Facebook Pixel Έφτασε το "χρυσό" κορίτσι!
| 2016-08-11 13:45:00

Έφτασε το "χρυσό" κορίτσι!

Έφτασε το "χρυσό" κορίτσι!

Στην Αθήνα προσγειώθηκε πριν από λίγο η Άννα Κορακάκη, όπου την υποδέχθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουπλής αλλά και πλήθος ΜΜΕ...

O Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουπλής, δήλωσε: «Σε μια δύσκολη περίοδο για την πατρίδα, ένα παιδί με θέληση έκανε το όνειρο πράξη. Είναι ένα πάραδειγμα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και επιστρατεύοντας τα αποθέματα που έχει μέσα του κάθε άνθρωπος μπορούμε να πάρουμε νίκη συλλογική για την πατρίδα και τον στόχο του καθενός. Η Άννα είναι το παιδί όλης της Ελλάδας. Η Πολιτεία οφείλει τα λόγια να τα κάνει πράξεις»

Αμέσως μετά το λόγο πήρε η Άννα Κορακάκη, η οποία στην ερώτηση αν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει καταφέρει, απάντησε: "Όχι δεν το έχω συνειδητοποιήσει, θα μου πάρει καιρό και με βοηθάτε τώρα με αυτό που συμβαίνει γιατί εκεί ήταν πιο ήρεμα τα πράγματα. Σημαίνει τα πάντα αυτό το μετάλλιο, το ονειρευόμουν από μικρό παιδί αυτό το μετάλλιο. Μπορεί να είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής και να κάνεις ρεκόρ, αλλά αυτά τα μετάλλια μπορεί να μην έρθουν.

Έδωσα το καλύτερο δυνατό και ήρθαν αυτά τα μετάλλια. Εκπληρώθηκε το όνειρο μου εις διπλούν. Περίμενα ένα μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι, αλλά ήρθε και στο σπορ πιστόλι. Ευελπιστούσα να είμαι στον τελικό γιατί οι προπονήσεις μου ήταν θετικές τον τελευταίο χρόνο. Διαχειρίστηκα σωστά τα συναισθήματα μου σωστά στον τελικό".

Για τα δυο Ολυμπιακά μετάλλια που κατέκτησε, είπε:

"Με κάνει περήφανη που είναι η πρώτη Ελληνίδα που παίρνει δυο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση και ελπίζω να μην είμαι η τελευταία."

Για τον αθλητισμό και αν θα αλλάξει κάτι, δήλωσε: Δεν μπορώ να μιλήσω, αλλά θέλω να σημάνει κάτι για τους νέους ανθρώπους. Να είναι το κίνητρο να πάνε πιο ψηλά".

Για σκοποβολή σαν άθλημα, είπε: "Ήταν μία από τις προσδοκίες μου να γνωρίσει ο κόσμος το άθλημα και να ασχοληθεί ο κόσμος με αυτό. Με στεναχωρεί το γεγονός πως ο αριθμός των αθλητών μειώνεται".

Τέλος, για το ποιους ευχαριστεί και αν έχει κάποιο γούρι, είπε: "Θέλω να ευχαριστήσω αποκλειστικά την οικογένεια μου. Τους φίλους μου και όλους όσους με στηρίζουν πριν γίνει αυτό και όταν τελειώσει αυτό.

Έχω ένα βραχιόλι που μου έδωσε η γιαγιά μου και αυτό έχω για γούρι. Το είχα στην τσέπη μου".

Ο πατέρας/προπονητής, Τάσος Κορακάκης, είπε: «Υπήρχαν δυσκολίες με τις προπονήσεις, εντάσεις μεγάλες, αλλά πρώτα είναι η σχέση πατέρα/προπονητή. Υπήρχε μεγάλη πίεση το τελευταίο διάστημα και σκληρές προπονήσεις. Δεν μπορούσαμε να καθίσουμε κι άλλο χρόνο εκεί για να γυρίσουμε με την υπόλοιπη αποστολή, γιατί θέλαμε να ξεκουραστούμε». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags