Facebook Pixel Τι έκανε πάλι η ΠΑΟΚάρα και πάει για κούπα!
| 2017-03-25 18:19:00

Τι έκανε πάλι η ΠΑΟΚάρα και πάει για κούπα!

Τι έκανε πάλι η ΠΑΟΚάρα και πάει για κούπα!

Μπορεί να βρέθηκε με πέντε γκολ πίσω (18-13) δέκα περίπου λεπτά πριν το τέλος αλλά ο ΠΑΟΚ με ψυχή χιλίων λεόντων ισοφάρισε και κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Kυπέλλου Xάντμπολ επικρατώντας 26-25 του Φίλιππου Βέροιας στην παράταση

«Ήρωας» για την ομάδα του Νίκου Γεωργιάδη ο Βεσελίνοβιτς που ευστόχησε σε πέναλτι τρία δεύτερα πριν το τέλος του δεύτερου ημιχρόνου της παράτασης. Ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει κόντρα στον νικητή του ζευγαριού ΧΑΝΘ - Πανελλήνιος το τρίτο κύπελλο της ιστορίας του. Μεγάλη εμφάνιση για τους Θεσσαλονικείς ο Βεασελίνοβιτς, ο Μαστορογιάννης και ο τερματοφύλακας Νίκος Λοΐζος.

Ένα αρκετά κλειστό παιχνίδι έγινε στο πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να είναι συγκεντρωμένες στην άμυνα και τους δύο τερματοφύλακες να κάνουν μεγάλες αποκρούσεις. Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ για περίπου τρία λεπτά, προτού ο Φίλιππος φτάσει στο 1-0 με τον Δομπρή στο 5ο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 αλλά οι τυπικά γηπεδούχοι με Δομπρή και Ζούλφιτς πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων (3-1) εκμεταλλευόμενοι το νευρικό ξεκίνημα της ομάδας της Θεσσαλονίκης. 

Η ομάδα του Νίκου Γεωργιάδη κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και με δύο γκολ του Παλάσκα και ένα του Βεσελίνοβιτς με πέναλτι, προηγήθηκε με 4-3 και ο Φίλιππος ισοφάρισε σε 4-4 με τον Μιχαηλίδη. Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα μέχρι το 7-6 όπου οι Βεροιώτες με Δομπρή και Τριανταφυλλίδη προηγήθηκε με 7-8 στο 24ο λεπτό. Οι περσινοί νταμπλούχοι διατήρησαν το προβάδισμα του ενός γκολ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και το 10-9 με τον Δημοσθένους.

Ο Φίλιππος μπήκε με το πόδι στο γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να πάρει διαφορά δύο τερμάτων (11-9, 13-11) παρά την πορσωιρ΄νη ισοφάριση του ΠΑΟΚ με τον Κοκκώνη και τον Αραμπατζή. Οι παίκτες των τυπικά γηπεδούχων με τον Μπουκοβίνα να κάνει σημαντικες αποκρούσεις ανέβασαν την διαφορά στα τέσσερα γκολ (15-11) με τον Αποστολίδη στο 40ο λεπτό και στα πέντε (18-13) στο 46ο λεπτό.

Σε εκείνο το σημείο ήρθε η αντίδραση του ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» κατάφερε να μειώσει με Βεσελίνοβιτς (14-18) και με δύο γκολ του Μαστορογιάννη και ένα του Κυπραίου ισοφάρισε σε 18-18 πέντε περίπου λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Στη συνέχεια του αγώνα και μέχρι το τέλος καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να πάρει ικανή διαφορά. Ο Δομπρής έδωσε το προβάδισμα με 21-20 στον Φίλιππο προτού ισοφαρίσε σε 21-21 ο Μαστορογιάννης στην εκπνοή και οδηγήσει τον ημιτελικό στην παράταση.

Στην παράταση, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προηγηθεί με 22-24 με τον Κοκκώνη αλλά οι Βεροιώτες κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 24-24 με τον Δομπρή, ενάμιση λεπτό πριν το τέλος της παράτασης. Ο Φίλιππος ισοφάρισε και το νέο προβάδισμα του ΠΑΟΚ και όλα έδειχναν ότι με το σκορ στο 25-25 θα οδηγηθούμε στα πέναλτι. Οι παίκτες του Νίκου Γεωργιάδη είχαν άλλη άποψη όμως και με τον Πετρίδη κέρδισαν πέναλτι τρία δεύτερα πριν το τέλος του δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης. Ο Βεσελίνοβιτς ήταν απόλυτα ψύχραιμος και ο ΠΑΟΚ πήρε την σπουδαία πρόκριση στον τελικό.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags