Facebook Pixel Στον τελικό η Κηφισιά, πέταξε έξω τον ΠΑΟ!
Άλλα Σπορ
| 2016-03-26 19:04:00

Στον τελικό η Κηφισιά, πέταξε έξω τον ΠΑΟ!

Στον τελικό η Κηφισιά, πέταξε έξω τον ΠΑΟ!

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στο τάι μπρέικ η Κηφισιά πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του κυπέλλου ανδρών επικρατώντας 3-2 σετ του Παναθηναϊκού.

Οι Κηφισιώτες φτάνουν σε τελικό για δεύτερη φορά στην ιστορία τους μετά το 2014 και τη διοργάνωση της Καλαμάτας όπου είχαν ηττηθεί από τον Ολυμπιακό με 3-1 σετ.

Μέγα πάθος από τις ομάδες με τις άμυνες και τα μπλοκ να κυριαρχούν σε ένα παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον για περισσότερες από δύο ώρες.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ για τους πρώτους πόντους χωρίς κάποια να ξεχωρίζει. Μια επιτυχημένη επίθεση του Γιοβάνοβιτς και ένα λάθος του Μαρούλη (διπλή μπαλιά) επέτρεψαν στην Κηφισιά να ξεφύγει με δύο πόντους (6-8) για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ.

Η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη διατήρησε το προβάδισμα δύο πόντων που είχε μέχρι το 8-10, όταν μια επίθεση του Φερέιρα και λάθος επίθεση του Χριστοφιδέλη επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να ισοφαρίσει σε 10-10.

Οι δύο ομάδες πήγαιναν μάζι μέχρι και το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ που οδήγησε την αναμέτρηση η Κηφισιά (15-16) μετά από λάθος επίθεση του Κανέλλου. Σε εκείνο το σημείο τα καλά σερβίς στο Γκιμαράες και τα  μπλοκ των παικτών του Παναθηναϊκού επέτρεψαν στους τυπικά γηπεδούχους να περάσουν μπροστά με δύο πόντους (19-17). Μετά από εκείνο το σημείο οι παίκτες του Ανδρεόπουλου ανέβασαν στροφές και κατέκτησαν το πρώτο σετ με 25-19.

Παρόμοια εικόνα και στο δεύτερο σετ με την Κηφισιά να είναι μπροστά στο σκορ και να φτάνει στο πρώτο τεχνικό τάιμ προηγούμενη με 8-5 με επίτυχημένη επίθεση του Παπαγγελόπουλου. Οι Κηφισιώτες διατήρησαν το προβάδισμα που είχαν μέχρι το 13-15 και την επίθεση του Κούβαλτσουκ.

Η ομάδα του Ανδρεόπουλου κατάφερε να ισοφαρίσει σε 15-15 με άσο του Μαρούλη αλλά ο Χριστοφιδέλη με επιτυχημένη πάιπ οδήγησε την αναμέτρηση στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Ο Παναθηναϊκός με επίθεση του Σούρδι κατάφερε να προηγηθεί με 18-17 με τον Αρσενιάδη να καλεί τάιμ άουτ. Η διακοπή φαίνεται ότι έκανε καλό στους παίκτες του με τον Κόβαλτσουκ με άσο να δίνει και πάλι το προβάδισμα στην Κηφισιά.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έκαναν το 21-23 μετά από διπλή μπαλιά του Πολυχρονιάδη. Η Κηφισιά εξακολουθούσε να είναι συγκεντρωμένη και πήρε το σετ με 22-25 χάρη σε μπλοκ του Παπαγγελόπουλου στο Φερέ

Παρόμοια εικόνα για τις δύο ομάδες και στο τρίτο σετ με τις μεγάλες άμυνες και τα μπλοκ να κυριαρχούν και τον Παναθηναϊκό να φτάνει στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ άουτ με 8-6 χάρη σε μπλοκ του Κανέλλου. Πάλι με μπλοκ, αυτή τη φορά του Φερέιρα ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 9-6 ενώ διαδοχικά μπλοκ των Σούρδι και Πανταλέοντα, έφτασαν στο 13-7 με τον Κώστα Αρσενιάδη να καλεί δύο τάιμ άουτ στο μεσοδιάστημα.

Η ομάδα του Ανδρεόπουλου έφτασαν στο +7 πάλι με μπλοκ με τον Κόβαλτσουκ να χαλάει το σερί και να μειώνει για την Κηφισιά σε 15-8 προτού ο Παναθηναϊκός φτάσει στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (16-8) μετά από επιτυχημένη επίθεση του Σούρδι.

Έχοντας σημαντική παρακαταθήκη τη διαφορά των οκτώ πόντων που είχε έρθει με όπλο το μπλοκ τους οι «πράσινοι» πήραν το τρίτο σετ με 25-17 παρά την προσπάθεια της Κηφισιάς να μειώσει και το προβάδισμα με 2-1 στα σετ.

Το ισχυρό μπλοκ της Κηφισιάς με Μπίσετ και Παπαγγελόπουλο επέτρεψε στην ομάδα των βορείων προαστίων να φτάσει στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ του τέταρτου σετ με 5-8 ενώ πάλι μπλοκ του Μπίσετ στο 6-11 με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο να καλεί τάιμ άουτ. 

Το σερβίς του Χριστοφιδέλη συνέχιζε να δυσκολεύει την πράσινη υποδοχή με την ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη να συνεχίζει το σερί της μέχρι το 6-13 και επιυχημένη επίθεση του Μπίσετ. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μειώσει στους πέντε πόντους με μπλοκ του Πανταλέοντα αλλά ο Παπαγγελόπουλος πάλι με μπλοκ οδήγησε την Κηφισιά στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ για το 10-16.

Οι Κηφισιώτες συνέχισαν να έχουν το προβάδισμα των έξι πόντων ενώ με τα μπλοκ και πάλι οι παίκτες του Κώστα Αρσενιάδη άνοιξα τη διαφορά με άσο του Χριστοφιδέλη για το 13-22. Από εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός με σερί 3-0 κατάφερε να μειώσει σε 16-22 με το μπλοκ του Νικολάκη να χαλάει το σερί του Παναθηναϊκού για το 16-23. 

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι μετά από λάθος του Πανταλεόντα πήραν το σετ με 17-25 οδηγώντας την αναμέτρηση στο τάι μπρέικ.

Στο καθοριστικό πέμπτο σετ η Κηφισιά μπήκε καλύτερα και προηγήθηκε με 2-4 μετά από λάθος επίθεση του Σούρδι ενώ διατήρησε το προβάδισμά της μέχρι το 4-6.

Σε εκείνο το σημείο δύο καλές επιθέσεις του Γκιμαράες και ένα λάθος του Μπίσετ επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να περάσει μπροστά με 7-6 και 8-7 μετά από λάθος σερβίς του Μπίσετ.

Με ένα μπλοκ του Πανταλέοντα έφτασε στο 10-8 με δύο διαδοχικά λάθη από Σούρδι και Φερέιρα να επιτρέπουν στην Κηφισιά να ισοφαρίσει σε 10-10. 

Ένα μπλοκ του Μπίσετ έδωσε προβάδισμα για την Κηφισιά με 12-13. Οι Κηφισιώτες διατήρησαν το προβάδισμά τους και πήραν τελικά την πρόκριση στον τελικό μετά από λάθος επίθεση του Γκιμαράες με τους «πράσινους» να ζητάνε βίντεο ρέφερι το οποίο δικαίωσε τελικά το διαιτητή.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags