Facebook Pixel Ο Τσουκαλάς, τα ξενύχτια και ο ...Καραπαπάς!
| 2016-03-28 13:30:00

Ο Τσουκαλάς, τα ξενύχτια και ο ...Καραπαπάς!

Ο Τσουκαλάς, τα ξενύχτια και ο ...Καραπαπάς!

Ο Γιώργος Μύρτσος γράφει για τις χαζομάρες που συνέβησαν στο βόλεϊ και σχολιάζει την εξωγηπεδική ζωή των παικτών του ΠΑΟΚ. Πού κολλάει ο Μπερμπάτοφ με τον ...Μαρινάκη;
 

Επιδερμικά θέλω να σχολιάσω δύο πράγματα για το βόλεϊ, γιατί έχει γίνει ντόρος για την παρουσία στο γήπεδο του Τάκη Τσουκαλά. Είναι δυνατόν ολόκληρος ΠΑΟΚ, με τέτοιους παικταράδες, να χρησιμοποιεί ως άλλοθι για το γεγονός ότι δεν πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου, τον Τσουκαλά; Αστεία πράγματα είναι αυτά! Άλλο ο τρόπος λειτουργίας της διοργάνωσης και αν πρέπει να καταδικαστεί μία παρατυπία που έγινε, κι άλλο να χρησιμοποιεί ολόκληρος ΠΑΟΚ ως άλλοθι την παρουσία του Τσουκαλά και άλλων οπαδών. Χαζομάρες είναι αυτά!

Βλέπω στις εφημερίδες που γράφουν για την εξωγηπεδική ζωή των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ. Κανονικά η κακή εξωγηπεδική ζωή δεν θα έπρεπε να υπάρχει ως θέμα. Αν δούμε τα ευρωπαϊκά κλαμπ, οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές λειτουργούν σωστά. Αν πάμε στον επαγγελματία στην Ελλάδα, που μόνο που επαγγελματίας δεν είναι, μπορούμε να θεωρήσουμε αυτονόητο ότι προσέχει την εξωγηπεδική του ζωή;

Η Θεσσαλονίκη είναι ένα τασάκι και όλοι είμαστε μέσα. Αυτοί που ξενυχτάνε, το κάνουν παρέα με δημοσιογράφους ή με ανθρώπους της διοίκησης που τους καλύπτουν. Άρα αυτό που έχει σημασία, είναι αν πρόκειται για μέλη της παρέας. Σε αυτή την περίπτωση τους καλύπτουν, αλλιώς τους ξεσκίζουν. Έχω αναφερθεί ξανά, πρόσφατα, σε ένα εμετικό δημοσίευμα που με αφορούσε, τις πρώτες ημέρες που ήμουν στον Ολυμπιακό. Είχαμε πάει στα μπουζούκια, στον Καρρά, συνολικά έξι παίκτες του Ολυμπιακού. Και την επόμενη ημέρα έγραψαν ότι στο μαγαζί υπήρχαν τρεις παίκτες της ομάδας στο ένα τραπέζι, δύο παίκτες στο άλλο και ο Μύρτσος! Οπότε ή δεν θέλουν να τους ελέγξουν ή βγαίνουν τα βράδια μαζί τους και δεν τους ενδιαφέρει!

Η σωστή ζωή, πάντως, παίζει μεγάλο ρόλο στην απόδοση ενός ποδοσφαιριστή. Χρειάζεται καλή γυμναστική, σωστή διατροφή, ξεκούραση, καλόν ύπνο για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις επαγγελματικής ομάδας ένας ποδοσφαιριστής.

Επίσης, έχει ανοίξει θέμα για το αν θα μείνει ο Μπερμπάτοφ, αν θα φύγει ο Κλάους κ.λπ. Αυτό που έχω να πω εγώ, είναι ότι ο ΠΑΟΚ υστερεί πολύ στο επικοινωνιακό κομμάτι. Οι άνθρωποι που ασχολούνται στην ομάδα με αυτά τα θέματα, δεν βοηθάνε καθόλου. Ο Μπερμπάτοφ, αν τον είχαν χειριστεί σωστά εκείνοι που ασχολούνται με την επικοινωνία του συλλόγου, θα ήταν πόλος έλξης για τους οπαδούς. Αλλά εκτός του Τούντορ που ήθελε να τον ξευτιλίσει, είναι και οι άνθρωποι της επικοινωνίας του ΠΑΟΚ που τον έχουν εξαφανίσει! Είμαστε στη Θεσσαλονίκη και δεν γνωρίζουμε αν ο Μπερμπάτοφ είναι στην Ελλάδα ή το εξωτερικό! Αν γυμνάζεται με την ομάδα ή μόνος του! Απίστευτα πράγματα...

Αντίθετα, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ λανσάρουν όμορφα ό,τι καλύτερο έχουν. Τους κρατούν μόνιμα στην επικαιρότητα. Στην αρχή ο Παναθηναϊκός πουλούσε τον τραυματία Εσιέν, τώρα τον λαβωμένο Λέτο. Τους είχε όμως στην επικαιρότητα και ήθελε ο κόσμος να πάει να τους δει, αποτελούσαν πόλο έλξης. Ο Ολυμπιακός το ίδιο με τον Καμπιάσο, ακόμα και με τον Ρομπέρτο που είναι τόσα χρόνια στην ομάδα. Ακόμα και η ΑΕΚ με τον Βάργκας, που δεν είναι επιπέδου Μπερμπάτοφ, τον έχει πλασάρει πολύ καλά.

Πιστεύω ότι ήρθε ο Μπερμπάτοφ στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ και το έχει σκυλομετανιώσει. Η αντιμετώπιση δεν ήταν αυτή που του άρμοζε. Ο ΠΑΟΚ υστερεί σε αυτά τα κομμάτια. Για παράδειγμα, βγαίνει κάποιος σε ένα ραδιόφωνο να πει κάτι άσχημο για τον Μαρινάκη και αυτομάτως υπάρχει άμεση παρέμβαση του Καραπαπά και την επόμενη ημέρα συνέντευξη σε εφημερίδα του Σάββα Θεοδωρίδη. Υπάρχει μία τεράστια ασπίδα μπροστά από τον πρόεδρο. Εδώ ο κάθε δημοσιογράφος διασύρει τον Σαββίδη και δεν κουνιέται φύλλο.

Στον ΠΑΟΚ όμως υπάρχουν πολλοί έμισθοι υπάλληλοι και δεν βγάζουν καύλα! Η επανάσταση που θέλει ο Σαββίδης δεν γίνεται με μισθοφόρους, γιατί ο επαναστάτης πρέπει να αγαπάει αυτό που κάνει, να θυσιάζεται γι΄ αυτό. Ο μισθοφόρος αγαπάει τα λεφτά. Κι αν μείνει απλήρωτος για έναν μήνα, μπορεί να σηκωθεί και να φύγει. 

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags