Facebook Pixel Πάτησε Ελλάδα ο Σπύρος Γιαννιώτης! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2016-08-18 13:00:00

Πάτησε Ελλάδα ο Σπύρος Γιαννιώτης! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτησε Ελλάδα ο Σπύρος Γιαννιώτης! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ασημένιος ολυμπιονίκης στην κολύμβηση ανοικτής θάλασσας του Ρίο προσγειώθηκε στην πατρίδα μας και γνώρισε αποθεωτική υποδοχή!

Με τιμές ήρωα υποδέχθηκε η Ελλάδα τον σπουδαίο Σπύρο Γιαννιώτη, ο οποίος έκλεισε την τεράστια καριέρα του κατακτώντας το πολυπόθητο (ασημένιο) ολυμπιακό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα του Ρίο Ντε Τζανέιρο!

Ο 36χρονος κολυμβητής έτυχε θερμής υποδοχής από πλήθος κόσμου που τον αποθέωσε και έκανε τις πρώτες του δηλώσεις τονίζοντασς πως αισθάνεται διακιωμένος για την σπουδαία επιτυχία του. Παράλληλα, μίλησε για τη συγκλονιστική κούρσα των 10 χιλιομέτρων καθώς και για την επιθυμία του να μη γίνει ένσταση μετά το τέλος της.

Αναλυτικά, τα λεγόμενα του Σπύρου Γιαννιώτη:

«Τόσα χρόνια προσπάθειας και επιμονής, θέλησης και απωθημένου έγινε πραγματικότητα. Κάθε αθλητής το ονειρεύεται αυτό. Είναι μία δικαίωση. Όταν προσπαθείς κάτι τόσο πολύ κι αυτό έρχεται  μετά από τόση προσπάθεια, αυτό είναι μοναδικό», ανέφερε αρχικά ο Σπύρος Γιαννιώτης.

Για το γεγονός ότι ο ίδιος μπλόκαρε την ένσταση: «Ο Ολλανδός ακούμπησε πρώτος στο χέρι του στο finish και εγώ ήμουν δεύτερος. Είμαι χαρούμενος, στόχος μου ήταν το μετάλλιο και ήταν συγκλονιστικό».

Για τη συγκλονιστική προσπάθειά του στο τέλος της κούρσας: «Ήξερα ότι ήταν η τελευταία μου κούρσα, τα έδωσα όλα στο τέλος. Πήγαινα με κλειστά μάτια, ο πόνος ήταν δυνατός και αυτό που με κράτησε ήταν η θέληση για το μετάλλιο».

Για το τι θα κάνει από εδώ και πέρα και αν θα παραμείνει στον αθλητισμό: «Είναι πολύ ωραίο να σταματάς ψηλά. Νομίζω αυτή τη στιγμή νιώθω ολοκληρωμένος ως αθλητής. Τώρα θέλω να ξεκουραστώ. Τον αθλητισμό τον κάνω πάνω από 30 χρόνια. Δεν πρόκειται να φύγω. Θα συνεχίσω από όποιο πόστο κι αν είναι αυτό».

Δείτε βίντεο από την υποδοχή:

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags