Facebook Pixel Ένας... παπάς πρόεδρος στην Ορεστιάδα!
Άλλα Σπορ
| 2015-06-17 20:51:00

Ένας... παπάς πρόεδρος στην Ορεστιάδα!

Ένας... παπάς πρόεδρος στην Ορεστιάδα!

Μεγάλη αίσθηση στον χώρο του βόλεϊ και όχι μόνο προκάλεσε το γεγονός ότι στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στον Ερασιτέχνη ΑΟ Ορεστιάδας, πρώτος σε σταυρούς, αναδείχθηκε ένας… ιερέας, ο οποίος μάλιστα δεν κατάγεται καν από την Ορεστιάδα:

Ο πατήρ Κωνσταντίνος Δευτερίγος έλαβε 75 σταυρούς, όσους και η Ευμορφία Βενετίδου, σύζυγος του Στέλιου Κεμανετζή, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί πρώτος στις εκλογές που διενεργήθηκαν την προπερασμένη Κυριακή. Μάλιστα, μετά την σύγκλιση σε σώμα του νέου ΔΣ (από όπου και η φωτογραφία), ανέλαβε έφορος του τμήματος βόλεϊ και των ακαδημιών του, επομένως αναμένεται να έχει ρόλο και στην επαγγελματική ομάδα και άμεση συνεργασία με την διοίκηση του νέου ΤΑΑ που θα αναδειχθεί την Τετάρτη.

Ο πατήρ Κωνσταντίνος Δευτερίγος είναι ο ιερέας στο Νεοχώρι, ένα χωριό έξω από την Ορεστιάδα. Ανήκει στο δυναμικό της Μητρόπολης Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας. Βρέθηκε στην περιοχή του Έβρου πέρυσι. Η καταγωγή του είναι από τη Νάουσα της Πάρου, όπου ήταν ιερέας τα προηγούμενα χρόνια. Αγαπάει ιδιαίτερα τον αθλητισμό και η σχέση του με αυτόν ξεκινά πολλά χρόνια πριν, από το διάστημα που υπηρετούσε στο κυκλαδονήσι της καταγωγής του.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κωνσταντίνος Δευτερίγος εμπλέκεται με τα διοικητικά ομάδας. Επί πολλά χρόνια ήταν παράγοντας στον Νηρέα Πάρου, ένα αθλητικό σωματείο της ιδιαίτερης πατρίδας του, το ποδοσφαιρικό τμήμα της οποίας αγωνιζόταν μάλιστα στην Δ’ Εθνική. Μάλιστα, είχε απασχολήσει και τις τοπικές εφημερίδες όταν σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι του ΑΟ Πάρου, γράφτηκε ότι η αστυνομία ουσιαστικά τον… προσήγαγε, μαζί με έναν ακόμα ιερέα.

Όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια, οι δύο ιρερείς όχι μόνο δεν είχαν εμπλοκή στα όποια επεισόδια έγιναν, αλλά είχαν προσπαθήσει να ηρεμήσουν την κατάσταση, για αυτό και ο Αστυνομικός Διευθυντής Κυκλάδων είχε αναγκαστεί να δηλώσει δημόσια συγνώμη σε τοπική εφημερίδα για τον υπερβάλλοντα ζήλο που έδειξαν οι αστυνομικές αρχές απέναντι στους ρασοφόρους φιλάθλους και παράγοντες των ομάδων της Πάρου.

Ο πατήρ Κωνσταντίνος Δευτερίγος από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο Νεοχώρι, αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία αλλά την αγκάλιασε και αυτός. Δεν έκοψε όμως την αγαπημένη του συνήθεια: τον αθλητισμό. Σχεδόν κάθε απόγευμα τον τελευταίο ένα χρόνο πήγαινε και παρακολουθούσε τις προπονήσεις του ΑΟ Ορεστιάδας στο κλειστό γυμναστήριο “Νίκος Σαμαράς”, συνοδευόμενος από την σύζυγό του. Κάτι που προφανώς θα συνεχίσει να κάνει και φέτος, έχοντας πλέον και τον ρόλο του εφόρου βόλεϊ της ομάδας.

Κάπως έτσι αναπτύχθηκε μια ιδιαίτερη σχέση αλληλοεκτίμησης με τους ανθρώπους του ΑΟΟ και πριν καλά – καλά συμπληρώσει έναν χρόνο στον Βόρειο Έβρο, αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για το νέο ΔΣ. Ο κόσμος τον τίμησε χαρίζοντάς του την πρωτιά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο νέο ΔΣ του ΑΟ Ορεστιάδας μετέχει και η σύζυγός του, που επίσης έθεσε υποψηφιότητα στις πρόσφατες εκλογές και κατάφερε και αυτή να εκλεγεί!

Σε κάθε περίπτωση, ένα είναι σίγουρο. Ενόψει της δύσκολης περιόδου που έρχεται, ο ΑΟΟ διαθέτει πλέον τα… μεγάλα μέσα για να υπάρχει άνωθεν βοήθεια στην ομάδα…

Πηγή: thrakisports.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags