Facebook Pixel "Κάναμε ενέσεις"
| 2011-05-20 12:06:00

"Κάναμε ενέσεις"

"Κάναμε ενέσεις"

Ισως αυτή είναι η πρώτη φορά που ο "θρύλος" του Λανς Αρμστρονγκ κινδυνεύει σοβαρά να αφανιστεί.

Ο πρώην συναθλητής και συμπατριώτης του, Τάιλερ Χάμιλτον αποκάλυψε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι είδε με τα ίδια του τα μάτια τον επτάκις νικητή του Γύρου Γαλλίας να κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

H συνέντευξη του Χάμιλτον θα προβληθεί την Κυριακή στο CBS και στην εκπομπή ευρείας θεαματικότητας, "60 λεπτά". Μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός ποδηλάτης, ο οποίος αποχώρησε από την αγωνιστική δράση το 2009, δήλωσε:

"Είδα ερυθροποιητίνη στο ψυγείο του... Τον είδα να κάνει χρήση με ένεση περισσότερες από μία φορά, όπως έκανα κι εγώ πάρα πολλές φορές. Ο Αρμστρονγκ έπαιρνε ό,τι παίρναμε όλοι...η πλειοψηφία των ποδηλατών. Υπήρχε ερυθροποιητίνη... τεστοστερόνη... μετάγγιση αίματος".

Αμέσως μετά την προβολή του αποσπάσματος της συνέντευξης από το CBS ο δικηγόρος του Αρμστρονγκ, Μαρκ Φαμπιάνι έσπευσε να υπερασπιστεί τον πελάτη του εκδίδοντας ανακοίνωση. Μέσα σε αυτήν αναφέρει ότι ο Χάμιλτον σκοπεύει να βγάλει χρήματα από τη συγγραφή βιβλίου και άλλαξε την ιστορία προκειμένου να προσελκύσει διαφημιστές. Αλλά, όπως τονίζει, "η απληστία και η πείνα για δημοσιότητα δεν μπορούν να αλλάξουν τα γεγονότα: ο Λανς Αρμστρονγκ είναι ο αθλητής που έχει περάσει από τους περισσότερους ελέγχους ντόπινγκ στην ιστορία του αθλητισμού. Εχει περάσει περίπου από 500 ελέγχους στα 20 χρόνια της αγωνιστικής του παρουσίας".

Λίγο αργότερα ο ίδιος ο Αρμστρονγκ έδωσε την απάντησή του μέσω twitter: "20+ χρόνια καριέρας. 500 έλεγχοι ντόπινγκ παγκοσμίως, εντός κι εκτός διοργανώσεων. Κανένα θετικό δείγμα. Δεν έχω τίποτα άλλο να πω".

Πηγή: Contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags