Facebook Pixel Διεκδικεί το πρωτάθλημα η ΑΕΚ
| 2014-06-06 15:32:00

Διεκδικεί το πρωτάθλημα η ΑΕΚ

Διεκδικεί το πρωτάθλημα η ΑΕΚ

Ο αθλητικός δικαστής αποφάσισε να διεξαχθεί κανονικά ο 3ος τελικός της Α1 Ανδρών του χάντμπολ ΑΕΚ - Διομήδη ο οποίος είχε αναβληθεί την Παρασκευή (30/5) λόγω των επεισοδίων στο κλειστό του Πανελληνίου. Εξι αγωνιστικές κελκεισμένων και 80.000 ευρώ πρόστιμο στην Ενωση.

Η Ένωση και οι Αργίτες θα διεκδικήσουν εντός του αγωνιστικού χώρου τον τίτλο του πρωταθλητή, αλλά χωρίς κόσμο.

Κι αυτό γιατί μπορεί ο αθλητικός δικαστής να μην τιμώρησε την ΑΕΚ βάσει του άρθρου 12 του πειθαρχικού κανονισμού της ΟΧΕ που αναφέρεται σε δυσφήμιση του αθλήματος και προβλέπει ποινή μηδενισμού από 1 έως 12 αγωνιστικές, αλλά επέβαλε ποινές που αφορούν το άρθρο 12.

Συγκεκριμένα ο αθλητικός δικαστής Κωνσταντίνος Δεμέστιχας τιμώρησε την ΑΕΚ με έξι αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 80.000 ευρώ. Τιμωρία που πλησιάζει εκείνη που είχε επιβληθεί σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στα γεγονότα της Λαμίας τον Μάιο του 2010 (οι δύο «δικέφαλοι» που ήταν και υπότροποι είχαν τιμωρηθεί με 10 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 120.000 ευρώ πρόστιμο).

Με τη διαφορά όμως πως τότε η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ ήταν υπότροποι και η ποινή είχε διπλασιαστεί, καθώς ο πειθαρχικός κανονισμός αναφέρει μίνιμουμ ποινή πέντε αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 60.000 ευρώ πρόστιμο.

Πρόκειται για μια τιμωρία που στο κομμάτι των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών μπορεί να χαρακτηριστεί το μη… χείρον… βέλτιστον, όμως στο κομμάτι το οικονομικό αποτελεί τεράστιο πλήγμα.

Κι αυτό γιατί ουσιαστικά πρόκειται για το 1/8 του τρέχοντος μπάτζετ του τμήματος χάντμπολ (το οποίο είναι άγνωστο σε τι ποσό θα φτάσει τη νέα χρονιά κι εξαρτάται από την παραμονή ή όχι του Δημήτρη Λαζόπουλου ως χρηματοδότη του τμήματος).

Είναι χαρακτηριστικό πως την Πέμπτη (5/6) σε μια μικρή διακοπή της απολογίας της ΑΕΚ στον αθλητικό δικαστή ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής Αλέξης Αλεξίου έλεγε πως καλό θα ήταν να μην υπάρξει πρόστιμο γιατί και το κατώτερο των 60.000 ευρώ είναι απαγορευτικό. "Δεν υπάρχουν λεφτά στην ερασιτεχνική" ανάφερε χαρακτηριστικά.

Το σκεπτικό της απόφασης
Ο αθλητικός δικαστής έριξε την ευθύνη στην αστυνομία για τη ρίψη δακρυγόνου, ωστόσο σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην απόφαση του, υπήρξαν εκτεταμένα επεισόδια πριν αυτό το γεγονός, ενώ υπήρξε ένταση και εντός του αγωνιστικού χώρου.

Αναλυτικά η απόφαση του δικαστή: "Στο αθλητικό σωματείο "Α.Ε.Κ."
α. την ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) για έξι (6) αγωνιστικές ημέρες και πρόστιμο ογδόντα χιλιάδων (80.000 €) ευρώ και
β. έγγραφη επίπληξη για την προκληθείσα δυσφήμιση του αθλήματος».

Προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ
Ηδη το νομικό επιτελείο της ΑΕΚ ετοιμάζει την προσφυγή που θα κατατεθεί την ερχόμενη Τρίτη (9/6) στα ΑΕΑΔ προσδοκώντας τη μείωση της ποινής. Κάτι που εξαρχής από τη διοίκηση της ερασιτεχνικής είχε ξεκαθαριστεί πως θα συμβεί εφόσον η ποινή ήταν μεγάλη.

Το ζητούμενο είναι πότε θα εξετάσει την υπόθεση το ΑΣΕΑΔ (12 ή 19 Ιουνίου) γιατί κάποια στιγμή η ΟΧΕ θα πρέπει να ορίσει τον 3ο τελικό και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Άλλωστε, υπάρχει και η προθεσμία (11/6) από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία για τη δήλωση της ομάδας που θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Champions League τη νέα χρονιά (λογική η ελληνική ομοσπονδία θα ζητήσει παράταση).

Επίσης από την Ενωση εκφράζεται δυσαρέσκεια για την ποινή και κάνουν λόγο για οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης του τμήματος. Αλλά και ο ισχυρός άνδρας του "κιτρινόμαυρου" χάντμπολ και βασικός χρηματοδότης Δημήτρης εμφανίζεται ενοχλημένος αλλά και προβληματισμένος για το μέλλον.

Καρυπίδης: "Μας κόβετε τα όνειρα"
Ο Σάββας Καρυπίδης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, σχολίασε χαρακτηριστικά: "Ντροπή και αίσχος. 80.000€ πρόστιμο και 6 αγωνιστικές ;;; Ο λόγος;;; … Λοιπόν εσείς εκεί προς αστυνομία μεριά και εκεί στο χωριό, επειδή εσείς τα κάνατε όλαααα και βασικά μου κόβετε τα όνειρα να συνεχίσω να παίζω και να κάνω αυτό που αγαπώ θα τα πούμε όταν έρθει η ώρα σας. ΕΓΩ ΕΝΑ ΞΕΡΩ Η ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ!! ΑΛΑΝΙΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ!!!".

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags