Facebook Pixel Δεν το χάνει ο ΠΑΟΚ!
Άλλα Σπορ
| 2016-04-22 21:23:00

Δεν το χάνει ο ΠΑΟΚ!

Δεν το χάνει ο ΠΑΟΚ!

Αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο τρίτο σετ, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αντιδράσει και να πάρει μεγάλη νίκη με 3-1 σετ επί του Φοίνικα Σύρου κάνοντας το 2-0 στην τελική σειρά της Volleyleague και πλέον πολύ δύσκολα θα χάσει τον τίτλο του πρωταθλητή.

Όλα τα λεφτά στο παιχνίδι ήταν η ανατροπή που πέτυχε ο Δικέφαλος στο τρίτο σετ, όταν κατέκτησε το σετ (25-23), αν και βρέθηκε να χάνει με 15-20.

Ο Φοίνικας από τη δική του πλευρά, έβγαλε… αντίδραση, είχε ψυχή, όμως όλα αυτά δεν αρκούσαν για να φέρει τη σειρά στα ίσια.

Ο ΠΑΟΚ με κορυφαίο τον Σεπέδα, πλέον θα πάει στην Ερμούπολη, με στόχο να «καθαρίσει» τη σειρά και να πανηγυρίσει την δεύτερη σερί κατάκτηση πρωταθλήματος, στο νησί όπου πέρυσι, πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο (σ.σ. είχε κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδος).

Με... οδηγούς τους Αμερικάνους

Με «αιχμή» του δόρατος τους Γιαμπλόνσκι και Χιμένες στην επίθεση και τον Λι να «σκεπάζει» το φιλέ, ο ΠΑΟΚ έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ (25-21).

Ο Δικέφαλος, ξεκίνησε δυνατά στο παιχνίδι (5-2), όμως η μαχητική Σύρος, βρήκε σκορ από τους ακραίους της (Παπαδόπουλο και Λάππα) και προσπέρασε για πρώτη φορά στο σκορ (6-7) με τους δύο σερί άσους του Πάρις.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε… απάντηση και έφτασε πρώτος στο τεχνικό τάιμ άουτ (8-7). Εκ τότε η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη, «έχτιζε» διαφορά, η οποία στη μέγιστη τιμή της έφτασε και τους πέντε πόντους (21-16), με τον Κουρνέτα να μοιράζει εξαιρετικά και πάλι το παιχνίδι, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι άμυνες του Γκαρά.

«Ξύπνησαν» οι «πειρατές»

Σε… περίπατο μετέτρεψε το δεύτερο σετ ο Φοίνικας Σύρου, καθώς μετά το 4-4 όπου οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, οι νησιώτες πήραν διαφορά (5-9), κυρίως χάρη στους πόντους του Ντόκιτς, αλλά και το εκπληκτικό μπλοκ των παικτών του Ντούσκο Νίκολιτς, με τον Χιμένες να μην μπορεί να βρει… αντίδοτο και τον Καλμαζίδη να βάζει στη θέση του Κουβανού ακραίου του τον Εφραιμίδη.

Ο Σέρβος τεχνικός από το ξεκίνημα του σετ αντικατέστησε τον Λάππα με τον Κάλντγουελ με τον Αμερικανό να δίνει λύσεις σε σκοράρισμα και μπλοκ.

Ο ΠΑΟΚ όμως ουδέποτε βελτίωσε τα ποσοστά του με τον εκπληκτικό Παπαδόπουλο να βρίσκει λύσεις στην επίθεση και τον Φοίνικα, να φτάνει προηγούμενος στο δεύτερο τάιμ άουτ έχοντας διαφορά έξι πόντων (10-16).

Ο Καλμαζίδης, έριξε στη «μάχη» και τον Τακουρίδη, όμως τίποτα δεν άλλαξε με τους «πειρατές» να ισοφαρίζουν σε 1-1 σετ (17-25).

Ανατροπή… τίτλου

Η καρδιά του πρωταθλητή ΠΑΟΚ «μίλησε» στο τρίτο σετ. Τι κι αν ο Δικέφαλος βρέθηκε πίσω στο σκορ με 15-20 και 18-22; Οι παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη, έφεραν… τούμπα το ματς και κατέκτησαν το σετ με 25-23 με τον Σεπέδα να κάνει πράγματα και θαύματα, ενώ highlight ήταν το μονό μπλοκ του Τερζή πάνω στον Παπαδόπουλο με το οποίο ο ΠΑΟΚ προσπέρασε στο σκορ (24-23).

Ο Φοίνικας επί της ουσίας… αυτοκτόνησε «γκρεμίζοντας» όλα όσα έχτιζε καθ’ όλη τη διάρκεια του σετ. Η ομάδα του Ντούσκο Νίκολιτς, πήρε «αέρα» τριών πόντων στο 13-16, με τη διαφορά να φτάνει και στο +5 (15-20) που ήταν η μέγιστη τιμή της.

Παρόλα αυτά, ο ΠΑΟΚ κατάφερε όπως και στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό να κάνει μία εκπληκτική ανατροπή και να πάρει προβάδισμα νίκης.

Υπόθεση… Σεπέδα

Mε την ψυχολογία στα ύψη μετά την ανατροπή που πέτυχε στο τρίτο σετ ο ΠΑΟΚ, ξεκίνησε δυνατά και το τέταρτο σετ, με τον Γιάννη Καλμαζίδη να διατηρεί στο αρχικό του σχήμα τον Θάνο Τερζή, με τον Βασίλη Κουρνέτα να μένει στον πάγκο σε όλη τη διάρκεια του σετ.

Ο Δικέφαλος με τον «καυτό» Σεπέδα, πήρε κρίσιμους πόντους και σε καίριο σημείο του σετ πήρε διαφορά τριών πόντων (16-13), φτάνοντας με σκορ ασφαλείας στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ.

Ο Ντούσκο Νίκλιτς, έψαχνε λύσεις, ώστε να «φρενάρει» τον Σεπέδα, μάταια όμως, αφού ούτε η αλλαγή του Ντόκιτς με τον Λάππα είχε τα αποτελέσματα που θα περίμενε, με τον ΠΑΟΚ να ανοίγει τη διαφορά και να φτάνει στη νίκη (25-18), διπλασιάζοντας τις νίκες του και τη Μ. Δευτέρα θα έχει την ευκαιρία να σηκώσει το 2ο σερί πρωτάθλημα, μέσα στην Ερμούπολη.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags