Facebook Pixel "Η σκοποβολή είναι κυρίως πνευματικό άθλημα"
| 2016-09-06 14:24:00

"Η σκοποβολή είναι κυρίως πνευματικό άθλημα"

"Η σκοποβολή είναι κυρίως πνευματικό άθλημα"

Η χρυσή και χάλκινη Ολυμπιονίκης μας στη σκοποβολή μίλησε για τα μετάλλια που κατέκτησε, το σκοπευτήριο στη Δράμα και το μέλλον της

Αναλυτικά:

Για την παρουσία της στο πρόσφατο ποδοσφαιρικό φιλικό Δόξα-ΠΑΟΚ: “Η αλήθεια είναι ότι γενικότερα δεν έχω χρόνο για να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο, αλλά σε αυτό το παιχνίδι επιβαλλόταν η παρουσία μου. Μας τίμησαν και οι δύο ομάδες, είναι οι δύο πιο αγαπημένες μου, η μία η Δράμα που κατάγεται ο πατέρας μου και η άλλη η Θεσσαλονίκη, η πόλη που γεννήθηκα. Ηταν ξεχωριστά τα συναισθήματα”.

Για την πρώτη φορά που πήγε στο σκοπευτήριο: “Οι πρώτες φορές που πήγα, ήμουν πολύ μικρή. Πήγαινα και παρακολουθούσα τον πατέρα μου, έτυχε να πάω και σε κάποιους αγώνες του. Είχα ασχοληθεί με τον στίβο, αλλά σταμάτησα λόγω κάποιων προβλημάτων και ήταν ευκαιρία να αρχίσω τη σκοποβολή. Είναι στατικό άθλημα και όχι εντυπωσιακό όταν το βλέπεις. Δεν είχα ενθουσιαστεί στην ιδέα, όμως δεν είχα κάτι να χάσω και η αλήθεια είναι ότι με κέρδισε από τις πρώτες βολές. Ο πατέρας μου είδε ότι ήταν πολύ καλές οι βολές στις πρώτες προπονήσεις. Στα 12 ξεκίνησα, είναι ιδανική ηλικία”.

Για το αν είναι αγώνισμα που θέλει φυσική κατάσταση ή είναι μόνο συγκέντρωσης: “Δεν είναι ούτε θέμα φυσικής κατάστασης, ούτε πνευματικής διαύγειας. Απαιτεί πολύ μεγάλη συγκέντρωση. Απόλυτη αυτοσυγκέντρωση, ωστόσο η φυσική κατάσταση είναι βασική. Μπορεί να είναι στατικό, όμως η ισορροπία που χρειάζεται είναι αναγκαία. Θέλει απίστευτη ισορροπία και σταθερότητα για επίπεδο πρωταθλητισμού. Εκτός σκοπευτηρίου κάνω αρκετή αερόβια γυμναστική και βάρη. Θέλει πολύ λίγους καρδιακούς παλμούς”.

Για τους κανονισμούς σε ό,τι αφορά το κοινό που παρακολουθεί: “Εχουν αλλάξει οι κανονισμοί μετά τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Μέχρι τότε απαγορευόταν να χτυπήσει κινητό ή να μιλήσει κάποιος. Μπορούσε και να αποβληθεί από το χώρο. Τώρα είναι πιο χαλαρά τα πράγματα. Στους τελικούς πλέον έχουμε κοινό ποδοσφαίρου, φωνάζουνε…”

Για το αν την επηρεάζουν οι φωνές του κόσμου: “Προσωπικά δεν με επηρεάζει. Κάποιους τους επηρεάζει, υπάρχουν κάποιες βουβουζέλες που δημιουργούν αρκετό θόρυβο”.

Για το αν πήγε διακοπές και την προσωπική της ζωή: “Πήγα διακοπές, είναι απαραίτητες. Προσπαθώ να αποφύγω την έκθεση της προσωπικής μου ζωής. Εγινα γνωστή λόγω των επιτυχιών στην σκοποβολή, συνεπώς ξεκινάει και σταματάει εκεί το θέμα”.

Για το αν πήγαινε με τη σιγουριά ότι θα πάρει μετάλλιο στο Ρίο: “Είχαμε στην άκρη του μυαλού μας το μετάλλιο για ένα από τα δύο αγωνίσματα. Τώρα το συνειδητοποιώ ότι πήρα δύο μετάλλια, ήταν πολύ δύσκολο. Δεν μπορείς σε αυτό το επίπεδο να δηλώνεις ότι θα πάρεις μετάλλιο, μπορεί να συμβεί κάτι στην προπόνηση ή με τον εξοπλισμό σου. Να χαθεί στα αεροδρόμια”.

Για τις επόμενες διοργανώσεις και το αν μπορεί να κατακτήσει κι άλλα μετάλλια: “Θεωρώ ότι σε τέτοιο επίπεδο δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις. Οι καλύτεροι αθλητές δεν είναι δύο ή τρεις. Είναι 20-25 στο ίδιο επίπεδο και οι αγώνες μας διαφοροποιούνται στον πόντο. Το μετάλλιο δεν είναι εύκολο να πεις ότι θα πάω να το πάρω. Οταν η απόκλιση είναι δύο πόντοι κάθε φορά μεταξύ μας, είναι και θέμα τύχης. Παίζει μεγάλο ρόλο. Με ρώτησαν και από ξένα μέσα για το αν θα είμαι ξανά Ολυμπιονίκης. Αν αφήσω αυτό να με επηρεάσει, δεν θα τα καταφέρω. Η σκοποβολή είναι κυρίως πνευματικό άθλημα. Και η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς είναι δύσκολη. Συμβόλαιο με την επιτυχία δεν κάνει κανείς. Μπορεί να πάρω στα Παγκόσμια και στα Ευρωπαϊκά μετάλλια και να μην πάρω μετά στους Ολυμπιακούς ή το αντίθετο”.

Για την κατεδάφιση του σκοπευτηρίου της Δράμας: “Το βασικό θέμα με αφορμή την επιτυχία που είχα με τα δύο μετάλλια και την προβολή που πήρε το άθλημα, είναι να φέρουμε νέα παιδιά στο σκοπευτήριο. Γι” αυτό ανέδειξα αυτό το θέμα, η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολη, οπότε είναι και πολύ δύσκολο να υπάρξει ανάπτυξη στον αθλητισμό. Πιστεύω όμως και ελπίζω να γίνουν κάποιες εγκαταστάσεις, για να έρθουν νέα παιδιά. Ενδιαφέρον υπάρχει και τώρα, αλλά υπήρχε και πριν”.

Για το ποιος έφτιαξε το σκοπευτήριο στη Δράμα: “Οχι, δεν το φτιάξαμε εμείς. Και το θέμα της ιδιοκτησίας δεν το γνωρίζω”.

Για το αν προσκλήθηκε στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας: “Αύριο θα έχω την τιμή να βρίσκομαι στο προεδρικό Μέγαρο, μαζί με άλλους αθλητές που δεν ήταν στην πρώτη συνάντηση. Δεν έχει σημασία τι έγινε, είναι όλα γνωστά. Είναι τιμή μου που θα τον γνωρίσω αύριο”.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags