο βάθρο την ελληνική σημαία, σε όποια διοργάνωση κι αν συμμετέχει...

Πλέον, βέβαια, στην προσπάθειά του αυτή δεν είναι μόνος. Μαζί του ανοίγει πανιά και η GLOBO, η οποία μέσα από τη χορηγία της στον Βύρωνα Κοκκαλάνη, συνεχίζει να στέλνει το μήνυμά της στηρίζοντας έμπρακτα τον αθλητισμό, αλλά και τις δράσεις που φέρνουν τη νεολαία κοντά σε αυτόν!

Σχετικά με την GLOBO:

Η GLOBO ιδρύθηκε το 1997 και σήμερα κατατάσσεται στις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο του Enterprise Mobility Management και του Mobile Application Development. Σήμερα απασχολεί περισσότερους από 400 ανθρώπους σε μόνιμη βάση και διαθέτει γραφεία εκτός από την Αθήνα, στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, Σαν Χοσέ, Οχάιο, Ντουμπάι, Σιγκαπούρη και Λεμεσό. Από το 2007, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (GBO:LN) και η επιχειρηματική της δραστηριότητα εκτείνεται σε περισσότερες από 40 χώρες στον κόσμο. Διαβάστε περισσότερα για την GLOBO εδώ. 

Οι διακρίσεις του Βύρωνα Κοκκαλάνη!

2014 ISAF Sailing World Cup - Miami - 1ος
2013 European Championship - 1ος
2013 World Championship - 3ος
2013 Delta Lloyd Regatta - 2ος
2012 London Olympic Games - 6ος
2012 World Championship - 5ος
2012 European Championship - 2ος
2011 World Championship, 7ος
2011 European Championship, 2ος
2011 Weymouth Preolympic Regatta, 5ος
2011 Trofeo S.A.R. Princess Sofia, 4ος
2010 European Championship, 2ος
2010 42nd S.O.F Hyeres, 1ος
2010 Trofeo S.A.R. Princess Sofia, 1ος
2009 World Championship, 5ος
2006, 2007, 2009, 2010, 2011, 2012, 2014 Athens Eurolymp Week, 1ος 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags