Facebook Pixel Red Bull Cliff Diving Series στη Λίμνη Βουλιαγμένης! (BINTEO)
| 2011-05-20 15:15:00

Red Bull Cliff Diving Series στη Λίμνη Βουλιαγμένης! (BINTEO)

Red Bull Cliff Diving Series στη Λίμνη Βουλιαγμένης! (BINTEO)

To Red Bull Cliff Diving World Series, μια από τις πιο ριψοκίνδυνες και εντυπωσιακές αθλητικές διοργανώσεις του κόσμου, επιστρέφει στην Αθήνα για τη διεξαγωγή του τρίτου αγώνα του πρωταθλήματος, στην λίμνη της Βουλιαγμένης στις 22 Μαΐου...

Οι δώδεκα κορυφαίοι αθλητές καταδύσεων του κόσμου επιστρέφουν, στις 22 Μαΐου, στα μυστηριώδη νερά της Λίμνης Βουλιαγμένης με μια αναμέτρηση που αναμένεται ακόμα πιο εντυπωσιακή, μετά τον Μεγάλο Τελικό του Πρωταθλήματος το 2009, παρουσία 8000 θεατών.

Νέοι αθλητές, δυσκολότερες καταδύσεις, σπουδαίοι κριτές, ανάμεσά τους ο πιο γνωστός αθλητής καταδύσεων όλων των εποχών, Greg Louganis, είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που υπόσχονται ένα ακόμα πιο συγκλονιστικό θέαμα.

Οι αγώνες του Red Bull Cliff Diving έχουν πενταμελή διεθνή κριτική επιτροπή και η βαθμολογία αποδίδεται στους αθλητές σύμφωνα με το βαθμό δυσκολίας και τον τρόπο εκτέλεσης των καταδύσεων.

Επικρατέστεροι για την κατάκτηση του βάθρου είναι οι Gary Hunt, Artem Silchenko και Slava Polyeshchuk που έχουν ξεκινήσει το φετινό Πρωτάθλημα πολύ δυναμικά, παρουσιάζοντας νέες –μεγάλου βαθμού δυσκολίας– καταδύσεις.

Το Red Bull Cliff Diving World Series δεν θεωρείται τυχαία ένα από τα πιο εντυπωσιακά Πρωταθλήματα. Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, η βαρύτητα έλκει το σώμα του αθλητή από ύψος 27 μέτρων, παρόμοιο με αυτό ενός οκταόροφου κτιρίου, ξεπερνώντας σε ταχύτητα τα 85χλμ. και διαρκούν μόλις δύο δευτερόλεπτα.

Χωρίς κανένα προστατευτικό, οι εκλεκτοί αθλητές πέφτουν στο κενό εκτελώντας καταδύσεις που έχουν εμπλουτιστεί με συναρπαστικές φιγούρες και βασίζονται στον επαγγελματισμό και την εμπειρία τους, ενώ τα σώματά τους μετατρέπονται σε μονοθέσια της F1. Εκεί όπου δεν υπάρχει περιθώριο για λάθος, η αυτοσυγκέντρωση και ο σωματικός έλεγχος είναι τα μόνα στοιχεία που παίζουν ρόλο.

Ραντεβού την Κυριακή, 22 Μάιου στις 16.00 το απόγευμα για να απολαύσουμε 12 κορυφαίους αθλητές σε μια υψηλού επιπέδου αθλητική διοργάνωση.

Στο πρωτάθλημα υπάρχουν επτά αγώνες γεμάτοι προκλήσεις, από το Μάρτιο έως και το Σεπτέμβριο. Έχουν επιλεχθεί τοποθεσίες απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και εναλλακτικά αστικά τοπία.

Ξεκίνησε τον Μάρτιο από το Νησί του Πάσχα (ΧΙΛ), το Απρίλιο επέστρεψε στο Μέξικο (Yucatán) και ακολουθούν οι αγώνες σε Ελλάδα (Αθήνα) το Μάϊο, Γαλλία (La Rochelle) και η Ιταλία (Malcesine) τους επόμενους δύο μήνες. Ύστερα από ένα ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες (Βοστώνη) τον Αύγουστο, ο μεγάλος τελικός θα φιλοξενηθεί στην Ουκρανία (Yalta) στις 4 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags