Facebook Pixel "Αμέτρητες οι κούπες σου, Ολυμπιακέ…"!
Άλλα Σπορ
| 2011-06-04 17:22:00

"Αμέτρητες οι κούπες σου, Ολυμπιακέ…"!

"Αμέτρητες οι κούπες σου, Ολυμπιακέ…"!

Σαρώνουν σε όλα τα αθλήματα οι Πειραιώτες! Μετά το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ και στο πόλο ο Ολυμπιακός σήκωσε φέτος κούπα! Κέρδισε τον Πανιώνιο στον τελικό του Κυπέλλου με: 10-8!

Κι όμως τα… κουρέλια τραγουδάνε ακόμη! Ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη φάση που περνάνε οι ερυθρόλευκοι. Μια χρονιά γεμάτη προβλήματα και χωρίς κανείς να έχει δει το χρώμα του χρήματος για μήνες εκείνοι στάθηκαν και πάλι στο ύψος των περιστάσεων και έκαναν το χρέος τους ως όφειλαν, ως παίκτες της καλύτερης ομάδας τα τελευταία χρόνια επί ελληνικού εδάφους.

Και ο πρώτος τίτλος ήρθε στο λιμάνι με… συνοπτικές διαδικασίες. Ολυμπιακός και Πανιώνιος συναντήθηκαν για τέταρτη διαδοχική χρονιά στον τελικό του Κυπέλλου, όμως ούτε αυτή αποδείχθηκε τυχερή για τους κυανέρυθρους που απώλεσαν μια ακόμη ευκαιρία, ολοκληρώνοντας τη σεζόν χωρίς τρόπαιο.

Καλύτερος σε όλους τους τομείς ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε σωστά το χρόνο και κλείνοντας τους διαδρόμους δεν επέτρεψε στον Πανιώνιο να απειλήσει. Εγκλωβίστηκε στην άμυνα των ερυθρολεύκων ο Μιράλης που δεν έδωσε την αναμενόμενη βοήθεια όπως σε άλλους αγώνες, ενώ τα χαμηλά ποσοστά στον παίκτη παραπάνω άφησαν αρκετά πίσω το συγκρότημα του Μάκη Βολτυράκη.

Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με 5-3 στο ημίχρονο, ενώ το 8-4 λίγα λεπτά πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου τους έφερε αγκαλιά με το τρόπαιο, όπως και έγινε τελικά. Πειθαρχημένα και χωρίς να βιαστούν οι παίκτες του Βαγγέλη Πάτερου πήγαιναν σε «γεμάτες» επιθέσεις στα τελευταία λεπτά τις αναμέτρησης κατεβάζοντας το ρυθμό μετά το 10-6. Ο Πανιώνιος «κυνήγησε» το χρόνο, μείωσε σε 10-8 ένα λεπτό πριν από το φινάλε, όμως δύσκολα θα έκανε και την ανατροπή.

MVP του τελικού αναδείχθηκε ο Γιάννης Φουντούλης, πρώτος σκόρερ με 5 τέρματα ήταν ο Δημήτρης Μάζης –μετά από κλήρωση καθώς 5 είχε και ο Ντόσκας- και καλύτερος τερματοφύλακας ο Νίκος Δεληγιάννης.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-1, 4-3, 1-2

Ολυμπιακός (Β. Πάτερος): Κολόμβος 1, Ντόσκας 2, Φουντούλης 1, Δελακάς 2, Θεοδωρόπουλος 1, Κομάντινα 1, Κόχειλας 1, Σχίζας 1.

Πανιώνιος (Μ. Βολτυράκης): Μιράλης 3, Μάζης 2, Παπαδόγκωνας 1, Μουρίκης 1, Χατζηγούλας 1.

Πηγή: Gazzeta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags